FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Reghe și staff-ul lui, responsabili pentru accidentarea horror a lui Tănase? La ce antrenamente infernale a fost supus jucătorul

Articol de GSP - Publicat marti, 04 octombrie 2016 11:39

Florin Tănase, 21 de ani, este cel mai scump jucător transferat de Steaua în această vară, Becali plătind pentru el 1,5 milioane de euro.

Jucătorul a avut evoluții apreciate, dar în meciul cu CSU Craiova, 2-1, s-a accidentat grav, fără să fie lovit de un adversar, și primul diagnostic a fost unul devastator: ruptura ligamentelor genunchiului și o pauză de 6 luni.

Imediat după ce a fost adus la Steaua, Tănase a intrat într-un program infernal de pregătire pentru mărirea masei musculare, pe care i l-a trasat staff-ul tehnic chiar cu riscul să-i fie influenţate în mod negativ evoluţiile.

"Tănase face antrenamente suplimentare cu Man și cu Tudorie. E mort, iți dai seama. E obosit" Gigi Becali, 11 septembrie

Gazeta Sporturilor a dezvăluit antrenamentele extrem de dificile la care Tănase a fost supus după transferul la Steaua.

În fiecare zi, înainte de antrenament, Tănase a fost pus să facă 20 de minute de pregătire specifică pentru forţă. Apoi, participa la şedinţa condusă de Reghecampf, fără a avea un statut separat. La final, urma alt supliciu: toţi colegii săi pleacau la vestiare, dar el mai avea altă porţie de 20 de minute de exerciţii dure.

Fotbalistul a fost pus să urmeze în paralel și un anumit regim alimentar, hiperproteic, pentru a-și dezvolta musculatura.

CELE 8 EXERCIȚII PE CARE LE FACE TĂNASE:

  • antrenamente de TRX;
  • antrenamente de forță pentru mâini și picioare cu mingi medicinale de 5 kg;
  • exerciții speciale pe mingi bossu (sfere tăiate la jumătate) de mobilitate într-un picior cu mingi medicinale în mână;
  • exerciții fizice de tras la sănii cu greutăți de 15-20 de kilograme;
    exerciții într-un picior de ridicare a halterelor de 25 de kilograme;
  • exerciții cu haltera de 35 de kilograme pe umeri și fandări cu aceasta;
  • exerciții cu haltera pe umeri, apoi sprint în forță de 20 de metri;
    antrenamente în sala de forță pentru fiecare grupă de mușchi;

Astfel, antrenamentul la care a fost supus Tănase ar putea fi unul dintre motivele accidentării, jucătorul nefiind obișnuit cu asemenea pregătire.

3
goluri în 8 meciuri are Tănase la Steaua

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
1058749664169777
Budica Vasilica  •  05 Octombrie 2016, 11:51

***. Exercitiile de forta sunt menite sa creasca masa musculara din jurul ghenuchilor si a picioarelor, unealta de baza a unui fotbalist nu sa-i provoace leziuni la nivelul tendoanelor. Cresterea de masa musculara reduce stresul asupra tendoanelor in timpul meciului deoarece oasele sunt sustinute de musculatura. A calcat prost sau avea microleziuni de cand a venit la steaua. Daca voi jurnalistilor dobitoci va inchipuiti ca un club da 1,5 milioane pe un jucator si risca apoi sa-l tina in pat sunteti mai prosti ca noaptea. Baiatul e firav, se vede de la o posta si ii trebuie masa musculara serioasa daca vrea sa joace fotbal. Stie cu mingea se vede asta, spre deosebire de majoritatea jucatorilor din ziua de azi in liga 1 care nu pot face o preluare exacta din viteza sau stand pe loc. Vezi Moke care atunci cand primeste mingea sare din picior la 3 m, si adi popoa care din 3 preluari doua sunt la adversar si una la el , enache care trebuie trimis la sapa pe teren n-are ce cauta si altii. Si asta domnilor este la unul din cluburile cu dare de mana care strange "calitatile ligi 1". Aialalti vai mama noastra. Nu e posibil sa tragi la poarta din actiune in 20 -25 metri si s-o dai 5 metri peste poarta, de fiecare data.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

polistul68
polistul68  •  04 Octombrie 2016, 17:10

NIMENI nu poate spune exact care e cauza..de la mostenire genetica, pina la efortul prea mare..poate fi orice cauza. NU-l agreez pe hagi, nici pe Reghe...dar nu pot fi invinovatiti. Toti jucatorii lui hagi au probleme de dezvoltare, se vede pe teren asta. E clar ca nu face ce trebe, vis-a-vis de dezvoltarea fizica. iar Reghe ce trebuia sa faca ? Copilul asta pierdea orice duel fizic, era clar ca trebuia sa-i creasca masa musculara..deci l-a pus la munca. Repet, nimeni nu cunoaste adevaratul motiv, dar e si mai clar, ca multi 'specialisti" l-au ajutat..si aici ma refer la hagi si Reghe.

martinpen
martinpen  •  04 Octombrie 2016, 15:52
Postat de Marius-Andrei Serban pe 04 Octombrie 2016, 13:26

Trebuie sa ai o doza f mare de amatorism si prostie, sa crezi ca niste exercitii specifice pentru a inbunatati calitatea si stabilitatea genunchiului, prin ex de forta si proprioceptie(vezi bossu) pot duce la o accidentare de genul. Desinformati cititorii care nu s de specialitate... Amatori ! Romania... Prosti suntem noi ca citim...

Eu cred ca trebuie sa ai mare doza de prostie sa crezi ca antrenamentele alea aduc ceva bun la niste jucatori refuzati de Europa. Sau banii, mai e cineva atat de naiv sa creada ca daca dai bani unui fotbalist prost, joaca mai bine ?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează