FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Şantier în lucru!

Articol de GSP - Publicat luni, 30 iunie 2008 00:00

După primele trei partide de verificare un lucru e cert: Dinamo are valoare, dar trebuie să se consolideze ca echipă.

Adversare modeste, din liga a III-a sau amatori. Două vic­to­rii şi o înfrîngere. Trei teste numai bune în care Mircea Rednic s-a putut edifica asupra poten­ţia­lu­lui tu­turor jucătorilor în pers­pec­ti­va noului sezon. “Nu ştiu la ce ju­că­tori vom renunţa, cred că du­pă tur­ne­ul din Franţa vom de­cide”, a fost con­cluzia “Puriului”. Cum a ară­tat fie­care compartiment în par­te la în­ce­put de drum?

Bătaie pe mănuşi
Pentru postul de portar, Rednic nu duce lipsă de calitate. Nou-ve­ni­tul Emilian Dolha a demonstrat că ti­tlul de cel mai bun portar din Po­lo­nia în sezonul trecut nu a fost o glu­mă, el avînd o evoluţie apre­cia­tă în toate cele trei meciuri. Şi, foar­te im­portant, a avut multe inter­ven­ţii bune şi nu a luat gol! Dennis Ro­ma­novs, chiar dacă a în­ca­sat singurele do­uă goluri pri­mite de “cîini” în pre­gătiri, rămîne în continuare sîr­gu­in­cios la an­tre­na­men­te. Iar Matache, deşi e cotat cu ul­tima şansă, a apă­rat constant bi­ne şi poate fi o soluţie viabilă. Absentul din Ger­ma­nia, Bog­dan Lobonţ, rămîne fa­vo­rit între bu­turi, dacă nu va pleca în str­ăinătate!

Emoţii fără Moţi
Slăbiciunea cea mai mare a “cîi­ni­lor” a reprezentat-o defensiva. Fă­ră “stîlpul” Cosmin Moţi, roş-albii s-au cam chinuit. Asta şi deoa­rece Iz­­voranu, Pekarici, Goian şi Dia­­ba­te au jucat foarte puţin îm­pre­­ună, iar nesincronizările au ap­ă­rut ine­vi­ta­bil. Pe stînga e simplu: Pul­hac nu are concurenţă! În banda dreaptă, Blay se înca­drea­ză mereu la o notă de trecere, iar Homei vine tare din spate, însă lipsa de ex­perienţă îi mai reduce uneori din avînt.

Thiago şi Torje turează atacul
La mijloc, Rednic are de unde ale­­ge, iar în Franţa va reveni şi Adrian Cristea. Benzile sînt bine aco­­­perite. Torje şi Andrei Cristea, ca­re poate evolua şi atacant, dar şi mi­j­­locaş ofensiv, pe dreapta, iar Thia­­go şi Ilie Iordache, pe stînga, au ară­­tat că pot creşte viteza de joc. Adrian Ro­­potan rămîne la fel de de­ter­mi­nat şi muncitor, în vreme ce Gabi Boştină a avut o evoluţie bună, deşi a fost fo­losit ca mijlocaş de creaţie. Sîrbul Vranj­ko­vici nu poate fi notat, întrucît s-a ac­ci­dentat la debutul celui de-al doi­lea “amical”.

Tot Dănciulescu şi Bratu
În atac lucrurile au rămas ne­schim­bate. În condiţiile în care An­drei Cristea poate evolua şi la mij­loc, Dănciulescu şi Bratu rămîn si­guri pe posturile lor.

Miranda e încă în căutări, chiar dacă s-a zbă­tut mult în toate partidele. Sin­gu­rul lu­cru unde rămîne imbatabil este jo­cul aerian! Marius Alexe pare că a cres­cut în joc şi e mai matur, pu­tînd fi o reală soluţie.

BILANŢUL “CÎINILOR” ÎN GERMANIA

Dinamo - Braunschweig (liga a III-a) 1-0
A marcat: Dănciulescu (60)
Dinamo - Dudenhofen (liga a V-a) 6-0
Au marcat: Alexe (25), Miranda (38), A. Cristea (48), I. Iordache (57), Dănciulescu (59), Blay (63)
Dinamo - Offenbach (liga a III-a) 0-2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
 •  30 Iunie 2008, 12:39

aceste rezultate, demonstreaza ca jucatorii au caracter! pai nu te intalnesti mereu cu astfel de echipe!

 •  30 Iunie 2008, 10:49

moaa...au fost invinsi de o echipa de liga 3 :)))topitiii....ce penibiliiiiiiiii...si mai vorbesc de Liga Campionilor....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează