FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Reghecampf redeschide războiul cu naționala: "Parcă Daum era open minded!"

Niță, 28 de ani, traversează cel mai bun moment din carieră
Niță, 28 de ani, traversează cel mai bun moment din carieră

Articol de - Publicat miercuri, 31 august 2016 00:00

Reghe a redeschis ieri războiul cu naţionala şi l-a criticat pe selecţioner pentru modul în care a acţionat în cazul Niţă.

"Am făcut o greșeală că am acceptat disputarea partidei Steaua - Iași într-o dată din calendarul FIFA. Nu vom mai face niciodată așa ceva. E greșeala noastră. Mi-aș fi dorit să-l am pe Niţă. Ieri am sunat la Steaua și am cerut să vină la noi. Dar m-am gândit la situația în care ar fi fost Steaua la meciul cu Iași. În viitor nu voi mai fi de acord ca un joc din campionat să se dispute în calendarul FIFA".

Aşa a explicat ieri Christoph Daum de ce nu l-a chemat pe Florin Niţă la prima reprezentativă, ci l-a preferat pe Bălgrădean.

"N-are cum să-mi facă vreun favor"

Declaraţia neamţului l-a înfuriat pe Reghecampf, care i-a replicat la distanţă de mai puţin de 30 de minute. În primul rând, l-a contestat pe Daum pentru modul în care a gândit selecţia în privinţa postului de portar: "Nici n-am ştiut că Niţă era în vederile selecţionerului. Niţă trebuia să fie prima variantă de portar la echipa naţională. Merita să fie prima soluţie, nu una de urgenţă, de avarie".

Apoi, stelistul i-a reproşat chiar mai mult decât selecţia: "Daum ar trebui să aibă mult mai multe griji decât să se gândească la ce facem noi. S-o lase pe Steaua în pace şi să-şi vadă de treaba lui fiindcă noi ne descurcăm bine. Ce favor să-mi facă mie Daum că l-a lăsat pe Niţă la Steaua? Nu poate să-mi facă mie Daum nici un favor, din moment ce ne-am asumat acest risc, de a evolua cu Iaşi pe o dată FIFA a echipei naţionale".

"Se întorc vechile mentalităţi"

"Parcă Daum era un antrenor open minded, ni s-a prezentat ca fiind cu altă mentalitate, însă văd că încet, încet se repetă ce era înainte la naţională, cu vechile mentalităţi", a adăugat Reghecampf, cel care nu mai departe de zilele trecute a comentat iritat şi afirmaţia lui Daum: "Felicitări prietenului Şumudică pentru calificarea cu West Ham". "Nu aştept acelaşi gen de felicitări din simplul fapt că eu nu sunt prieten cu Daum. Sunt doar coleg, ca antrenor, nu amic, nu prieten", a declarat tehnicianul Stelei.

3 selecţioneri, 3 conflicte

Reghecampf nu e la prima dispută directă cu un selecţioner al României. De când el a preluat-o pe Steaua, în primul mandat şi acum, la cârma naţionalei s-au perindat 3 tehnicieni. Cu fiecare dintre ei, Reghe a avut conflicte. Cu Piţurcă s-a aflat chiar într-un război total, contestându-i inclusiv metodele de antrenament.

Lui Iordănescu i-a refuzat solicitarea de a-i trimite fotbalişti în cantonamentul din Antalya, de la începutul anului. În fine, pe Daum l-a sfidat de la prima întâlnire, când a refuzat să stea de vorbă cu el, deşi neamţul coborâse la vestiarele de la Arena Naţională după un meci al Stelei.

"Dacă Niță nu a fost convocat de la început, înseamnă că nu merită să fie convocat. Sper că Reghe știe că echipa o face selecționerul, nu altcineva!"
Andrei Vochin, consilier Burleanu

6jucători a avut Steaua, pe lista iniţială, la naţională pentru meciul cu Muntenegru, dar a rămas cu 3 după accidentările lui Pintilii şi Toşca, iar Stanciu s-a transferat între timp la Anderlecht

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
dumbojet
dumbojet  •  04 Septembrie 2016, 00:30

La Steaua e numit cineva care sa se ocupe cu scandaluri. Inainte sa intre la puscarie, acest om era MM Stoica. Acum e Reghe. Tot ceea ce face el este intentionat si dupa un plan bine stabilit. Reghe nu crede nimic din ceea ce spune, o face numai pentru ca asa este scenariul. Asa ca nu mai puneti la suflet. Hai Steaua ! Haai Nationala !

10205726170016829
Marya Vale  •  03 Septembrie 2016, 23:25

Un neispravit la fel ca si ciobanu.

ckhristian
ckhristian  •  03 Septembrie 2016, 22:58

Din ce in ce mai antipatic cu declaratiile astea, Un pic mai mult bun simt nu ar strica, La urma urmei nu are nici pe departe CV-ul si profesionalismul lui Daum, Plus multe altele. Problema lui este intr-adevar Steaua care nu mai sperie pe nimeni, ba unii considera jocul cu Steaua mai usor decat cu alte echipe din campionat. Echipa se exprima in acelasi fel indiferent de adversar, antrenorul parand ca si-a atins limitele, insistand pe acelasi joc previzibil si fara prea mari sperante pentru viitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează