FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Revine Buga la Braşov?

Articol de - Publicat miercuri, 06 februarie 2008 00:00

Buga părăseşte Rapidul după patru sezoane şi va reveni, cel mai probabil, sub comanda lui Răzvan Lucescu

După Măldărăşanu, un alt giuleştean se îndreaptă spre FC Braşov. Mircea Rednic l-a anunţat ieri pe Mugurel Buga că nu intră în planurile sale pentru partea a doua a campionatului şi că trebuie să-şi caute echipă! Formaţia antrenată de Răzvan Lucescu e acum destinaţia favorită pentru " Pele", mai ales că braşovenii îl deţin pe fotbalist în coproprietate cu giuleştenii. Pentru Buga mai există totuşi şi cîteva variante din Rusia, dar şi pista FC Vaslui.


Cum a ajuns atacantul să fie trecut pe lista de transferuri? Randamentul slab avut de Buga în turneul din Portugalia şi faptul că el ajunsese a patra variantă în atac, după Boya, Burdujan şi Despotovici, au fost principalele motive. Rednic l-a încercat şi ca mijlocaş ofensiv în primul amical, cu Rio Maior, dar "Pele" a pierdut şi lupta pentru această poziţie, o dată cu transferul lui Pancu.

"Daniel e un jucător mai util şi de aceea am decis să renunţ la Mugurel, nu a existat nici un conflict între mine şi el. Am fost corect cu jucătorul, i-am propus chiar să meargă cu noi în turneul din Cipru, dar mi-a răspuns că e mai bine să nu facă asta. Buga e un jucător bun, era păcat de el să nu mai intre nici în primii 18. Sînt sigur că am procedat corect şi nu mi-a influenţat nimeni decizia!", a explicat "Puriul".

"Am decis, de comun acord cu Buga, că asta e cea mai bună variantă pentru el, să meargă la o altă echipă"
Grigore Sichitiu

"Buga nu va pleca liber de contract, deoarece nu i-a fost reziliat contractul. Negociem cu două cluburi de-afară pentru el"
Constantin Zotta

"Buga este un mare fotbalist dacă e antrenat de cineva care să ştie să-l motiveze, aşa cum o făcea Răzvan Lucescu"
Dinu Gheorghe

"Nu-i face bine lui Buga ca, odată ce e pe cale să se despartă de Rapid, să fie imediat asociat cu Braşovul!"
Răzvan Lucescu

80.000 de euro pe sezon cîştigă Buga la Rapid

14 goluri a înscris "Pele" pentru giuleşteni în Cupa UEFA, record absolut în istoria clubului din Grant

800.000 de euro e suma cerută de Copos pentru Buga vara trecută

Buga la Rapid
Sezonul M.j. Goluri
2000-2001 3 0
2004-2005 15 4
2005-2006 25 7
2006-2007 31 5
2007-2008 16 3

Vocea suporterilor

"Buga s-a dat afară singur cînd a pus botul la banii lui Gigi, vara trecută! Răzvan îl ţinea la Rapid din prietenie, aşa cum făcea şi cu Măldă!"
iencsi23

"Rednic, te credeam antrenor bun, dar s-ar putea să mă fi înşelat! Cum să-l laşi pe Buga să plece?! E o emblemă a Rapidului!"
alin arad

"Buga, hai la Dinamo, că eşti valoros! Rednic e o pacoste de antrenor, dacă zice că nu e bun!"
cainele

"Buga a jucat ceva pentru Rapid, dar în ultima vreme parcă era aerian, era la pămînt! Parcă se plictisise de fotbal!"
victor

Eroul din UEFA
Buga a jucat cinci sezoane la Rapid, dintre care 2005-2006 a fost cel mai bun. Giuleştenii antrenaţi de Răzvan Lucescu au ajuns în "sferturile" Cupei UEFA, eliminaţi de Steaua, şi pe parcurs au trecut de Rennes, Hertha sau Hamburg, căreia "Pele" i-a înscris un gol cu călcîiul. Atacantul a fost ofertat atunci de cîteva cluburi din Bundes liga, dar Copos a declinat propunerile.

Împrumutat de Gigi
Mugurel Buga a fost aproape să părăsească Giuleştiul încă de vara trecută. A refuzat să se prezinte la antrenamentele conduse de Bergodi şi a solicitat o mărire de salariu. George Copos i-a promis 120.000 de euro, în loc de 80.000, dar majorarea nu s-a mai înfăptuit. "Pele" era să ajungă la Steaua şi chiar primise un avans de la Gigi Becali, 50.000 de euro, pe care mai apoi i-a returnat.

"Urmează Pancu sau Rednic!"
Fostele glorii condamnă despărţirea de Mugurel Buga. "Uşor, uşor, Rapidul pierde jucători importanţi. Măldărăşanu avea experienţă, iar Mazilu şi Buga sînt şi ei buni. Antrenorul decide, aşa este, dar tot el va şi răspunde! nu e terminat şi, dacă-l ia Răzvan la Braşov, sigur va face treabă bună!", a spus Marius Şumudică. Dănuţ Lupu anticipează că "în perioada următoare, sigur vor mai fi despărţiri, pentru că vor să scape de toţi cei cu gura mare. Cred că o să plece, pînă la urmă, ori Pancu, ori Rednic!".

Şi Dinamo e variantă
Surpriza în cazul lui Buga poate veni din Ştefan cel Mare. Atacantul a fost dorit de "cîini" şi în vară, iar posibilitatea trecerii lui Răzvan Lucescu pe banca roş-albilor creşte şansele realizării transferurilor. O variantă o constituie chiar un schimb cu George Blay, un fundaş pe care Mircea Rednic îl ştie bine şi ar veni în Giuleşti ca soluţie de rezervă pentru Săpunaru. "Discutăm cu oricine e interesat de Buga, inclusiv cu Steaua şi cu Dinamo!", a confirmat aseară Zotta.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
 •  17 Martie 2008, 09:34

Hello! Good Site! Thanks you! <a href=http://cebjwjomygkhed.com >http://cebjwjomygkhed.com</a>

 •  06 Februarie 2008, 16:16

este expirat noi la steagu il avem pe zburlea acelasi post cu buga care este tinar si bun nu are ce cauta la brasov

 •  06 Februarie 2008, 13:02

Buga o sa vina la Brasov mai ales ca Fc Brasov detine jumatate din drepturi... si la Steaua nu o sa vina niciodata o echipa de oi FORTA FC BRASOV PROVINCIA NR 1

Vezi toate comentariile (10)
Comentează