FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Scandal uriaș legat de noul stadion din Craiova » Marcel Popescu surprinde: "Avem contract de exclusivitate cu primăria! Nicio echipă nu va putea juca pe noul stadion fără acceptul nostru!"

Articol de GSP - Publicat marti, 07 noiembrie 2017 11:01

În ziua în care Compania Națională de Investiții a anunțat că a predat noul stadion "Ion Oblemenco" (Detalii aici), construit din bani publici, către Primăria Craiova , Marcel Popescu a inflamat spiritele din Bănie cu un anunț cel puțin surprinzător. 

Președintele CSU Craiova susține că doar echipa lui va putea juca pe noua arenă în următorii 11 ani, în baza unui contract de exclusivitate cu Primăria. Restul echipelor care vor dori să folosească stadionul ar trebui să obțină acceptul clubului din Liga 1, spune Popescu. 

Vezi AICI documentul pe care se bazează Marcel Popescu

"Noi avem un contract de exclusivitate cu Primăria și Consiliul Local. În următorii 11 ani noi avem în exclusivitate dreptul de a folosi arena. Este legal. Este vorba de Universitatea Craiova, nu de o persoană fizică. Nu există o prevedere legală, ci este un contract cu obligații și drepturi. Nimeni nu poate juca pe Ion Oblemenco fără acceptul nostru. Este un stadion făcut în Craiova pentru cea mai faimoasă echipă din provincie. Noi suntem Universitatea Craiova, chiar dacă știu că în lingvistică e mai ușor să zici trei litere, CSU, decât Universitatea".

Citește și:
Tolontan despre subiect: "Stadionul din Craiova a fost ”privatizat” încă înainte de inaugurare!"

"Să joace echipa lui Mititelu? Stați o clipă. Dumneavoastră ați lăsa ca pe holul universității să se joace copiii cu pistoalele cu apă? Noi vorbim despre performanță, nu de amatorism", a spus Marcel Popescu, azi, la Pro X.

Invitat în studioul Pro X, jurnalistul Mihai Mironică a replicat după anunțul lui Popescu: "Nu văd în baza cărei legi se poate da stadionul unei singure echipe. Foarte probabil, în această problemă răspunsul se va da în justiție". 

"Noi am făcut solicitare să jucăm și noi acolo. Stadionul e un bun public pe care-l poate folosi oricine e interesat. Dacă ne vor refuza vom face o plângere penală" Adrian Mititelu, pe 30 octombrie

Spre comparație, Primăria București permite închirierea Arenei Naționale, cel mai mare stadion din țară, oricărei persoane care achită taxa aferentă: 

LISTĂ TARIFE PENTRU ÎNCHIRIEREA ARENei NAȚIONALe: 

Campionatul intern de fotbal - 13.000 euro/eveniment
Cupa Ligii si Cupa Romaniei - 13.000 euro/eveniment
Meciuri ale echipei nationale - 13.000 euro/eveniment
UEFA Champions League - 28.000 euro/eveninment
- UEFA Europa League - 23.000 euro/eveniment
Evenimente culturale - 18.000 euro/ eveniment
Evenimente speciale, cu inchiriere inclusiv a Arenei Nationale - 30.000 euro/eveniment
Evenimente restranse, care nu implica utilizarea gazonului si spailor din tribune - 15 euro/mp / eveniment
Inchiriere spatii birouri si anexe pentru diverse activitati 2,5 euro/mp / luna
Servicii de operare Stadion Arena Nationala 10.000 euro/meci (eveniment)
Tarif parcare supraterana 3 lei/ora/auto
Conferinta de vanzari si training-uri (in sala) 100 euro/ora/sala
Evenimente sezoniere (targuri sezoniere) inclusiv aprovizionare 20 lei/mp/zi
- Evenimente corporate 500 euro/ora
- Filmari private 400 euro/ora
- Tururi stadion, grupuri de minimum 10 persoane - 10 lei/ persoana/tur
- Tururi stadion inclusiv vestiare, grupuri de minimum 10 persoane/ 20 lei/persoana/tur
- Acces pe pista de atletism exterioara - 10 lei/persoana/ora
- Abonament pista de atletism exterioara, maxim 10 sedinte - 80 lei/persoana/luna

52,6 milioane de euro au fost costurile inițiale estimate pentru construirea arenei din Bănie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (83)
1123010001139333
Andrei Filotie  •  08 Noiembrie 2017, 21:38

...Personalităţile Olteniei Organizarea administrativ-teritorială a regiunii Olteniei nu a afectat, în istoria ei, unicitatea acesteia, de aici venind nume însemnate şi cu un rol de netăgăduit pentru existenţa neamului românesc. Printre personalităţile ce provin din Oltenia pot fi menţionaţi: Constantin Brâncoveanu, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Nicolae Bălcescu - istoric, scriitor şi luptător în Revoluţia de la 1848, diplomatul Nicolae Titulescu, dramaturgul Eugen Ionescu autor al teatrului absurdului, muzicianul Dinu Lipatti, poetul Ion Minulescu, Constantin Dissescu (1854-1932, “părintele” Dreptului Penal românesc), Nicolae Ceauşescu, sculptorul Constantin Brâncuşi cel mai mare sculptor al omenirii, Theodor Aman - fondator al şcolii române de artă, pictorul Ion Ţuculescu, George Constantinescu - inginer constructor si inventator, matematicianul Gheorghe Titeica, Petrache Poenaru - inginer, matematician şi promotor al învăţământului românesc si creatorul tricolorului rominesc, Anton Pan cretorul melodiei Imnului rominiei actual D Ecaterina Teodoroiu - eroina a primului Război Mondial, scriitorul Marin Sorescu , Adrian Paunescu Artisti;Amza Pelea Tudor Gheorghe actor si muzician Cel mai mare regizor romin Sergiu Nicolaescu Si... multi multi altii

davcriaol
davcriaol  •  08 Noiembrie 2017, 09:49

Nu este cum spune Marcel Popescu, a intrat Mihai Rotaru si a explicat cum stau lucrurile, oricine poate juca pe stadion, fara acordul celor de la CSU, singura chestie este ca ei au dreptul dea a proteja suprafata de joc... Ce inseamna asta mai exact, exemplu, daca CSU are meci duminica iar o alta echipa vrea sa joace vineri ei pot refuza acest lucru motivand ca se poate deteriora gazonul, ceea ce cred eu ca este normal... A povestit Rotaru ca au fost refuzati si ei, atunci cand au vrut sa joace pe National Arena, motivul, 2 zile mai tarziu urma sa joace fcsb iar gazonul trebuia protejat, ceea ce imi pare ca a fost o explicatie logica... Nu mai tarziu de sezonul trecut pentru stadionul de la Severin aveau prioritate Pandurii, Craiova juca acolo doar cu acceptul lor, era normal fiindca gorjenii aveau contract cu Primaria, semnat inaintea celorlalti... Acest tip de contract este semnat insa lumea incepe sa arunce vorbe in stanga si in dreapta fara sa stie cum stau lucrurile...

theplayerr
theplayerr  •  07 Noiembrie 2017, 22:24

Nici nu s-a inaugurat stadionul si masinaria generatoare de circ si scandal a gsp-ului s-a pus in miscare. Astept cu nerabdare sa vad ce lucruri senzationale vor descoprei ziaristii de mahala ...

Vezi toate comentariile (83)
Comentează