FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA ARMATEI

Raportul Corpului de Control al MApN » Ce s-a constatat după verificarea Clubului Sportiv al Armatei » Talpan, tras la răspundere

Articol de GSP - Publicat marti, 21 februarie 2017 16:47

Ministerul Apărării Naționale a trimis astăzi un comunicat în legătură cu raportul Corpului de Control și Inspecție, care a investigat modul de gestionare a mărcii Steaua și acțiunile făcute de CSA.

Cele mai importante concluzii:

  • Corpul de Control anunță că acțiunile făcute de CSA la recuperarea prejudiciului și valorificarea mărcii au fost în concordanță cu obligațiile legale ce revin oricărui administrator de bunuri publice patrimoniale.
  • Ca atare, în vederea păstrării mărcii " Steaua București" în patrimoniul CSA, a fost reținută ca legală și obiectiv justificată soluția alternativă de valorificare a acesteia prin înscrierea unei echipe de fotbal în liga a IV-a, care să promoveze, prin merit sportiv, în ligile superioare, astfel încât promovarea în Liga I să coincidă cu finalizarea lucrărilor de modernizare a stadionului Ghencea.
  • În plus, Corpul de Control a constatat că Florin Talpan, juristul CSA, a făcut mai multe declarații deși nu era mandatat să vorbească în numele CSA sau MApN.
  • Se anunță că nu au fost identificate situații de obstrucționare a activității juristului CSA în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, privind activitatea de reprezentare procesuală.

Comunicatul integral: 

"Raportul Corpului de Control și Inspecție după verificarea modului de gestionare a mărcii STEAUA BUCUREȘTI

Corpul de Control și Inspecție a finalizat verificările dispuse de ministrul apărării naționale cu privire la modul în care a fost gestionată situaţia generată de revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei (CSA) a mărcii «Steaua Bucureşti»

Referitor la măsurile administrative subsumate obligației de punere în aplicare a Deciziei civile nr. 3425, a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corpul de control a constatat faptul că la nivelul CSA "Steaua București" măsurile luate (atât cele referitoare la recuperarea prejudiciului, cât și cele privind valorificarea mărcii) au fost în concordanță cu obligațiile legale ce revin oricărui administrator de bunuri publice patrimoniale.

În privința valorificării mărcii revenite în patrimoniul clubului prin stabilirea, negocierea și încasarea unor taxe de licență, Corpul de Control a reținut motivarea obiectivă a conducerii CSA, conform căreia timpul necesar desfășurării procedurilor de implementare a acestei soluții ar fi putut excede intervalul de cinci ani de protecție a mărcii permis de lege. Ca atare, în vederea păstrării mărcii "Steaua București" în patrimoniul CSA, a fost reținută ca legală și obiectiv justificată soluția alternativă de valorificare a acesteia prin înscrierea unei echipe de fotbal în liga a IV-a, care să promoveze, prin merit sportiv, în ligile superioare, astfel încât promovarea în Liga I să coincidă cu finalizarea lucrărilor de modernizare a stadionului Ghencea.

S-a constatat, de asemenea, că, atât în demersurile de ordin juridic întreprinse până la acest moment în vederea valorificării mărcii, cât și cu privire la pașii de urmat în viitoarele termene ale proceselor în care este parte, Clubul a beneficiat și beneficiază de consilierea de specialitate a Direcţiei pentru relaţia cu Parlamentul şi asistenţă juridică, nefiind identificate situații de obstrucționare a activității juristului CSA în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, privind activitatea de reprezentare procesuală.

În ceea ce privește declarațiile în mass media ale consilierului juridic al clubului, locotenent-colonel Florin-Costel Talpan, raportul reține faptul că acesta nu a fost mandatat să exprime pozițiile oficiale ale CSA Steaua sau MApN.

Ministrul apărării naționale a dispus conducerii CSA "Steaua București" măsuri urgente de reorganizare a activității structurii de informare și relații publice a CSA, în vederea asigurării unui proces de comunicare coerentă, unitară și eficientă pentru toate domeniile de activitate ale clubului. În acest sens, clubul va completa, în perioada următoare, prin concurs, schema de personal a structurii de comunicare și va desemna un purtător de cuvânt care să asigure, într-un mod unitar și coordonat, relația cu reprezentanții mass-media.

Printre propunerile înaintate conducerii MApN, cu privire la problematica verificărilor, sunt incluse adoptarea unor măsuri ferme în vederea asigurării unui climat optim de organizare și desfășurare a activităților în cadrul clubului și o evaluare periodică a stadiului de îndeplinire a măsurilor întreprinse privind gestionarea situației generate de revenirea în patrimoniul CSA a mărcii «Steaua București».

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (70)
grandetorito
grandetorito  •  21 Februarie 2017, 21:01
Postat de timm pe 21 Februarie 2017, 20:54

Pe piata financiara, da, sunt bun.

Bravo, timm! Felicitarile mele!

timm
timm  •  21 Februarie 2017, 20:54
Postat de grandetorito pe 21 Februarie 2017, 20:53

E si asta o meserie. Si esti bun la "lucrul cu informatia"? Se fac bani?

Pe piata financiara, da, sunt bun.

timm
timm  •  21 Februarie 2017, 20:53
Postat de ticbis pe 21 Februarie 2017, 20:29

Joaca unde va juca (daca va juca) si CSA-ul. In rest, ai mai pus si tu mana pe o carte de limba roamana si de gramatica, ca vad ca te exprimi cam greoi. In fine, e scuzabil la astia ca voi, cu ochi "albastrii", nu-i asa???

Cand scriu pe telefon, nu folosesc ochelarii, uneori, plus telefonul mai face modificari ca zice el ca asa e bine. Asta e....Mergem mai departe. Apar gresei gramaricale, dar nu cred ca nu ai putut intelege continutul. Nu cumperi palmaresul Rapidului?

Vezi toate comentariile (70)
Comentează