FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Scrisoarea emoționantă trimisă de un suporter stelist » Mesajul pentru Peluza Nord și Peluza Sud

Articol de GSP - Publicat marti, 21 februarie 2017 19:08

Un suporter stelist a trimis pe adresa redacției Gazetei Sporturilor o scrisoare emoționantă legată de situația actuală a echipei pe care o susține.

Citește mai jos scrisoarea fanului stelist:

Steaua – FCSB sau Steaua – CSA? O intrebare care exista pe buzele multora.

1986! Aveam 6 ani si eram “finalisti”! Imi aduc aminte si acum ca vecinul de la parter venise la noi sa vada meciul pentru ca televizorul lui se stricase. Imi aduc aminte cum se aruncase pe jos si isi rodea unghiile, cum se inrosise la fata si se ruga! Si nu intelegeam de ce! Apoi, in zilele, saptamanile si lunile ce au urmat, auzeam constant la radio celebrul “Apara Duckadam”! Si incet imi incoltise in minte ideea ca ceva frumos totusi s-a intamplat de tot se repeta inregistrarea acelor momente.

Anii au inceput sa treaca, am mai vazut cateva meciuri dar abia din 1990, dupa Revolutie, cand “libertatea” a devenit o certitudine, un lucru real si palpabil, care ne-a permis mai multe, am inceput sa inteleg fotbalul cu adevarat, am inceput sa il traiesc. Si l-am trait mereu pentru Steaua si echipa nationala! Chiar daca familia tinea cu Dinamo. M-am tinut tare si Steaua a ramas pentru mine echipa de suflet si va ramane pana cand existenta mea pe acest pamant se va sfarsi.

Cu siguranta, acel prim moment de contact cu Steaua si amintirea vecinului care era atat de fericit, m-au “convins” ca Steaua este cea mai buna si ca eu cu ea trebuie sa tin.

A trecut Revolutia si fotbalul romanesc a inceput sa se “dezvolte” si sa aiba mai multa vizibilitate. Steaua era inca echipa Armatei, asa cum a fost si la momentul castigarii Cupei Campionilor Europeni. Apoi, la un moment dat a aparut domnul George Becali. Inca eram tanar cand acest domn a preluat Steaua de la Armata. Aveam o varsta la care, pentru mine, conta doar ca Steaua sa castige orice meci, indiferent de cine o antrena, cine juca sau cine era proprietarul. Cu timpul, aceste lucruri s-au mai schimbat si mi-am format propriile opinii despre jucatori, antrenori sau patroni de cluburi.

Si Steaua, cea a a domnului Becali a inceput sa adune performante europene: calificari consecutive in competitiile europene, indiferent de denumirea lor, primaveri europene si rezultate chiar de rasunet impotriva unor echipe cu nume, istoric si bugete impresionante.
Si mai era ceva: stadione pline ochi de suporteri (galerie si cei obisnuiti).

Am ajuns la 36 de ani si am plans pentru Steaua-CSA sau Steaua-Becali: am sarit in sus de bucurie cand am invins Aston Villa si West Ham; mi-au dat lacrimile de emotie pozitiva cand am eliminat Valencia; mi s-a facut pielea gaina la atmosfera din tribune inaintea meciului (amanat) cu Villareal; am avut un sentiment de profunda mandrie pentru sezonul “eurofantastic” si am plans cu lacrimi de crocodil la eliminarea de la Middlesborough. Am trezit tot blocul la victoriile contra celor de la Ajax si Chelsea si am suferit la pierdea ultimului campionat.

Dar cel mai mult plang in interior datorita momentului in care se afla Steaua mea, de fapt a noastra, fie ca recunoastem public sau nu! Steaua nu este doar a stelistilor, Steaua esta a Romaniei. Tot respectul pentru celelalte echipe care de-a lungul timpului au avut anumite performante nationale sau europene, dar Steaua este cea care ne-a tinut acolo sus, mereu!

Nu sunt fanul domnului George Becali. Comportamentul sau, limbajul sau, iesirile sale, nu il recomanda ca un model! Dar acest domn, asa cum este din punct de vedere al caracterului, a tinut aceasta echipa sus, acolo unde merita si unde ii este locul. Acest domn a cheltuit milioane de euro pentru a transfera jucatori, pentru salariile acestora si a antrenorilor adusi. A cheltuit sume impresionante daca ne raportam la investitiile facute in sportul romanesc.

Si a adus rezultate, pentru Steaua, pentru fotbalul romanesc, pentru sportul romanesc si pentru Romania, in general.
Iar acest domn a platit ani de zile, bani frumosi, pe chirie in Ghencea, catre Armata care a fost foarte incantata sa obtina niste venituri fara sa miste un deget pentru a intretine baza de acolo. Iar atunci cand domnul Becali nu a fost de acord cu ridicarea nivelului chiriei, a aparut domnul Talpan si a inceput razboiul.

Cu siguranta si domnul Becali a gresit de-a lungul timpului. Poate ca nu preluat 100% corect Steaua sau poate nu au fost intocmite toate actele necesare care sa dovedeasca ca preluarea a fost corecta. Poate ca trebuia sa ajunga la un numitor comun cu Armata, inclusiv de dragul fanilor. Dar duritatea pe care Armata a folosit-o in acest caz, iesirile domnului Talpan, toate aceste lucruri arata ca interesele sunt “above us”.

Apropo de domnul Talpan: eu nu sunt de acord ca din taxele si impozitele mele, statul roman sa plateasca salariul unui om precum domnul Talpan. Iar asta nu are nici o legatura cu “razboiul” purtat acum. Comportamentul unui om din cadrul armatei este cu totul si cu totul diferit fata de ce vedem la acest domn care pur si simplu face armata de ras prin iesirile sale. Si da, ca sa nu sariti ca arsi: si domnul Becali a facut de multe Steaua de ras!

Armata vrea sa aiba Steaua din nou? Foarte bine! Sa o cumpere de la domnul Becali, platind niste milioane de euro! Asa poate intra din nou, cu adevarat, in posesia Stelei!

Unde au fost cei de la Armata pana acum?! De ce au tacut daca “stiau” ca Steaua nu a fost preluata corect?! Iar acum, acesti domni nu fac altceva decat sa distruga singura legenda adevarata a fotbalului romanesc!

Domnul Becali nu a stiut sa cultive o relatie corecta si de apropiere cu fosti mari jucatori ai Stelei si de aceea, acum, unii sunt impotriva lui si sprijina initiativa CSA! Nu vreau sa imi exprim parerea despre domnul Piturca, deoarece as avea multe lucruri negative de spus, dar sunt mirat ca domnul Lacatus s-a dat de partea Armatei. O legenda a Stelei, in adevaratul sens al cuvantului, domnul Marius Lacatus a antrenat aceasta echipa, pe vremea domnului Becali, a antrenat Steaua si se bucura alaturi de suporterii de atunci! Acum vine si spune ca nu a stiut de faptul ca nu era adevarata Steaua! Oare domnul Lacatus a vrut sa se razbune pe domnul Becali sau a fost atras altfel in acest proiect?! Pacat domnule Lacatus pentru ca tradati majoritatea suporterilor!

Peluza Sud, peluza Nord… Ati fost ani la rand in tribune. V-ati bucurat la fel de mult ca si mine la marile victorii ale Stelei iar apoi, dintr-o data, ati parasit-o! Motivele invocate de voi sunt nule iar ipocrizia este maxima! Ar trebui sa va fie rusine! Nu sunteti stelisti in adevaratul sens al cuvantului. Apropo, ruptura s-a produs cu mai mult timp inainte de aceasta problema cu numele, palmaresul, sigla. Oare de atunci cand domnul Becali a decis sa nu mai cheltuie bani pentru galerie?! Si asa Steaua a platit pentru voi. A platit amenzi consistente si in Romania si in Europa pentru rasismul vostru, pentru petardele voastre, pentru bataile din tribune! Asa stiati voi sa incurajati Steaua?! In toate comunicatele voastre stiti doar sa aratati cu degetul si sa acuzati! Dar scuze stiti sa ve cereti?! Datorita voua, noi, suporterii obisnuti, nu am putut vedea direct pe stadion mute meciuri ale Stelei! Stiti de ce?! Pentru ca meciurile s-au jucat fara spectatori datorita problemelor pe care le-ati cauzat! Si voi ati facut Steaua de ras! Nu va place de domnul Becali?! Foarte bine, nici mie! Dar Steaua domnului Becali este STEAUA!

Si sunt si alti suporteri obisnuiti care doar pe motiv ca nu il suporta pe domnul Becali au ajuns sa se dezice de aceasta echipa si sa se indrepte spre CAS! Dragilor, nu lasati ura fata de un om sa va intunece mintile! Aceasta echipa a adus si pentru voi fericire si erati in tribune sa o sustineti. Iar proprietar era tot domnul Becali!

Indiferent de ce va hotara justitia ca si decizie definitiva si fara drept de apel, sufletul imi transmite ca aceasta este Steaua, indiferent cum se va numi! Si o voi incuraja de pe stadion sau din fata televizorului de fiecare data! Si nu imi va fi rusine sa plang de bucurie sau tristete pentru aceasta echipa!

Domnilor de la Armata, domnule Becali, domnilor Piturca, Lacatus etc., dragi suporteri stelisti…haideti sa facem pace, haideti sa ne bucuram ca avem un club care ne poate reprezenta cu succes in Europa si care poate stimula si alte cluburi de la noi sa devina mai bune! Haideti sa ne luptam pentru fotbalul romanesc! Daca Steaua de acum (nu CSA) moare, fotbalul romanesc intra in coma! Este o certitudine! Cate cluburi a salvat Steaua de la faliment prin banii platiti pentru jucatori adusi de la acestea? Si exista multe alte exemple.

Dragi romani, sa ne bucuram de fotbal, sa ne bucuram de Steaua! IMPREUNA!

Un roman,
Andrei!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (201)
869213933152328
Popescu George  •  22 Februarie 2017, 12:20

Domnule Andrei, steaua lu' becali nu mai e Steaua Bucuresti de care ne aducem cu totii aminte cu placere sau chiar lacrimi. Este doar o afacere , bine facuta din care individul doar scoate bani. Nu are niciun respect pt jucatori, conducatori , fani , si tot ce altceva mai are legatura cu un club de fotbal cu faima si palmares. Steaua Bucuresti a fost ca o opera sau ca un balet clasic, si acu e doar o manea, daaca-mi permiti comparatia. Eu nu vreau decat ca becali sa-si ia echipa s-o duca unde vrea el , sa-i zica cum vrea el ,sa faca ce doreste cu ea dar sa nu mai aiba nicio legatura cu Steaua Bucuresti. Sa-si ia si palmaresul , de cand a preluat-o..se va gasi un investitor serios ca s-o preia si sa o duca pe culmi..

859797930833315
Alex Alexandru  •  22 Februarie 2017, 07:44

Bravo Andrei pentru scrisoare !

timm
timm  •  22 Februarie 2017, 03:28
Postat de saviola2_8 pe 22 Februarie 2017, 01:04

tu mai si semnalizezi, a mai fost inca un act, cand s-a facut trecerea catre ***, unde AFC-ul, prin paunescu si prin GENERALI, reprezanti ai CSA, au cedat echipa de fotbal! stiu ca esti incult, agaramat si habarnist, si sper ca tot ce faci sa fie o dezinformare platita, ca altfel...esti de compatimit. p.s. si apropo de craiova, E SIMPLU, vedeti cum s-a `pronuntat` UEFA, in cazul CSU...o simpla cautare pe stie -ul lor si veti vedea ce inseamna CONTINUITATE pt UEFA, mai pescurt, UEFA s-a p.....pe decizia instantei civile, DE CE??? pentru ca nicio instanta civila nu poate sbaili NIMIC, pe cale sportiva, desigur! poa sa zic si mama iccj-ului ceva legat de palmares, e fix zero. Si ca sa revin, sa intelegi, pe site la uefa scrie asa la CSU, NO RECORDS IN UEFA COMPETITIONS, nicio semifinala, cu benfica, niciun sfert cu bordeux, nimic, deci CSU, echipa noua! ca vor altii sa creada altceva...prb lor!

Domnul profesor. Se scrie agramat nu "agaramat" . O noua greseala "o simpla cautare pe stie -ul". Alta greseala "ca nicio ". O noua greseala "nu poate sbaili". O noua greseala "poa sa zic". O noua greseala "niciun". O noua greseala "bordeux". O noua greseala "prb lor!". De aceea zic, esti prea prost, prea ca la tara. Chiar nu are rost sa-ti explic si partea juridica.

Vezi toate comentariile (201)
Comentează