FOTBAL  »  Superliga  »  COMUNICAT

Schimbă LPF din nou sistemul competițional? Comunicat oficial

FOTO: Alex Nicodim  / GAZETA SPORTURILOR
FOTO: Alex Nicodim / GAZETA SPORTURILOR

Articol de GSP - Publicat marti, 30 mai 2017 21:51

Ideea schimbării sistemului competițional a revenit în actualitate în rândul oficialilor Ligii Profesioniste de Fotbal. 

Aceștia au emis un comunicat în care invită iubitorii fotbalului din România să-și exprime părerile cu privire la posibilitatea implementării sistemului competițional danez. 

Sistemul competițional danez se desfășoară în mai multe faze, după cum urmează:

Faza I – sezonul regulat în care fiecare echipă joacă 2 meciuri, acasă și în deplasare, cu celelalte echipe participante la competiție. Această fază cuprinde 26 de etape a câte 7 jocuri fiecare.

Faza a II-a – cuprinde sezonul playoff și playout. În playoff vor participa echipele clasate pe locurile 1-6 la finalul sezonului regulat, în timp ce în playout vor participa echipele clasate pe locurile 7-14 la finalul sezonului regulat. Aceste echipe vor fi împărțite în două grupe a câte 4 echipe.

Faza a III-a – cuprinde jocurile de baraj pentru stabilirea ultimului loc de Europa League și jocurile de baraj pentru evitarea retrogradării.

În cadrul acestui sistem, nu intervin modificări semnificative asupra playoffului, cu toate că în faza jocurilor de baraj pentru stabilirea ultimului loc de Europa League va fi implicată și o echipă din play-off", se arată în comunicatul emis de LPF

În cazul în care noul sistem va fi impletat, desfășurarea play-out-ului se va modifica drastic.

"Echipele clasate pe primele două locuri din fiecare grupă (A și B) se vor califica în faza jocurilor de baraj pentru stabilirea ultimului loc de Europa League. Această fază cuprinde următoarele jocuri care se vor disputa în sistem tur-retur:

- echipa clasată pe locul 1 din grupa A va juca împotriva echipei clasate pe locul 2 din grupa B;

- echipa clasată pe locul 2 din grupa A va juca împotriva echipei clasate pe locul 1 din grupa B;

- câștigătoarele celor două meciuri de mai sus, joacă între ele pentru accederea în cadrul ultimului meci din această fază;

Câștigătoarea meciului de mai sus, va disputa un singur joc cu echipa clasată pe ultimul loc de Europa League din playoff (de exemplu, pentru sezonul 2018 – 2019 locul 3 din playoff).

Tot în faza a III-a se vor disputa și jocurile de baraj pentru evitarea retrogradării, în sistem tur-retur, după cum urmează:

- echipa clasată pe locul 3 din grupa A va juca împotriva echipei clasate pe locul 4 din grupa B;

- echipa clasată pe locul 4 din grupa A va juca împotriva echipei clasate pe locul 3 din grupa B;

Echipele care pierd meciurile de mai sus, vor retrograda în Liga 2, în timp ce echipele câștigătoare vor juca un alt meci, în sistem tur-retur, pentru menținerea în Liga I. Echipa câștigătoare a acestui joc va rămâne în Liga I, în timp ce echipa care pierde acest joc va disputa un meci de baraj, tot în două manșe, pentru evitarea retrogradării, cu ocupanta locului 3 din Liga 2."

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  31 Mai 2017, 20:09

Romaniei ii trebuie si poate avea cel mai performant sistem competitional la nivel mondial din toate timpurile. Acesta este format dintr-un campionat cu 16 echipe si 4 la retrogradare directa plus barem de penalizare de 40 de puncte si plafon de bonificare de 60 de puncte. Acest sistem ar trebui sa fie implementat si la nivelul celorlalte divizii, ligi care la liga 2 sa aiba 4 serii, liga 3 sa aiba 16 serii si liga 4 sa aiba 64 de serii cu regula , locul 1 promoveaza si ultimele 4 locuri retrogradeaza. In aceasta structura competitionala ar urma sa fie incadrata intreaga activitate competitionala oficiala din tara noastra.

10153324563120690
Stoica Relu  •  31 Mai 2017, 14:00

Am vrut sa spun 2 serii...

10153324563120690
Stoica Relu  •  31 Mai 2017, 13:59

Si inca ceva.In liga doua faceti serii de cate 16 echipe,impartiti tara in doua zone dupa punctele cardinale si primele 2 promoveaza si ultimile 4 retrogradeaza...

Vezi toate comentariile (17)
Comentează