FOTBAL  »  Superliga  »  ASA TG MUREȘ

Reportaj din Austria » Fabrica ASA » Dan Petrescu pregătește o nouă "bombă" în Liga 1 și muncește de zor la asamblare

Articol de , - Publicat miercuri, 01 iulie 2015 10:39

ASA  a adus deja 11 jucători noi, iar în cantonamentul din Austria Petrescu încearcă să creeze o echipă care să producă un nou șoc în Liga 1, după modelul Urziceni din anul în care a luat titlul

Dan Petrescu pregătește o nouă bombă în Liga 1. Deocamdată, doar ce a terminat proiectul, acum muncește de zor la asamblare. "Bursucul" a preluat vicecampioana și vrea să dea o nouă lovitură în România, să cîștige titlul și cu ASA Tîrgu Mureș, după ce a reușit acest lucru cu Unirea Urziceni în sezonul 2008-2009. După 6 ani, Petrescu s-a întors la locul faptei.

În stagiul de pregătire din Austria, de la Bad Leonfelden, o localitate situată la nord de Linz, aproape de granița cu Cehia, mureșenii trag tare sub comanda "Bursucului". Sînt 11 fotbaliști aduși în această vară, timpul e scurt și se lucrează intens la omogenitate. Petrescu își strînge jucătorii la centrul terenului, le comunică programul, apoi se dă la o parte și-și lasă oamenii din staff să se ocupe de elevii săi.

Nu poate însă să se abțină și se alătură jucătorilor, execută și el exercițiile cu mingea, nu la aceeași intensitate, însă oricum ține ritmul. Nu se retrage nici cînd vine vorba de alergări, doar că traseele sînt mai scurte. E serios, nu glumește, nu zîmbește. Din cînd în cînd se mai consultă cu secundul Valeriu Bordeanu, cel pe care l-a avut elev la Urziceni cînd ialomițenii au reușit minunea, aceeași minune pe care acum Dan o încearcă la ASA.

După o oră și jumătate, autocarul ia drumul hotelului. S-a mai dus un antrenament, încă un pas spre construcția unei formații competitive. Petrescu are mult de muncă sau poate are o baghetă magică. Oricum, speranțele mureșenilor sînt în mîinile sale.

Stîngaciu ca Ronaldo

Portarii s-au pregătit sub comanda lui Dumitru Stîngaciu, în timp ce colegii lor alergau. Spre finalul ședinței de pregătire, aceștia, Stăncioiu și Viciu, au trecut în poartă pe rînd pentru a para șuturile antrenorului de portari, care nu i-a menajat deloc. Fostul mare portar al Stelei i-a chinuit rău. Mingile trimise de el s-au dus numai în vinclu, fără nici o șansă pentru goalkeeperi. Maftei a glumit cu el: "Bre, mata te antrenezi pe tine sau pregătești portarii? Mai lasă-i să o atingă și ei!".

Ce jucători a transferat ASA Tîrgu Mureș

Pawel Golanski    fundaș dreapta
Vasile Maftei    fundaș central
Cosmin Frăsinescu    fundaș central
Pablo Brandan    mijlocaș central
Dan Bucșa    mijlocaș central
Bănel Nicoliță    mijlocaș dreapta
Dacian Varga    mijlocaș dreapta
Romario Kortzog    mijlocaș stînga
Pedro Louis    mijlocaș stînga
David Arenas Torres atacant
Ruben Jurado Fernandes    atacant

Încurcați de frig

Mureșenii au fost surprinși de vremea pe care au întîlnit-o în Austria! În primele zile ale cantonamentului, temperatura a scăzut chiar și sub 10 grade. Din acest motiv, conducerea a chemat o mașină din țară cu gecile de iarnă. "La meciuri ne-ar fi înghețat jucătorii pe bancă, dacă nu procedam așa. Nu ne așteptam să fie mai frig decît este iarna în Antalya", au spus mureșenii.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
jalabert
jalabert  •  01 Iulie 2015, 22:43

bursucul face echipa in stilul autentic care l-a consacrat fara vedete si cu multa munca. N doye nu are nici o sansa sa prinda echipa pentru ca este un jucator care nu s-ar incadra niciodata unei echipe antrenate de bursuc. tot la fel de adevarat este ca dan pestrescu are sanse infinit mai mari la o echipa mica gen sportul, urziceni sau asa decat la steaua unde se baga si altii. s-a vazut clar acest lucru si la rapid unde nu detinea controlul 100%. la arabeti nu merg deloc antrenorii dictator din cauza asta au esuat si bursucul dar si piturca. mai degraba acolo merg antrenori gen olaroiu, iordanescu, ciobi chiar galca.

spinoza
spinoza  •  01 Iulie 2015, 19:55

Povesti!!!

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  01 Iulie 2015, 17:09

jucatorii au mare experienta iar petrescu stie sa-i faca sa alerge si pe pensionari! pentru ca este antrenor adevarat, nu are ce fcsb si anul asta... in fapt, muresul se va bate cu astra la titlu, nu cu steaua

Vezi toate comentariile (32)
Comentează