FOTBAL  »  Superliga  »  "U" CLUJ

Salariu dublu

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 februarie 2008 00:00

Atacantul Dorin Goga va cîştiga 70.000 de euro pe sezon la "U", faţă de 35.000 de euro cît a încasat pînă acum. Evoluţiile satisfăcătoare din turul campionatului i-au adus căpitanului Universităţii, Dorin Goga (23 de ani), o mărire consistentă de salariu.


Contractul lui Goga la "U" a însumat 35.000 de euro pe sezon, de trei ori mai puţin decît cel al armeanului Romik Haciatrian, la care s-a renunţat în iarnă din motive disciplinare. Conducerea "şepcilor roşii" a decis să-i dubleze venitul căpitanului, pentru a-l motiva după ce a refuzat să-i dea drumul la Poli Timişoara, unde ar fi avut un salariu de 200.000 de euro.


Deşi preşedintele "studenţilor", Toni Doboş, a anunţat ieri într-o conferinţă de presă că mărirea salariului lui Goga i-a adus şi o prelungire a angajamentului pe doi ani, atacantul de 23 de ani a dezminţit informaţia. "Am semnat doar o hîrtie care îmi atestă creşterea venitului nu şi prelungirea angajamentului. Am citit de mai multe ori atent ceea ce era scris pe foaie înainte să semnez. Contractul meu cu "U" rămîne valabil pînă în vara lui 2009", a precizat Goga. Odată cu majorarea contractului lui Goga au fost mărite şi salariile lui Andrei Cordoş şi Nemanja Jovanovici.

4 goluri a marcat Goga în cele 19 etape care s-au scurs din acest campionat

1 milion de euro este suma oferită de Poli Timişoara pentru transferul lui Goga


Amical
"U" Cluj - Avîntul Reghin ( Liga a III-a) 0-0
"U" Cluj (prima repriză): Oltean - Brito, Bilica, Iodi, G. Coman - Silvăşan, Bundea, Dolha, Budean, N. Jovanovici, D. Goga
"U" Cluj (repriza secundă): Moldovan - Suller, Cordoş, Şoltuz, Dancia - Unguruşan, Soporan, R. Sabo, Buş - Răducanu, Bîrză. Antrenor: Alpar Meszaros
Avîntul Reghin: Cimporescu - A. Pop, Aştilean, Dobrău, Drule - Halaţiu, Petelean, Csiki, Sărmăşan - Buciuman, Bajko. Antrenor: Sorin Cigan. Au mai jucat: Pintea, Truţa, P. Luca, Macarie, Bancsi.

Lotul pentru Antalya
Portari: Oltean, C. Moldovan
Fundaşi: Suller, Unguruşan, Astorga, Cordoş, Iodi, Bilica, Şoltuz, Dancia, M. Jovanovici, Dancia, Brito
Mijlocaşi: G. Coman, Buş, Dolha, Soporan, Bundea, Savu, Sabo
Atacanţi: Silvăşan, Budean, Băd, Răducanu, N. Jovanovici, D. Goga


Forţat de Mulţescu

Memoriul depus de portarul Martin Tudor la FRF pentru a deveni liber de contract va fi judecat marţi. Tudor a explicat ce l-a determinat să se despartă de Universitatea. "Eu am venit la Universitatea cu sufletul, însă imaginea mea a avut de suferit cînd am fost pus pe liber de Mulţescu. Chiar dacă nu-mi primisem banii de patru luni, abia atunci am depus memoriul. Eram numărul unu pe lista neagră a lui Mulţescu şi nu ştiam ce se va întîmpla", a spus Tudor, care revendică neplata încă din luna august a 50.000 de euro din prima de instalare de 170.000 de euro.

Restanţe la Olah
Preşedintele "şepcilor roşii", Toni Doboş, a ţinut să precizeze că salariile jucătorilor sînt plătite la zi, dar a recunoscut că mijlocaşul Adrian Olah mai are de încasat nişte bani. "La Olah există ceva restanţe, ceva bonusuri de intrare în teren. Pentru transferul lui există şi o datorie la Timişoara de 90.000 de euro plus TVA pe care trebuie să o plătim", a precizat Toni Doboş.

Pretenţios
Conducerea Universităţii a renunţat la achiziţionarea fundaşului Lucian Perde din cauza pretenţiilor financiare ale jucătorului. "Perde a avut pretenţii financiare prea mari pentru noi", a specificat Doboş. Perde a efectuat cantonamentul de la Sovata al "studenţilor", dar se va întoarce la ISCT, unde mai are contract pînă în vară. Altfel, "U" a renunţat la serviciile lui Ghindaru şi Sergiu Costea, ultimul fiind împrumutat de Dinamo.

Alexandre abia în Turcia

Mijlocaşul central brazilian Alexandre Rodrigues de Oliveira va fi testat de cuplul Meszaros - Gherman, în amicalele din Turcia. "Sper să fie la fel de bun ca Bilica şi Astorga", a mărturisit Meszaros. Oficialii "şepcilor roşii" au primit referinţe atît pentru Alexandre, cît şi pentru Brito de la conaţionalul lor, Astorga. "Mergem pe mîna lui Astorga", a specificat Doboş. Tot în Turcia este aşteptat şi un portar străin.


Noile achiziţii, Răducan, Silvăşan, Soporan, Bundea, Dancia au semnat contracte pînă în vară cu posibilitate de prelungire. Preşedintele Doboş nu vrea să audă de o posibilă retrogradare. "Cred că rămînem singuri dacă se retrogradează", a afirmat Doboş. Tînărul Dacian Bîrză (22 de ani, Albina Timişoara), va semna cu Universitatea, urmînd să fie împrumutat la o echipă de liga secundă.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
 •  02 Februarie 2008, 10:38

bai dan taci dracu ca nu stii ce sa intamplat in vestiar.multescu era o coarda,un om periculos!!!vorbesti tu care nu stii nimic

 •  02 Februarie 2008, 02:13

bai martin tudor , esti un ratat!cum adica ce se intampla cu tine? pe langa faptu ca nu esti in stare sa te misti de pe linia portii , mai si faci comentarii la antrenamente . nu mai tii minte cum ii ziceai lui multescu sa aiba grija sa nu se supere jucatorii pe el? nu-ti ajunge nimeni la nas si acuma ai tupeul sa zici ca nu stii cu ce ai gresit?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează