FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - VIITORUL 0-0

Rege, nu mai e gol! Viitorul și-a distrus imaginea de echipă ofensivă și tehnică: doar 0-0 cu CFR Cluj

Țâru și Deac s-au întrecut în dueluri pline de agresivitate, mai numeroase decât fazele de fotbal spectaculos
Țâru și Deac s-au întrecut în dueluri pline de agresivitate, mai numeroase decât fazele de fotbal spectaculos

Articol de - Publicat luni, 10 aprilie 2017 00:00

Viitorul și-a distrus în ultimele două etape imaginea de echipă ofensivă și tehnică: are 180 de minute fără gol marcat, un randament dezastruos pentru o candidată la titlu.

Ce se întâmplă când se întâlnesc două echipe ofensive? Se termină 0-0! Calculele nu funcționează, și asta e mai ales din cauza Viitorului. Echipa pe care Hagi a injectat-o cu propria obsesie despre aplicarea în României a rețetei de la Barcelona a uitat să mai înscrie.

Ratangiul Păun

Golurile nu lipsesc din cauza ghinionului, dimpotrivă, doar cu un mare noroc ar fi putut marca dobrogenii. În runda trecută, acasă cu Craiova, tot a existat o bară a lui Boli. La Cluj a lipsit vreo șansă uriașă.

Albaștrii au creat prima fază importantă a lor abia în ultimul minut din prima repriză, o acțiune a lui Chițu pe stânga, continuată cu mingea întoarsă în centrul careului pentru Florinel Coman și un șut al extremei în Horj. Balonul a sărit la Purece, care l-a nimerit pe celălalt fundaș central clujean, Larie.

CFR beneficiase de un moment mai clar, o situație rară, una dintre cele mai mari ratări ale sezonului: Păun a primit mingea din dreapta, de la Sorsa, și a tras peste poartă, din mijlocul careului, doar cu Râmniceanu în față. Păun concurează cu sine în topul ratărilor șocante din acest campionat.

În partida cu Steaua, Adi a plecat de la 30 de metri pe un contraatac și a condus balonul ca un jucător care tocmai s-a apucat de fotbal, a dus mingea în brațele lui Niță.

De data asta a apucat să-și așeze mingea, a avut timp, fiindcă nu era niciun adversar suficient de aproape încât să-l sperie, și a expediat balonul mult peste transversală.

Bară Deac!

CFR nu are un obiectiv concret în acest play-off, lipsită de dreptul de a participa în cupele europene din cauza insolvenței. Hagi luptă pentru ceva clar, titlul sau locul al doilea de Champions League. Schimbările operate nu confirmă logica obiectivelor, conform căreia "Regele" ar fi avut mai mare nevoie de toate punctele.

Miriuță a forțat cu Bud lângă Omrani, încă un vârf pentru partea a doua a jocului, și apoi l-a urcat pe Deac din momentul în care a apărut pe teren Rus. Hagi a răspuns cu un fotbalist ultradefensiv, Sorin Rădoi, și cu copilul Doru Dumitrescu.

Plus o înlocuire a unui atacant cu altul, Morar în locul lui Coman. Oricât și-ar roti atacanții, Hagi are în lot un singur vârf clasic, pe Țucudean, în privința căruia tot nu e clar dacă e vreun supertalent sau potențialul uriaș care-i era atribuit acum câțiva ani a fost numai o păcăleală.

Clujul a continuat să insiste pentru victorie, Viitorul a rămas să sufere până la final pentru punct. Deac a controlat mingea în fața careului suficient de repede ca să și-o așeze pentru stângul și a șutat în diagonală, din dreapta, în bară.

Râmniceanu a scăpat din două situații complicate fără să fi apărat vreo minge foarte grea, întâi la execuția uimitor de slabă a lui Păun și apoi la bara lui Deac.

Viitorul, echipa cu un portar norocos, primește un punct. E prea puțin? Poate fi punctul care să facă diferența dintre campioană și vicecampioană? Răspunsurile, în următoarele cinci etape.

"Cum pot să mă dau la o parte și să nu-mi ajut echipa? Eu am fost crescut să-mi apăr corect șansele și să respect fotbalul. Până la urmă a fost un rezultat echitabil, cred că mai mult nu merita nicio echipă"
Ciprian Deac, mijlocaș CFR Cluj

"Trebuie să fim realiști și să recunoaștem că nu am jucat așa cum i-am obșnuit pe fanii echipei noastre. Am plecat cu minus șase puncte, am ajuns în play-off, deci până în momentul de față s-a făcut maximum la echipă"
Ciprian Deac, mijlocaș CFR Cluj

cfr viitorul 0 0

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
danut1971
danut1971  •  10 Aprilie 2017, 11:58

un nou blat marca hagiblat

haideusicfr
haideusicfr  •  10 Aprilie 2017, 10:07
Postat de martinpen pe 10 Aprilie 2017, 08:58

Raureanu, tu gandesti cand scrii ? Cum adica DOAR 0-0 ? Pai CFR e vreo echipa sa le dai 5-6 ? cum e fcsb ? Si mai era si in deplasare...

Exact ,unde dai si unde crapa! CFR-ul e in deruta dupa laudele la adresa lui Deac. Cei patru care faceau legea pana la venirea lui Deac , Ruiz ,Nascimento, Nouvier ,Bud sunt in ..pauza. CFR-ul lasa totul la inspiratia lui Deac.

bazileon
bazileon  •  10 Aprilie 2017, 09:18

Pai regele e gol depuis toujours, doar voi nu stiati.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează