FOTBAL  »  Superliga  »  CONFLICT STEAUA - CSA

Registrul Comerțului radiază Steaua » ONRC e instituția care trebuie să execute decizia din războiul Becali-Talpan

Problemele par fără sfârșit pentru Gigi Becali // Foto: Cristi Preda
Problemele par fără sfârșit pentru Gigi Becali // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 06 ianuarie 2017 00:00

ONRC e instituția care trebuie să execute decizia din războiul Becali-Talpan. Oficiul așteaptă să i se comunice oficial hotărârea Curții de Apel ca s-o aplice.

Înainte de FRF și de LPF, victoria Armatei în războiul cu Gigi Becali ar trebui să fie marcată la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Clubul Sportiv a cerut ca societatea lui Gigi să nu mai poată fi SC FC Steaua București SA la Registrul Comerțului, iar Curtea de Apel i-a dat dreptate lui Florin Talpan, juristul ministerului implicat în procesele cu Becali.

"Vom îndeplini dispozițiile"

Registrul Comerțului a răspuns unei întrebări pe care i-a adresat-o Gazeta și a explicat care este poziția instituției, una care a apărut ca "intimat pârât" în procesul pentru numele Steaua.

"Poziția procesuală a ONRC până la soluționarea definitivă a dosarului urmează să fie stabilită de conducerea instituției după primirea hotărârii pronunțate, în urma analizei motivării acesteia. În ceea ce privește executarea hotărârii definitive, Oficiul Național al Registrului Comerțului va duce la îndeplinire dispozițiile instanței, conform atribuțiilor ce i-au fost conferite prin lege" e concluzia din textul pe care l-a formulat instituția.

Ultima urmă e la Registru

În decizia pe scurt, Curtea de Apel a precizat: "Obligă pe pârâta ONRC la efectuarea radierii elementelor «Steaua Bucureşti» din cuprinsul denumirii comerciale a pârâtei SC Fotbal Steaua Bucureşti SA". Ceea ce e sinonim cu schimbarea numelui societății lui Becali. Gigi pierduse deja din decembrie 2014 marca Steaua, înregistrată la OSIM, tot în favoarea Armatei.

Becali a continuat să-și numească echipa Steaua, în ciuda pierderii mărcii, motivând cu denumirea societății de la ONRC. Clubul Sportiv al Armatei a reacționat cu procesul prin care a solicitat o modificare și la Registrul Comerțului, pentru ca Gigi să nu mai dețină în niciun fel vreun drept asupra acestei denumiri.

"Instanțele judecătorești sunt obligate să trimită Oficiului Registrului Comerțului, în termen de 15 zile de la data când au rămas definitive, copii legalizate după hotărârile definitive ce se referă la acte, fapte și mențiuni a căror înregistrare în Registru o dispun"
Comunicat ONRC

"Registrul Comerțului are obligația să pună în aplicare decizia Curții de Apel și să radieze numele Steaua din dreptul societății lui Becali. Nu cred că ONRC, FRF și LPF sunt dispuse să-și asume răspunderea penală ignorând hotărârea Curții!"
Florin Talpan, juristul CSA Steaua

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (158)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  06 Ianuarie 2017, 19:38

Deci Alibec și Gnohere s-au transferat la....SC fc sport becali SA ??!!!! In vară își reziliază toti contractele !!!

timm
timm  •  06 Ianuarie 2017, 16:44

FCSB-ul lui Gigi Becali a fost evacuat din Ghencea in 2015, iar trofeele au rămas pe holurile templului unde au fost cucerite. Clubul Sportiv al Armatei, deținătoarea mărcii, culorilor, palmaresului și istoriei, va inaugura săptămâna viitoare propriul muzeu la stadionul Steaua, unde va fi expusă și Cupa Campionilor cucerită în 1986.

bigdeal
bigdeal  •  06 Ianuarie 2017, 16:06
Postat de timm pe 06 Ianuarie 2017, 15:01

37 de milioane sau faliment. Alege.

3000 de euro sau nimic. Alege!

Vezi toate comentariile (158)
Comentează