FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO / EXCLUSIV Raul Rusescu, despre scandalul de la Rapid: „E cea mai proastă decizie din ultimii 10 ani!”

Raul Rusescu, în studioul Gazetei Sporturilor
Raul Rusescu, în studioul Gazetei Sporturilor

Articol de , - Publicat miercuri, 27 martie 2024 14:28 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 17:27

Raul Rusescu a comentat stenogramele apărute în presă cu discuțiile telefonice dintre președintele celor de la Rapid, Daniel Niculae, și șeful galeriei din Giulești, Liviu Ungurean, zis „Bocciu”, din ziua meciului Rapid - FCSB 4-0 ♦ Expertul GSP Live critică dur și decizia galeriei alb-vișinie, despre care spune că a greșit atunci când a ales să protesteze și să nu susțină echipa în prima etapă din play-off, cu Farul (1-2), în semn de susținere pentru Liviu Ungurean

Rusescu îi acordă lui Daniel Niculae prezumția de nevinovăție, însă este surprins că numele unui arbitru - Sebastian Colțescu - este menționat în aceste stenograme. Mai mult, fostul golgheter de la FCSB consideră că atât Daniel Niculae, cât și clubul Rapid vor fi sever sancționați dacă discuția dintre președintele giuleștenilor și Colțescu se dovedește a fi reală.

Prima reacție a șefilor de la Rapid, după apariția stenogramelor: „E cu adresă” + Decizia clubului în privința lui Daniel Niculae
RAPID
Prima reacție a șefilor de la Rapid, după apariția stenogramelor: „E cu adresă” + Decizia clubului în privința lui Daniel Niculae

VIDEO. Raul Rusescu, despre scandalul de la Rapid: „Dacă Niculae a vorbit cu Colțescu, este o abatere gravă!”

„Din ce am citit, singurul lucru care nu e OK este faptul că numele unui arbitru este menționat de un oficial. Nu știu dacă Daniel Niculae a vorbit cu Colțescu, ar fi o abatere gravă.

Toți avem părerea că sunt prea multe discuții despre niște petarde, dar legea trebuie respectată ad litteram. Și avem impresia asta pentru că nimeni nu a mai fost arestat de cel puțin 15 ani pentru torțe. Cei care implementează legea ori o respectă de acum ad litteram, ori noi am uitat că legea trebuie respectată.

Din conversația de aici (n.r. - foto, mai jos) mă deranjează că apare numele unui arbitru. Aș vrea să știu dacă chiar a vorbit Niculae cu Colțescu. Sper să nu fie adevărat, altfel ar exista alte sancțiuni și consecințe pentru Daniel Niculae și Rapid.

Lui Daniel Niculae trebuie să-i acordăm prezumția de nevinovăție, așa este normal. Probabil vor mai fi publicate convorbiri, am înțeles că sunt urmăriți de un an”, a spus Raul Rusescu, la GSP Live.

Raul Rusescu, despre scandalul de la Rapid: „E cea mai proastă decizie din ultimii 10 ani!”
O parte din discuția telefonică dintre Daniel Niculae și Liviu Ungurean, publicată de Digi Sport

„Colțescu nu trebuia să îi răspundă la telefon”

Rusescu îl blamează și pe arbitrul Sebastian Colțescu, care, spune Raul, ar fi trebuit să ignore un apel telefonic venit din partea unui oficial de club:

„Hai să ne gândim logic. Tu ești arbitru VAR, te sună președintele clubului - lucru interzis. Nu îi răspunzi! Și dacă răspunzi, conversația ar putea suna așa: «Alo, salut, sunt Daniel Niculae. Dăm si noi cu torțe!». «Când?». «Înainte de meci». «Nu mă interesează, faceți ce vreți!». Poate fi o parte din conversație, nu? Dar tot nu e normal. Dacă nu ai numărul, închizi imediat telefonul după ce se prezintă”.

Rusescu, de acord cu ajutorul oferit de Rapid galeriei

Rusescu nu vede o problemă în faptul că Rapid ajută galeria cu sume de bani pentru scenografii sau deplasări:

„În momentul în care ești președinte la cluburi precum Rapid, Steaua, Dinamo, trebuie să ai un dialog cu galeria. Poți ajuta galeria financiar, nu văd nimic greșit în asta. Până la urmă, galeria face parte din spectacol. Îmi plac scenografiile, dau culoare sportului.

Bun, există această speculație conform căreia cluburile plătesc galeriile ca acestea să nu scandeze împotriva lor. Și ce faci? Nu-i ajuți deloc? Sunt oameni care au serviciu, trebuie să ajungă la Galați, Cluj, Timișoara. Dacă tu îți permiți să-i ajuți...

Sunt ultrașii tăi, de la echipa ta. Nu a fost nimeni cumpărat. Cum să scandezi împotriva clubului? Eu sunt suporterul clubului, cum să scandez împotriva clubului? E cu totul altceva când fluieri jucătorii la finalul unei prestații slabe. Dacă suporterii critică strategia unui club, să devină ei patroni!”.

„Cea mai proastă decizie luată de o galerie în ultima decadă!”

În schimb, expertul GSP Live nu a înțeles atitudinea suporterilor la meciul Rapidului din prima etapă de play-off, cu Farul, scor 1-2, și remarcă momentul greșit în care galeria alb-vișiniilor a ales să protesteze:

„Cred că și fanii Rapidului au înțeles că au greșit teribil la meciul cu Farul. Au luat cea mai proastă decizie, în cel mai prost moment pentru ei. Când putea fi cel mai bun moment pentru ei! A fost cea mai proastă decizie luată de o galerie din România în ultima decadă”.

VIDEO. Emisiunea integrală GSP Live cu analiza duelului Columbia - România 3-2

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Vezi mai multe articole de actualitate:

De Zerbi, cu ochii pe un fotbalist din Superliga: „Brighton vrea una dintre perlele ascunse ale Europei”
BRIGHTON
De Zerbi, cu ochii pe un fotbalist din Superliga: „Brighton vrea una dintre perlele ascunse ale Europei”
Fără minute, dar esențial » Ianis Hagi, tot mai eficient în tricoul echipei naționale
COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2
Fără minute, dar esențial » Ianis Hagi, tot mai eficient în tricoul echipei naționale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Normal
Normal  •  29 Martie 2024, 12:31

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

racetrack
racetrack  •  28 Martie 2024, 12:06

Individul asta care pozeaza in expert, daca s-ar margini sa vorbeasca despre societatea comerciala din cartierul Berceni ar fi in regula: nu ma intereseaza stirile despre respectiva cooperativa agricola-mestesugareasca, asa ca n-as avea absolut nimic de comentat la adresa lui pentru ca nu as fi poluat cu ineptiile pe care le spune. Acum, de ce are o obsesie sa vorbeasca despre alte cluburi, nu inteleg.

1945sv0509
1945sv0509  •  27 Martie 2024, 19:27

Daca ma uit la chipul acestui "expert"nu pot sa nu constat aceeasi privire "inteligenta" ca si a academicianului scolit la Jilava.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează