FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

Decizia luată de Mircea Rednic în cazul lui Rareș Pop, puștiul de 17 ani care a leșinat pe teren

Rareș Pop
Rareș Pop

Articol de - Publicat marti, 09 mai 2023 15:15 / Actualizat marti, 09 mai 2023 17:15

Antrenorul echipei UTA, Mircea Rednic, nu l-a utilizat pe Rareș Pop (17 ani), luni, 8 mai, la Pitești, în jocul cu FC Argeș (2-2). Tânărul fotbalist a fost menajat după ce s-a prăbușit pe teren în timpul meciului UTA - Hermannstadt 1-0, disputat pe 2 mai, în etapa precedentă.

Extrema dreaptă a căzut pe gazon din senin, în minutul 73, după acțiune finalizată cu șut la poartă. Surmenaj și oboseală cronică a fost verdictul medicilor în cazul lui Rareș Pop.

Portarul de la UTA Arad, iritat de limbajul arbitrului: „Asta mi-a zis. Păi, sunt câine?”
FC ARGEȘ - UTA 2-2
Portarul de la UTA Arad, iritat de limbajul arbitrului: „Asta mi-a zis. Păi, sunt câine?”

„Are 17 ani, l-am aruncat prea repede în luptă cu regula asta U21, care e bună și nu e bună. Trebuie făcute investigații. Trebuie să avem grijă de el, trebuie protejat. El nu a fost protejat”, a precizat Rednic.

Noul antrenor al arădenilor, Mircea Rednic, a anunțat după acel incident că Rareș Pop va fi menajat inclusiv la antrenamente în perioada următoare.

Rareș Pop are un program zilnic infernal: merge la școală la 8:00, fuge la antrenament, revine la liceu, unde mai studiază două ore.

Cu trei zile înainte de meciul cu Hermannstadt, puștiul a mai avut un episod de amețeală la antrenament, când s-a prăbușit din senin pe teren, dar și-a revenit mai repede.

La 17 ani, Rareș Pop a fost titular în 25 din cele 27 de meciuri în acest sezon în tricoul celor de la UTA Arad

Puștiul are un program zilnic extrem de încărcat. Merge dimineață la la școală, unde este un elev foarte bun, pleacă la antrenament și apoi revine la cursuri, unde mai face două-trei ore, în funcție de program.

A fost o perioadă când a jucat în paralel și la echipa U19 și la seniori. Iar din octombre, a intrat prima dată în Superligă în acest sezon, în runda a 16-a, cu FC Argeș. De atunci a adunat 23 de etape, de fiecare dată fiind titular. Iar în acest interval mai bifat și alte 4 prezențe în Cupa României, unde a fost folosit tot în formula de bază.

Un total de 27 de partide, în nici 7 luni, dintre care numai în două a fost folosit doar 45 de minute. În rest are o medie de aproape 75 de minute de meci. La numai 17 ani (va împlini 18 pe 14 iunie), a fost prea mult pentru Rareș Pop, care s-a prăbușit pe teren în ultimul sfert de oră al meciului cu Hermannstadt.

Darius Mihart, medicul de la UTA, pentru GSP: „Rareș Pop e bine, dar a fost suprasolicitat în ultima vreme”

La o zi după ce Rareș Pop s-a prăbușit pe teren, Darius Mihart, medicul celor de la UTA Arad, a oferit, în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, mai multe detalii despre starea de sănătate a talentatului fotbalist.

„Rareș e bine, dar a fost suprasolicitat în ultima vreme. Oboseală cronică a fost diagnosticul medicilor. E un copil foarte bun, merge la școală, vine la antrenamente, face meditații, proiecte. A ajuns la o saturație, e obosit. Dar toate analizele sunt ok. O să-i dăm două zile libere, după care mai facem un set de analize înainte să revină la antrenamente”, a spus acesta, pentru GSP.

Întrebat dacă Rareș Pop a mai trecut printr-un astfel de episod, medicul formației arădene a răspuns: „Da, a avut recent un episod asemănător. Era la final de antrenament, trăgeau la poartă și a avut o amețeală, s-a întins pe gazon. Dar era coerent, ca și la meciul cu Hermannstadt. De fiecare dată a fost și o cădere de glicemie, care se mai întâmplă la efort.

La UTA, toți jucătorii fac la fiecare 6 luni investigații complete și proba de efort. Rareș o făcuse ultima dată în februarie. Chiar cu doamna doctor care se afla pe ambulanță la meciul cu Hermannstadt”, a mai precizat Darius Mihart.

Citește și:

L-a exasperat pe Dan Petrescu: „Așa ceva n-am mai văzut! Nici el nu știe ce se întâmplă”

Chivu, declarații cutremurătoare în Italia: „Dintoina îmi lua mințile. L-am pocnit pe Rossi din instinct animalic. Coechipierii mi-au sunat soția să o întrebe dacă sunt agresiv acasă”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează