FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Se întoarce Borcea! Încep transferurile la Dinamo?

Articol de - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2011 00:00

Cristi Borcea revine azi, după mai bine de două luni, în România şi va ajuta, alături de Nicolae Badea, la întărirea echipei. Dinamo a vîndut pe bandă rulantă, se aşteaptă sosiri: Takayuki, Moraes şi cîţiva nemţi.


Dinamo a părăsit ieri Bucureştiul pentru 3 săptămîni de cantonament în Antalya, dar se întăreşte de astăzi cu Cristi Borcea! După mai bine de două luni în care a fost plecat din ţară, fiind rezident la Miami, acţionarul "cîinilor" revine în Capitală şi se va implica şi în întărirea echipei. Alături de Nicolae Badea, care va conduce în continuare discuţiile pentru transferuri, Borcea se va folosi de influenţele lui în a ajuta la rezolvarea unor tranzacţii. Iar peste o săptămînă va pleca în Antalya ca să vadă şi cum se pregăteşte formaţia sub comanda lui Ando.

600.000 de euro din Germania
Roş-albii se pot folosi şi de 600.000 de euro ce urmează să vină din plecarea lui Andrei Cristea la Karlsruhe. O parte din sumă poate fi utilizată în vederea transferului lui Junior Moraes de la Bistriţa. Apoi, Nicolae Badea a demarat deja discuţiile pentru aducerea lui Takayuki Seto, "închizătorul" Astrei. Celor doi li se adaugă doi nemţi, un fundaş şi un mijlocaş, pe care Ioan Andone trebuie să-i aleagă dintr-o listă mai largă.

300.000 de euro de la greci
Pînă acum, în mercato, Dinamo s-a axat pe vînzări. Chiar dacă majoritatea erau preconizate de mai multe luni. Ieri, a venit rîndul căpitanului echipei, Marius Niculae. "Săgeată" n-a mai plecat alături de colegi în cantonament, rămînînd să negocieze trecerea în Grecia. N-a mai ieşit Panserraikos, deşi şefii dinamovişti se puseseră de acord asupra detaliilor contractuale cu elenii, ci aleasa este Kavala (locul 5 din prima ligă greacă). Atacantul de 29 de ani n-a mai vrut să meargă la ocupanta penultimului loc din campionatul elen, alegînd aproape 300.000 de euro pe an de la Kavala. Iar oficialii acestui club vor plăti alţi 300.000 de euro către Dinamo, plus 25 la sută din transferul ulterior. Dacă nu vor apărea surprize, Marius urmează să plece azi la Kavala să semneze actele.


10 jucători au părăsit-o pînă azi pe Dinamo în pauza de iarnă: Niculae (Kavala), Andrei Cristea (Karlsruhe), Bratu (Mediaş), Adrian Cristea şi Bazzi (ambii U Cluj), Garat (liber), N'Doye (Astra), L. Rus (Tîrgu Mureş), Scarlatache şi Muşat (ambii Lankaran)

4 goluri a marcat în toamnă Marius Niculae în 20 meciuri în toate competiţiile pentru "cîini"

Scapă de datorii
Niculae se desparte de Dinamo şi fiindcă clubul are mari datorii financiare la el. Fotbalistul cîştigă, pe hîrtie, 280.000 de euro pe an, însă este neplătit în ultimele 3 luni. Atacantul chiar a fost sfătuit să aleagă în această iarnă o ofertă din străinătate.

Şi Măţel în vizor
Dinamo vizează aducerea unui fundaş dreapta, de aceea s-a arătat interesată şi de a-l cumpăra pe Alexandru Măţel, apărătorul de 21 de ani al Astrei. Vor fi discuţii în acest sens cu Ioan Niculae, mai ales că se va negocia şi transferul lui Takayuki. Măţel a marcat un gol în 12 meciuri în toamnă pentru Astra.

Intraseră în ceaţă
Clasic, deja: dinamoviştii au avut probleme aviatice în preajma deplasării. Roş-albii trebuiau să plece ieri dimineaţă spre Antalya cu o cursă charter, dar ceaţa din zona Băneasa a permis decolarea aeronavei cu două ore întîrziere faţă de cum era prevăzut. Jucătorii au mai zăbovit la restaurantul propriului stadion. În Turcia s-a ajuns fără probleme. În 2009, chiar în Vinerea Mare, avionul cu care "cîinii" au mers la Iaşi era să se prăbuşească după ce o barză a găurit zona frontală a aparatului.

Ando: "Aşteptăm din Germania"
Ioan Andone trebuie să decidă ce jucători din primele două ligi germane va aduce pentru jumătate de an în Ştefan cel Mare. Lista este mai amplă, iar pe ea se află şi Maxi Haas (Bayern 2) şi Marcel Correia (Kaiserslautern), aceasta după ce Andreas Ottl (Bayern) n-a mai oferit nici un răspuns. "Dinamo e un nume în Europa şi nu e o ruşine să vii să joci din Germania în România. Aşteptăm un fundaş central şi un mijlocaş", a comentat tehnicianul.

- Nicolae Badea îşi programase aseară o discuţie cu Ioan Niculae vizavi de transferul lui Takayuki Seto, 25 de ani, la Dinamo.
- Vlad Munteanu aştepta aseară un răspuns pozitiv de la şefii lui Wolfsburg pentru a-şi rezilia contractul. Mijlocaşul s-a înţeles pentru 6 luni cu Dinamo, fiind aşteptat azi în Antalya.
- Andrei Cristea, primele impresii în Germania, la Karlsruhe: "Am intrat în focuri! Cînd auzi că e liga a doua, zici că e uşor, dar jur că nu e de joacă. Plus că trebuie să fac reclamă bună României".
- Torje, ieri, înainte de plecarea în Antalya: "Nu ne interesează să-i spionăm pe cei de la Steaua în Turcia. Ne păstrăm pentru meciul direct din Ghencea, din primăvară, o să ne dăm sufletul pe teren ca să învingem".
- Andone: "Am scăpat de jucătorii care voiau să plece, întrucît şi Andrei Cristea, şi Adrian Cristea, şi Pulhac erau cu gîndul în altă parte".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
aga_gsp
aga_gsp  •  19 Ianuarie 2011, 13:26

iar va BUTONAM in ghencea si plangeti 1 an ne-am plictisit de cand va tot batem!!! voi nu?

lorentzzo
lorentzzo  •  19 Ianuarie 2011, 13:14

Vine Borcea sa ajute la transferuri?Nu domnilor, Borcea vine sa ajute la ''butoane'' ceva care ii este caracteristic.Sper sa fie adevarat cu DNA-ul,si sa-l ia cu el la racoare si pe nasul sau,Becali.

valex84
valex84  •  19 Ianuarie 2011, 09:29

Un dinamovist pur sange va asteapta pe adrianropotan.ro

Vezi toate comentariile (7)
Comentează