FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Regula ciudată din fotbalul românesc » Cum să ajungi favorită la titlu în Liga 1: Astra repetă modelul Stelei

Articol de - Publicat marti, 12 aprilie 2016 00:00

Steaua a luat trei campionate cu Becali în închisoare. Astra e favorită la titlu, pentru prima oară în istoria ei, tocmai acum, când Ioan Niculae e în pușcărie.

Echipele mari funcționează mai ușor când proprietarii se află în închisoare. Regula ciudată din fotbalul românesc e sugerată de ultimii patru ani, în care campionatul e dominat de formații ai căror patroni sunt privați de libertate.

Becali a petrecut aproape doi ani în închisoare, din mai 2013 până în aprilie 2015.

Mai greu cu Gigi

Steaua a câștigat trei campionate în perioada asta. Gigi a prins în libertate prima parte din sezonul 2012-2013, debutul lui Reghecampf pe banca roș-albaștrilor, și ultima parte din stagiunea 2014-2015.

Roș-albaștrii au condus cu autoritate competițiile interne câtă vreme patronul a fost închis. Au trăit cu emoții mari finalul campionatului trecut, din cauza unei serii de rezultate proaste sub comanda lui Gâlcă, o formă slabă survenită imediat ce Becali a fost liberat condiționat.

Gigi a executat aproape doi ani din condamnarea la trei ani și șase luni rezultată din mai multe dosare.

Niculae a prins două Cupe

Succesul pe care l-a înregistrat Steaua fără Gigi liber poate fi o coincidență. Dar e repetat de Astra! Ioan Niculae a inventat clubul Astra la Ploiești și l-a mutat după aceea la Giurgiu.

Echipa are cea mai bună perioadă tocmai acum, când Niculae se află în închisoare, condamnat la doi ani și șase luni pentru finanțarea ilegală a campaniei lui Mircea Geoană.

Cu Șumudică pe bancă, giurgiuvenii sunt lideri, cel mai aproape de câștigarea titlului. Câtă vreme Niculae s-a aflat în libertate, Astra a câștigat o Cupă și o Supercupă, ambele în 2014. De fiecare dată a învins-o pe Steaua ca urmare a executării unor lovituri de departajare.

"Nu mă deranjează presiunea pe care o pune patronul, din contră, chiar mă motivează și îmi place să-l aud cum ne critică"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

350.000.000 €constituie averea lui Gigi Becali. Pe lângă fotbal, portofoliul mai e compus din afaceri imobiliare

800.000.000 €are Ioan Niculae, conform Capital, cu afaceri în agricultură și în industria chimică

2 oficialiai Stelei sunt liberați condiționat: pe lângă Gigi Becali mai există și Mihai Stoica. El a fost condamnat în "Dosarul Transferurilor" și liberat de curând

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (8)
dansulnorilor
dansulnorilor  •  12 Aprilie 2016, 17:33

liberat e *** care a scris articolul. Se numeste Eliberare :))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dogbv
dogbv  •  12 Aprilie 2016, 11:27

"Becali a petrecut aproape doi ani în închisoare". "Steaua a câștigat trei campionate în perioada asta"... Ne-am convins ca 2 > 3! Stiam ca stati prost la gramatica, la lb. romana, la civica, la istorie si geografie! Azi ati demonstrat ca si cu matematica o duceti rau de tot! CUM POTI CASTIGA 3 CAMPIONATE IN APROAPE 2 ANI??? Nici Fat-Frumos nu crestea atata...si Ispirescu, chiar stia Matematica!!!

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  12 Aprilie 2016, 10:38

Acum o sa se imbete astralii cu apa rece, dupa o asa analiza senzationala... Se trezesc ei repede, dupa dusul (tot cu apa rece) pe care l-au pregatit stelistii. In dublu exemplar!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează