FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - FCSB 1-2

Scandalul continuă și după Iași-FCSB: ”Salariile rămân blocate. Suspectez o conspirație”

Articol de - Publicat luni, 26 noiembrie 2018 19:49

Finanțatorul lui Poli Iași, Horia Sabo, susține că e forțat să nu verse banii în conturile jucătorilor atâta vreme cât contractul de asociere cu clubul e într-un blocaj și se teme că tot ceea ce se întâmplă ”e o rețetă pentru îndepărtarea unora sau chiar a mea”.

La Iași nu s-au plătit nici ieri salariile jucătorilor și ale staff-ului pe luna octombrie. Iar finanțatorul Horia Sabo susține că nici nu se vor achita până la rezolvarea conflictului cu Consiliul Director al clubului: "Dacă sunt lăsat să execut contractul de asociere pe care l-am încheiat în iunie, când am venit, banii vor intra în conturi.

E datoria mea. N-o să-i țin blocați până câștigă echipa. Dacă persistă blocajul în care ne aflăm, după ce mi s-a retras dreptul la semnătură deplină pe partea financiară, n-am ce să fac. Aștept".

"Nu plec că vrea cineva"

Omul de afaceri băimărean crede că toate atacurile lansate la adresa sa de către președintele executiv Adrian Ambrosie, săptămâna trecută, "sunt orchestrate. Mi-e teamă că este vorba despre o rețetă care a mai fost aplicată, de îndepărtare a unora sau chiar a mea".

El însă nu intenționează să se retragă din contractul parafat în vară: "Eu nu plec că vrea cineva. Plec dacă nu respect contractul. Dacă încalc vreo clauză din cele care duc la rezilierea lui. Dar până acum nu e cazul".

"Nu e o criză"

Sabo consideră că întârzierea plății salariilor cu câteva zile "nu e o situație de criză. Dacă ar fi o perioadă mare de timp, dacă ar exista restanțe mari, atunci i-aș înțelege pe cei din Comitetul Director să-și facă griji și să pună asocierea în discuție.

Au vorbit despre demararea unui audit, să vedem ale cui cifre sunt cele corecte! Ale mele sau ale lor. Eu salut inițiativa, dar acest demers nu înseamnă că trebuie să ne țină într-un blocaj. Auditul se poate derula în timp ce noi ne facem treaba mai departe".

"Am greșit"

Acuzat de Ambrosie că i-a jignit pe el și pe Stoican, "nu poți să spui că noi am fi fost muritori de foame dacă nu venea el sau că orice retardat care vrea să-l contrazică să vină cu cifre", Sabo admite că nu trebuia să spună așa ceva.

"Am greșit. La nervi, se întâmplă. Dar asta nu înseamnă că am încălcat termenii contractului nostru. Eu n-am nicio clauză cu privire la imaginea clubului. Ei au", a punctat omul de afaceri băimărean.

"Selymes? Voi analiza"

Comitetul Director i-a pus o condiție obligatorie lui Sabo pentru continuarea colaborării, îndepărtarea directorului sportiv Tibor Selymes: "Nici jucătorii nu-l mai vor în preajmă. De la el a început totul, când a trecut peste capul antrenorului la transferuri".

Însă finanțatorul, cel care l-a adus pe fostul internațional, temporizează: "După ce vom intra pe un făgaș normal, voi analiza totul. Dar mai întâi trebuie să ne așezăm la masă și să discutăm, nu să aflu din presă".

386.000 €susține Sabo că a adus în club. Comitetul Director vorbește însă de doar 110.000 de euro

"E o strategie împotriva mea, de vreme ce au ieșit în public. Și au și susținerea primarului Chirica. Și eu am avut susținerea dânsului, dar se pare că s-a schimbat" Horia Sabo, finanțator Poli Iași

"Dacă se pune asocierea noastră în discuție e urât. Dacă eu promit că finanțez și nu finanțez, sunt bun de plată și de oprobriul public și privat. Sper ca situația să se normalizeze" Horia Sabo, finanțator Poli Iași

"Selymes l-a adus pe Flores și acesta dă randament, înscrie goluri. Dacă eu îl vând mâine cu două milioane de euro, e bine?" Horia Sabo, finanțator Poli Iași

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează