FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Se bat pe Weldon!

Articol de , - Publicat vineri, 27 iunie 2008 00:00

Rapid e gata să plătească 1,5 milioane de euro pentru un atacant de la Cruzeiro de care s-a interesat şi Steaua.

Ultimul asalt dat de giuleş­teni vara asta îl are ca miză pe Santos de Andrade Weldon (27 de ani), de la Cruzeiro! Atacantul a fost văzut la lucru în Brazilia de către Grigore Sichitiu şi costă 1,5 milioane de euro. Alb-vişiniii au făcut deja oferta oficială pentru vîrful carioca exact într-un moment în care şi Steaua se in­te­re­sa de serviciile sale! Rapid s-a orientat către Weldon din cauza tergiversărilor repetate ale dis­cu­ţi­ilor cu Adriano, de la FC Porto, şi s-a grăbit să facă o pro­pu­nere ofi­cială deoarece Peseiro îi pre­sea­ză pe acţionari să-i ofere urgent o soluţie de calitate pentru ofensivă.

Brazilianul a schimbat 12 echipe în carieră, ba mai mult, din 2005 şi pînă în prezent a fost îm­pru­mutat de Cruzeiro la cinci for­maţii diferite: Sochaux, Troyes, Sao Caetano, Sport Recife şi Be­lenen­ses. În Portugalia s-a simţit cel mai bine, reuşind să puncteze de 12 ori în 27 de partide, după care a declinat solicitarea lui Belenenses de extindere a împrumutului, dar şi o altă ofertă, venită de la Braga.

Weldon a procedat astfel de­oa­re­ce e interesat mai degrabă de un trans­fer definitiv, extrem de ten­tant pentru el. Explicaţia? Vîrful de­ţine 50 la sută din drepturile fe­de­rative asupra sa, ceea ce în­seam­nă că trecerea la Rapid i-ar aduce 750.000 de euro, adică jumătate din suma de transfer!

Cheltuitori

Achiziţionarea lui Weldon ar duce la 4,2 milioane de euro suma plătită de Rapid vara aceasta pentru achi­ziţii! Brazilianul costă 1,5 milioane, în vreme ce pe Ricardo Fernandes şi pe Juliano Spadacio, aduşi de la Nacional Funchal, s-au achitat 2,7 milioane de euro.

1,83 metri e înălţimea lui Weldon, cu 4 centimetri mai scund decît cel mai înalt atacant ra­pi­dist, Joao Paulo.

2 goluri a marcat Weldon în cel mai recent joc disputat de el în Brazilia, Cruzeiro-Figueirense, care a avut loc acum şase zile.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
 •  30 Iunie 2008, 13:36

Weldon e foarte bun - l-am vazut la Belenenses in martie-mai. Se demarca excelent! Cu pasele lui Pancu si Spadacio, ar rupe concurenta! Pa acesta luati-l. Nu e scump la cat fotbal stie!

 •  27 Iunie 2008, 16:45

@thor: sevilla a dat pe baptista 2 mil de euro, nu stiu de unde ai auzit tu ca l-a luat pe o suma mica. iti ia ani ca sa pui la cale o structura de scouting ca cea a sevillei, ori conducatorii de club din romania cauta solutii de moment. totusi, ai vazut si tu ca timpul le schimba pe toate... uita-te la situatia in care eram acum 4-5 ani, cand era o performanta daca eliminam formatiile din albania sau macedonia

 •  27 Iunie 2008, 12:45

mai bine sa-l cumpere steaua;) in opinia mea, la 27 de ani dak a tot schimbat echipe si daca a fost dat mai mult imprumut tin sa cred k nu are valoare sau cel putin nu are constanta... Forza rapid! [1.5mil mi se pare exagerat]

Vezi toate comentariile (4)
Comentează