FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Războinicul » Șumudică a apelat la figuri de stil acide pentru a le răspunde diverșilor rivali din Liga 1

Articol de - Publicat duminica, 23 octombrie 2016 00:00

Marius Șumudică, 45 de ani, s-a revigorat cu victoria de la Plzen (2-1) după atâtea necazuri la Astra în acest sezon și s-a întors războinic din Cehia.

Pentru fiecare afirmație ce l-a enervat la rivali a avut câte o replică acidă în ultimele ore. Campioana joacă mâine, la Botoșani, de la ora 20:30. Șumudică rămâne în cărți pentru Dinamo după ce "câinii" se vor despărți de Ioan Andone, chiar dacă în pole position este acum Cosmin Contra.

"Dacă-și iau golurile, Steaua pierde locul 1"

Replica oferită lui Laurențiu Reghecampf și Gigi Becali: "Am văzut că Alibec are și mai multă ambiție în ultima perioadă. A și slăbit un pic. Trebuie să am grijă de el că după aia mă trezesc cu reproșuri dinspre adversari, că nu e pregătit. De Amorim și Boldrin sunt de două luni și jumătate la ei și tot eu sunt de vină că n-ar fi pregătiți fizic. Uită că dacă își iau cei doi golurile și pleacă de la ei nu mai sunt pe locul 1! Tot foștii mei jucători sunt de vină, cei care le-au câștigat o grămadă de puncte!".

Propune schimbul anului

Replică pentru Andone: "Vreau să-l informez că nu dânsul m-a făcut jucător, ci Cornel Jurcă la Sportul Studențesc. Și nu m-a adus el la Hunedoara, m-a trimis Sportul acolo împrumut un an. Dacă s-a simțit ofensat, treaba lui!, eu doar am spus că fanii ar trebui să-l susțină. Dacă tot spune că putea veni la Astra cât am fost eu suspendat, hai să facem schimb, el la Giurgiu, eu la Dinamo!".

Film și poezie

Replică pentru Anton Heleșteanu: "Și-a ratat cariera când s-a făcut arbitru, acum îl văd pe marginea terenului, oficial la Botoșani, cu pasul său rar și țâfnos. El pare decupat din filmele lui Sergiu Nicolaescu, un puștan cu bască și care striga: «Ia Universul! Ia Universul! Asasinat politic în Gara Sinaia!». Eu nu pot să-i citez din «Flori de mucigai», de Arghezi, dar mi-aduc aminte de poezia «Zdreanță»: «De când e-n gospodărie/Multe a-nvățat și știe/Și, pe brânci, târâș-grăpiș,/Se strecoară pe furiș./Pune laba, ia cu botul/Și-nghite oul cu totul»".

"Șumudică se aseamănă ca stil cu Doctor Petru Groza. Gândul mă duce la celebra întâlnire dintre Gheorghe Gheorghiu Dej şi Tudor Arghezi. Șeful statului îi explica de marile realizări comuniste, bardul fuma nişte țigări modeste, iar Dej i-a oferit țigări americane, Viceroy. Replica poetului: «Tovarășe, văd că una vorbim, alta fumăm!»"
Anton Heleșteanu, director sportiv FC Botoșani, pentru monitorulbt.ro

"Sunt la Steaua, în acest moment, jucători care nu pot evolua la nivel maxim pentru că nu au efectuat pregătirea de vară cu noi, au venit pe parcurs"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

"O să îi vedeţi voi pe Alibec, Pintilii, Boldrin, De Amorim şi Tănase după o pregătire completă cu Steaua! Aţi observat că De Amorim şi Boldrin nu mai stăteau în ghete în a doua repriză? Nu sunt bine pregătiţi fizic!"
Gigi Becali, patron Steaua

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
239210873112253
Adrian Și Atât  •  23 Octombrie 2016, 21:19

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

239210873112253
Adrian Și Atât  •  23 Octombrie 2016, 21:14

Ce chestie don moderator! ***s? că văd că tu *** gândești când moderezi un limbaj civilizat dar ironic. „Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj intolerant” așa ziar mai rar zici că editorii sunt din neam ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

239210873112253
Adrian Și Atât  •  23 Octombrie 2016, 21:07
Postat de Alfonso Senior pe 23 Octombrie 2016, 20:03

MESERIAS la ce?Dupa ultima discutie ce a avutu cu Sumi nu mi se mai pare un domn.

Poți traduce? Înțeleg că voi steliștii,*** nu vorbiți prea des limba română! dar totuși! există google și putem traduce ***. Deși nu știu dacă ***i, se poate traduce!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează