FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Rămîne atacant » Reușita de 3 puncte cu Craiova îl menține pe Rotariu în ofensivă

Articol de - Publicat marti, 21 iulie 2015 00:00

Rotariu a înscris golul victoriei cu oltenii și va fi păstrat de către Rednic în ofensivă, mizîndu-se că va continua să aibă același randament excelent

Dorin Rotariu a fost redescoperit după golul din minutul 86 prin care Dinamo a bifat prima victorie din acest campionat, 1-0 cu CSU Craiova. Fotbalistul de 19 ani a fost folosit ca vîrf împins de către Rednic, care are probleme de efectiv în compartimentul ofensiv. Iar tînărul jucător a dat randamentul dorit pe acest post, de aceea i se va acorda credit în continuare.

Mai ales în condițiile în care Alexe este fie accidentat, fie dorește să plece în străinătate, la Karabukspor, iar Harlem Gnohere încă nu poate rezista un meci întreg pe teren, din cauza surplusului de greutate.

"Îi convine"

Sîmbătă, la disputa cu Viitorul lui Hagi, Rotariu va juca din nou vîrf împins. Așa cum o arată chiar numărul 9, pe care-l poartă pe tricou, în cinstea prietenului său cel mai bun, Kamil Bilinski, transferat la Slask Wroclaw.

"Puriul" a apreciat ceea ce a făcut Dorin pe gazon în prima sa partidă ca atacant: "Mă bucur pentru el. Era singura soluție pe care o aveam în atac. Meritul e al lui, sută la sută, pentru că a insistat să joace în poziția asta. A avut și șansă la acea fază, dar a și știut să se poziționeze. Oricum, la ultimele meciuri de pregătire, el a jucat doar vîrf sau al doilea atacant. Cred că e un post care-i convine, are tehnică foarte bună, viteză, îi place acolo, a dat și gol. E o soluție".

4 șuturi la poartăa avut Roti contra Craiovei, cele mai multe dintre cei aflați pe teren

9 lunitrecuseră de la precedentul gol al lui Dorin în Liga 1, la 3-2 cu Pandurii

"Domnul Rednic m-a întrebat dacă pot juca în atac, i-am spus «Da!» direct. Am o mare libertate, îmi place. Consider că dau mai mult randament în față"
Dorin Rotariu, atacant Dinamo

"Noua poziție pe care e folosit Roti e avantajoasă și pentru jucător, și pentru Dinamo. Acum, important este să urmeze aceeași linie. Oricum, Rednic reprezintă un plus mare pentru club"
Ioan Andone, antrenor Aktobe

Doar victorii și excepția Steaua

Dorin Rotariu a înscris pentru Dinamo 14 goluri în toate competițiile de cînd evoluează la prima echipa a "cîinilor". În zece meciuri, echipa a cîștigat atunci cînd fotbalistul a marcat pentru roș-albi. În două partide atunci cînd Roti a punctat, formația sa a pierdut. Cu același adversar, Steaua, în Derby de România, 1-2 și 2-5.

Bilinski crede în el

Ultimul număr 9 din Ștefan cel Mare, Kamil Bilinski (foto), își apreciază prietenul pe care-l vede drept un posibil viitor golgeter al Ligii 1. Polonezul a comentat pentru Gazeta Sporturilor: "Roti are stofă de fotbalist care dă goluri. Mi-ar fi plăcut și mie să am tehnica lui. Lucrează suplimentar, și la forță, ca să aibă putere în duelurile cu adversarii mai puternici. Oricum, se observă o creștere la el în anii care au trecut. El este genul de om care are nevoie de încredere, sper ca suporterii să-l susțină, oamenii de la club la fel, de colegi nu mai zic, pentru că Dorin este un tip de calitate și un sportiv cu mare talent. Sper pentru Dinamo că va ști să se folosească de un viitor mare fotbalist european".

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
zecs93
zecs93  •  21 Iulie 2015, 16:52

respect kamil, nu ai uitat de unde ai plecat, esti unu dintre noi, FORZZA DINAMOO ALEEE !!!

zidane92
zidane92  •  21 Iulie 2015, 10:32
Postat de whitemanblue pe 21 Iulie 2015, 10:07

In urmatorii 40 de ani avem sanse sa ajungem in UCL:))

Sa fim optimisti,eu cred ca luam titlul la anul,daca avem noroc chiar anul asta iar in 2017 ajungem in CL!

whitemanblue
whitemanblue  •  21 Iulie 2015, 10:07
Postat de zidane92 pe 21 Iulie 2015, 09:16

Bravo Roti! Felicitari lui Kamil Bilinski si Hatem El Hamed pentru tot ce au facut la Dinamo si intr-o zi cand vom ajunge in grupele CL sa fie disponibili sa se intoarca sa ne ajute,oricat de egoisti am fi ,ca suntem dinamovisti nu putem sa nu observam ca ii stopam pe baietii astia pentru ca momentan avem inca probleme financiare,nu putem juca in europa,iar ei 2 sunt jucatori de champions league,dar sper ca cine va fi la Dinamo peste 2-3 ani cand vom ajunge acolo sa le dea un telefon sa vina!

In urmatorii 40 de ani avem sanse sa ajungem in UCL:))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează