FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

CORESPONDENȚĂ GSP DIN ANTALYA Puștiul pe val din Liga 1 nu vrea să repete greșelile fatale ale fotbaliștilor români: „Majoritatea fac pasul afară, apoi se întorc imediat”

Articol de , - Publicat duminica, 07 ianuarie 2024 15:48 / Actualizat duminica, 07 ianuarie 2024 17:34

Doru Andrei, unul dintre tinerii de perspectivă ai Superligii, internațional U20 și om de bază la FC Voluntari, mărturisește că nu vrea să facă greșeala altor fotbaliști români, care au forțat cu orice preț transferul în străinătate, pentru ca acolo să eșueze și să se întoarcă într-un timp-record în țară.

Tânărul de 20 de ani și-a dezvăluit filosofia de viață într-un interviu acordat în exclusivitate în cantonamentul din Turcia. Puștiul bănățean povestește cum a făcut primii pași în fotbal, ce hobby-uri are în timpul liber și cine sunt sportivii de top de afară care îl inspiră.

Doru e la Voluntari din 2022, iar faptul că-i eligibil pentru regula U21 îl transformă într-unul dintre jucătorii campionatului monitorizați cu multă atenție. Tânărul are planuri îndrăznețe, visează Top 5 campionate ale Europei, dar spune că nu vrea să „ardă" sub nicio formă etapele.

Unul dintre „veteranii” Ligii 1, în pragul retragerii: „Soția vrea să mă întorc acasă” + Declarație brutală despre responsabilitățile partenerei lui: „Dacă eram în locul ei, probabil că m-aș fi spânzurat!”
FC VOLUNTARI
Unul dintre „veteranii” Ligii 1, în pragul retragerii: „Soția vrea să mă întorc acasă” + Declarație brutală despre responsabilitățile partenerei lui: „Dacă eram în locul ei, probabil că m-aș fi spânzurat!”

VIDEO. Doru Andrei o ia pas cu pas, nu se grăbește să se transfere: „Majoritatea românilor fac pasul afară, apoi se întorc imediat”

„M-am apucat de fotbal la vârsta de 8 ani, am făcut junioratul la fostul Rocar, cel din prima ligă. Am avut parte de un antrenor foarte bun, domnul Horațiu Damșa, care m-a ajutat extrem de mult. 

Dânsul m-a pus în legătură cu cineva de la Timișoara și așa s-a realizat transferul (n.r. - la ASU Poli). Apoi, am întâlnit niște oameni deosebiți, care m-au ajutat de la bun început, cum ar fi domnul Tavi Benga, dânsul mi-a oferit debutul la seniori. În al doilea an la Timișoara, am jucat aproape în fiecare meci, am fost om de bază. Am avut apoi Campionatul European cu naționala (n.r. - turneul final U19 din 2022) , am jucat destul de bine, iar după am făcut pasul la Voluntari.

Ca orice jucător, visez să fac pasul afară, în Top 5 campionate din lume. Acesta este target-ul meu, dar vreau s-o iau treptat, să nu mă grăbesc, fiindcă majoritatea românilor fac pasul afară, la echipe importante, dar după șase luni, un an, se întorc imediat.

Nu vreau să fiu pus și eu în ipostaza asta. Vreau să fiu sigur că fac pasul afară doar atunci când sunt pregătit”, a afirmat el. 

+31 FOTO

400.000 de euroe actuala cotă de piață a lui Doru Andrei, conform Transfermarkt

Puștiul Doru Andrei, fascinat de „bătrânul” Nemec: „Îmi place etica muncii lui”

Doru Andrei a detaliat pe marginea tabieturilor sale din cantonament, declarându-și admirația față de colegii mai în vârstă din vestiar. „Îmi place etica muncii lui Adam Nemec”, spune puștiul mai tânăr cu 18 ani decât „veteranul” slovac.

„Nouă, tinerilor, ne place foarte mult să ne jucăm pe PlayStation, ne strângem mai mulți în cameră și ne jucăm FIFA. Sunt și adeptul rummy-ului, al jocurilor de cărți, mai ales că suntem un grup unit, avem un grup de 10-12 jucători care stau tot timpul împreună, ieșim la plimbare în cantonament, vorbim despre tot felul de chestii.

Am învățat lucruri de la majoritatea jucătorilor de aici. Ce am apreciat la Voluntari e că-i un club foarte serios, jucătorii cu experiență n-au lipsit niciodată de la antrenamente, ba chiar vin înainte în sala de forță, văd pe toată lumea în sală. 

+31 FOTO

Apreciez că avem un club atât de profesionist. Îmi place etica muncii a lui Adam Nemec. La vârsta de 38 de ani, să poată să joace atât de bine... Și modul lui de a se pregăti la antrenamente, dă 100%. Admir foarte mult treaba asta la el, l-am luat pe post de model. Cei experimentați ne tratează de la egal la egal, nu ne văd inferiori", mărturisește Doru Andrei.

De la cine se inspiră Doru Andrei: „Îmi place Rafa Leao, iar Neymar aduce plăcere ochilor. Djokovic e cel mai bun”

Îmi place foarte mult Rafael Leao, lejeritatea pe care o are în driblingurile unu la unu face totul să pară foarte ușor, chiar și contra adversarilor de top. Cel care îmi aduce bucurie și plăcere ochilor e Neymar.

În timpul liber, îmi place mult să merg la film, să joc bowling, să ies cu prietenii, să stăm la o vorbă. Îmi place să fiu înconjurat de oameni de calitate. În general, îmi plac filmele de acțiune, filmele cu Jason Statham. Îmi mai plac și cele în stil UFC, MMA, cu Yuri Boyka (n.r. - personajul fictiv interpretat de Scott Adkins). Îmi plac toate genurile, dar să fie un film bun.

Mă pasionează foarte mult tenisul. Joc, dar mai rar, mai merg cu prieteni de-ai mei. Djokovic îmi place cel mai mult, fiindcă pe toate stilurile e cel mai bun. Îmi mai place foarte mult Federer, reverul lui a fost ceva senzațional.

- Doru Andrei, mijlocaș FC Voluntari

23 de meciuri, două goluri și două assist-uri are Doru Andrei în tricoul Voluntariului, pentru care joacă din 2022

Vezi și alte noutăți din cantonamentele echipelor românești:

„Robotul” Hanca dezvăluie cum și-a schimbat stilul de viață: „Acela a fost momentul în care nu am mai vrut să îmi inflamez corpul” + cele 3 alimente la care nu renunță niciodată
INTERVIU
„Robotul” Hanca dezvăluie cum și-a schimbat stilul de viață: „Acela a fost momentul în care nu am mai vrut să îmi inflamez corpul” + cele 3 alimente la care nu renunță niciodată
I-a luat pe toți prin surprindere cu transferul său, acum vrea să renască în Superligă: „Aveam alte filme în cap, dar nu renunț! Mă voi ridica din nou”
INTERVIU
I-a luat pe toți prin surprindere cu transferul său, acum vrea să renască în Superligă: „Aveam alte filme în cap, dar nu renunț! Mă voi ridica din nou”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează