FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CSU CRAIOVA 0-0

S-au anulat şi s-au cam eliminat! Dinamo și Craiova au remizat, spre bucuria lui Hagi: 0-0

Duel la înălțime Busuladzici - Gustavo încheiat nedecis. // Foto: Raed Krishan
Duel la înălțime Busuladzici - Gustavo încheiat nedecis. // Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 20 martie 2017 00:00

Dinamo şi Craiova au căutat într-un mod chinuitor golul timp de 90 de minute, nu l-au găsit şi au deja un ecart mare faţă de primul loc.

Dinamo şi Craiova erau cu spatele la zid, după victoriile CFR-ului şi Viitorului. Doar un succes în meciul direct le-ar fi menţinut în lupta pentru titlu. Ambientul a fost perfect: stadion lux, gazon bun, spectatori aproape de 15.000!

Mai multe imagini de la meci!

Contra e conservator şi n-a surprins cu nimic în alcătuirea primului "11". Dincolo, Mulţescu a fost nevoit, de subţirimea lotului, să facă alegeri atipice: Bancu fundaş stânga, Măzărache și Ivan vârfuri, Gustavo mijlocaş dreapta.

Ivan, ocazie imensă!

Prima repriză a fost echilibrată. Dinamo putea marca după 57 de secunde, însă şutul lui Palici a fost prea moale şi prost plasat. L-a copiat Zlatinski, care a trimis la 15-20 de centimetri de bara lui Penedo. Apoi, vreo jumătate de oră, echipele s-au anihilat într-o luptă la mijlocul terenului.

Finalul reprizei s-a aprins la o ocazie uriaşă a oltenilor. Măzărache a deviat perfect pentru Ivan, care a scăpat singur, s-a încurcat însă în propriii paşi şi a tras alături (41). 45 de minute fără şut pe poartă pentru gazde!

Bară Băluţă

Partea a doua explodează din start! Bumba are două şanse de gol în 3 minute, dar le iroseşte. Ivan mai iroseşte o fază bună, preferă să cadă în careu, sperând la un penalty, în loc să continue faza. Meciul are ritm, pulsul creşte. Băluţă e cel mai bun de la Craiova. Scapă pe stânga, vrea să centreze, mingea se duce direct spre poartă şi cade pe bară.

Minutele trec şi trec în favoarea echipelor care sunt deja pe primele 3 locuri în clasament. Dar nici Contra şi nici Mulţescu nu sunt dispuşi să rişte prea mult. Un punct e ceva mai mult decât nimic şi, teoretic, nu te scoate din lupta pentru titlu. Nemec scapă şi el singur spre poartă. Din ofsaid, asistentul Orbuleţ închide ochii şi nu ridică fanionul, dar îl salvează slovacul, care se încurcă în minge!

Urmează derby-ul pentru Dinamo

Tensiunea creşte în ultimele 10 minute. Bawab face o fază de mare fotbalist, doar şutul e de Liga 1 şi se duce afară, după o deviere a lui Barthe (84). Se termină 0-0.

Remiză pe Arena Naţională, victorie pentru Viitorul, care are deja 6 puncte peste Craiova şi 7 peste Dinamo! Pentru Contra însă urmează un meci care face mai mult decât un play-off întreg, derby-ul cu Steaua, din runda următoare.

Dinamo a avut penalty neacordat

În finalul primei reprize, în careul Craiovei s-a petrecut o fază extrem de controversată. Hanca a tras spre poartă, din foarfecă, iar mingea l-a lovit în mână pe Barthe. Marius Avram a lăsat jocul să continue, spre nemulţumirea lui Contra.

"Apărătorul vede că adversarul se pregăteşte să tragă, dacă într-o astfel de fază ridici braţul mai sus de nivelul umărului, atunci înseamnă că vrei să te foloseşti de el ca să blochezi balonul. Îți mărești intenționat aria corpului. Eu cred că ar fi trebuit să acorde penalty", a explicat Balaj în studio la Dolce Sport, în timp ce Andrei Vochin a susţinut că mai degrabă e joc periculos din partea lui Hanca!

Ce a spus Contra după meci:

  • "Un egal care nu ne ajută nici pe noi, nici pe Craiova. Mulţescu m-a cam surprins cu aşezarea din startul meciului, cu doi atacanţi, de-asta a şi apărut acea ocazie mare a lui Ivan"
  • "În repriza secundă i-am deschis mai mult, am avut şi noi ceva ocazii, dar n-am fost deloc inspiraţi. Ne-am bătut joc de toate fazele fixe, o lovitură sau măcar un corner n-am executat cum am exersat la antrenament"
  • "Când faci două egaluri în primele două etape e greu să recuperezi distanţa faţă de echipele din faţă şi să te gândeşti la titlu. Mentalitatea mea e însă una care îmi spune să luptăm până la capăt, mai avem 8 etape şi, teroretic, orice e posibil"
  • "Am avut un penalty neacordat, însă nu pot fi supărat pe arbitru, e şi el om, poate greşi"

Ce a declarat Mulţescu după meci:

  • "Sunt supărat, nu se poate să te comporţi precum atacanţii noştri de astăzi. Să iroseşti cu atâta uşurinţă ocazii clare, practic anulezi tot ce munceşte echipa şi efortul din apărare"
  • "Am avut atitudine, am avut calitate în a ieşi cu mingea la picior, în a construi, în a-i lăsa pe oamenii în poziţii bune în faţă, dar acolo n-am avut nimic, nici inspiraţie, nici execuţie, nimic. Mare păcat!"
  • "În repriza asecundă, arbitrul a dat totul într-o singură direcţie, pentru Dinamo. Un aut nu ne-a dat şi nouă, absolut nimic! Măcar ca la milogi putea să ne dea şi nouă ceva, dar ce să mai comentez.."

"Am venit să batem Dinamo, însă ne-a lipsit şi şansa, am avut ocazii, le-am ratat cu uşurinţă, eu nu mă mulţumesc cu acest egal, dar n-am ce să mai fac acum, norocul chiar nu poate fi antrenat"
Alexandru Băluţă, mijlocaş Craiova

"Eu sunt mulţumit şi cu acest punct, n-am pierdut în aceste două etape, am jucat în deplasare ambele jocuri, acum e nevoie să o batem pe CFR runda viitoare, când jucăm acasă. Data trecută am dat 3 bare cu Dinamo, în seara asta iarăşi bară, cred că data viitoare va intra în poartă"
Andrei Ivan, atacant CSU Craiova

"Acest 0-0 nu ne ajută deloc. Eu cred că am făcut o partidă bună, am produs un fotbal de calitate, dacă vom continua la acest nivel, vor veni şi victoriile"
Antun Palici, mijlocaş Dinamo

"Am avut un public formidabil, pentru suporteri îmi pare cel mai rău că n-am câştigat. E tot mai greu să ne gândim la titlu, dar campionatul încă se joacă, nu renunţăm sub nicio formă la luptă, mai ales că urmează derby-ul cu Steaua"
Sergiu Hanca, mijlocaş Dinamo

20dintre cei 36 de jucători trecuţi aseară pe foaia de joc de Dinamo şi Craiova au fost străini

CIFRELE MECIULUI

54% Posesie 46%
3 Şuturi pe poartă 4
11 Şuturi la poartă 7
9 Cornere 3

dinamo csu craiova 0 0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
doritor
doritor  •  20 Martie 2017, 11:26

Adevarul la....ADEVAR: U Cv +2p; Steaua0p; CFR 0p; Dinamo -1p; Astra-2p; Viitorul -2p.Daca U Cv bate CFR si scoate egal cu Viitorul in deplasare face +3 la adevar si il trimite la -4 pe Viitorul pentru ca la Astra nu castiga. Daca la Steaua -Dinamo se face egal sau bate Dinamo sa vezi atunci inurcaturi de mate si cum iese bine pentru UNIVERSITATEA.

948956548471669
Andronache Georgian  •  20 Martie 2017, 10:38

Liderul mai are doar 3 meciuri acasa si 5 in deplasare,e greu de crezut ca e deja jucat campionatul...

1233538456676517
Catalin Daniel  •  20 Martie 2017, 10:30

Au trecut 2 etape, diferența între prima și ultima e de 7 puncte. Mai sunt 8 etape. Că valorează, toate cele 6 echipe sunt egale, mai ales că multe dintre ele joaca pentru primele 3 locuri și nu doar pentru câștigarea titlului. E prea devreme pentru a cânta prohodul uneia dintre ele. Toate meciurile sunt DERBY-URI. Orice scenariu este posibil. Întrebarea este: Va reuși Viitorul sa termine pe aceeași poziție în care s-a instalat înainte de încheierea sezonului regulat?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează