FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

S-au dus Gerrard și Lampard, dar Marica nu are voie! Becali a luat decizia în cazul atacantului!

Articol de - Publicat marti, 08 martie 2016 10:32

Ruptură musculară la bicepsul femural drept! Acesta e diagnosticul dur primit de Ciprian Marica după accidentarea suferită în finalul primei reprize a derby-ului cu Dinamo.

Nici ieri după prânz, la aproape 20 de ore de la momentul în care s-a prăbuşit pe gazon, nu putea să calce în piciorul drept şi avea dureri mari. Aseară urma să facă un RMN, care să demonstreze în mod clar cât de mare e leziunea muşchiului.

Tocmai pentru că e o accidentare gravă, Marica a avut intenţia de a apela la o soluţie neconvenţională pentru a se reface foarte rapid. Să meargă la Belgrad, la Marijana Kovacevici, cea care în ultimii ani a tratat mulţi fotbalişti celebri, chiar şi români, iar pe majoritatea dintre ei i-a repus pe picioare într-un mod miraculos.

Gigi: "Doar Dumnezeu te însănătoşeşte"

Marica ştia ce presupune tratamentul la Marijana fiindcă a mai fost, însă atacantul s-a lovit de refuzul ferm al lui Becali. Patronul Stelei nu doar că s-a opus să-l lase pe Ciprian la Belgrad, dar a fost şi vehement în a-şi susţine poziţia:

"Astea nu sunt tehnici creştineşti şi eu nu pot să fiu de acord cu aşa ceva. Doar Dumnezeu te însănătoşeşte! Un vraci te poate pune pe picioare, dar asta înseamnă lucru necurat şi apoi nu-ţi mai ajută Dumnezeu!".

Becali le-a transmis celor din club că preferă să joace fără Marica o perioadă mai lungă de timp şi, implicit, să rişte să piardă titlul decât să fie de acord ca un fotbalist al Stelei să fie tratat la ceea ce în concepţia lui se numeşte "o vrăjitoare".

Nici lui Gardoş nu i-a permis

Marica nu e primul fotbalist al Stelei căruia Becali îi interzice să se trateze la Marijana Kovacevici. La finalul lui 2011, Florin Gardoş suferise o ruptură musculară. A intenţionat să meargă la Belgrad şi astfel să revină mai repede. A cerut permisiunea lui Gigi Becali, care însă i-a transmis că nu vede cu ochi buni opţiunea lui şi nu şi-a dat acordul. Gardoş a fost obligat să renunţe la plan.

PĂRERILE SPECIALIŞTILOR
Ce spune fostul medic al Stelei, RADU PALIGORA

"Eu nu pot să accept să trimit un jucător acolo din moment ce ea nu dezvăluie ce foloseşte. N-am cum să fiu de acord fără să ştiu tratamentul. Etica nu mă lasă.

Din moment ce ascunde ceea ce face, mă pot duce cu gândul inclusiv că poate folosi placentă de om. Te întrebi: «Dacă, Doamne-ferește!, placenta provine de la un copil infestat cu HIV?!»".

Ce spune actualul kinetoterapeut al Stelei, OVIDIU KURTI

"Eu am lucrat cu cinci sau șase jucători care fuseseră la Marijana. În unele cazuri a funcționat tratamentul ei, în altele, nu. Am lucrat cu Didi, de la CFR Cluj, a venit la mine cu o ruptură musculară... nu exagerez, avea 15 centimetri ruptura! I-am zis "Tu nu ești de recuperare, tu trebuie să te operezi neapărat!". A mers la Belgrad și a revenit de acolo refăcut.

Capetele mușchiului rămăseseră depărtate, dar putea juca! Didi a jucat în ultima parte a carierei fără ligament la genunchi! Piciorul îi mai funcționa datorită musculaturii, care compensa rolul ligamentului. Bine, efortul era uriaș! Și datorită inteligenței, reușea să joace așa încît să nu-i cedeze genunchiul. Nu mai lovea mingea cu exteriorul, spre exemplu, fiindcă ar fi fost un efort prea mare".

 cele două păreri au apărut într-un interviu exclusiv pentru Gazeta Sporturilor, publicat în iunie 2014

10 jucători celebri trataţi de Marijana

Steven Gerrard
Franck Lampard
Robin Van Persie
Dejan Stankovici
Vincent Kompany
Nigel de Jong
Valeri Bojinov
Diego Costa
Darijo Srna
Louis Saha

CIFRELE LUI MARICA ÎN TRICOUL STELEI

- 4 meciuri, toate în Liga 1
- 4 meciuri ca titular, două ca integralist
- 304 minute bifate
- niciun gol marcat
- o pasă de gol
- 5,25 media notelor GSP

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
vasy86le
vasy86le  •  08 Martie 2016, 16:05

Da ce, becali e stapanul lui Marica? Cum sa ii interzici asa ceva?

1133425900025545
Constantin Daniel Rotaru  •  08 Martie 2016, 15:01

Gresit ...ziaristi de doi lei...are o pasa de gol in meciul cu csm iasi :-) dupa ce ca nu stiti franceza mai si suflati :))

ceirero
ceirero  •  08 Martie 2016, 14:50

Ce înseamnă vrăjitoare sau tratament "normal"? Acum 100 ani nu erau antibiotice. Fleming a fost vrăjitor pentru ca a descoperit Penicilina? Daca femeia asta cu facultatea de farmacie a gasit o substanță care reface țesutul musculos, trebuie sa o facem vrăjitoare? E normal sa tina secret. Este venitul ei. Ii este cumva ciudă ca nu stie ce substanțe sa folosească 'nea Paligora?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează