FOTBAL  »  Superliga  »  ZIUA NAȚIONALĂ

FOTO Ignore pentru Ziua Națională a României » Care e singurul club din Liga 1 care n-a transmis niciun mesaj

Un mesaj afișat în anii trecuți pe stadionul lui Dinamo, cu ocazia zilei de 1 Decembrie / Sursă foto: Facebook +14   FOTO
Un mesaj afișat în anii trecuți pe stadionul lui Dinamo, cu ocazia zilei de 1 Decembrie / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat vineri, 01 decembrie 2023 22:51 / Actualizat sambata, 02 decembrie 2023 04:19

Cluburile din Liga 1, cu o singură excepție, au transmis diverse mesaje în social-media cu ocazia Zilei Naționale a României. Doar Sepsi Sfântu Gheorghe a ignorat ziua de 1 Decembrie.

Formația patronată de Laszlo Dioszegi și susținută masiv de guvernul de la Budapesta a trecut cu vederea evenimentul istoric care aniversează Unirea Transilvaniei cu România. Niciun mesaj nu a apărut pe paginile de social-media ale lui Sepsi.

Iată ce au postat cluburile din Liga 1:

+10 FOTO

Pagina de Facebook a covăsnenilor n-a fost inactivă, dimpotrivă. Două postări au fost distribuite vineri. Prima, conținând imagini de la antrenamentul condus de Bernd Storck. A doua, un preview al meciului cu Dinamo de luni. Ambele au fost scrise întâi în limba maghiară, apoi în română, așa cum Sepsi OSK a obișnuit în acești ani.

Ignore pentru Ziua Națională a României » Care e singurul club din Liga 1 care n-a transmis niciun mesaj
Una dintre postările apărute vineri pe pagina lui Sepsi

Sepsi este deținătoarea Cupei și Supercupei României, competiții pe care a pus monopol în ultimii doi ani. Acestea sunt, de altfel, singurele trofee din vitrina clubului înființat în 2011.

105 ani de la Marea Unire

În data de 1 Decembrie 1918, Adunarea Națională a Românilor, convocată la Alba Iulia, decreta unirea Transilvaniei cu România. Pe lângă Transilvania în sine, sunt alipite regatului român și Banatul, Crișana și Maramureș. 

În ziua respectivă, Vasile Goldiș a fost cel care a citit proclamația. Aceasta decreta:

Adunarea națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba Iulia în ziua de 18 noiembrie/1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România. Adunarea proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al națiunii române la întreg Banatul, cuprins între Mureș, Tisa și Dunăre.

Pierderea masivă de teritorii a determinat Ungaria să declare război României și Cehoslovaciei în 1919, acesta terminându-se după ce armata Română a cucerit Budapesta în data de 4 august 1919. 

„Noi suntem mai naționaliști!” » Oltean fierbinte, „părintele” CSU Craiova are un mesaj pentru românii din Diaspora: „Întoarceți-vă acasă! Țara are nevoie de voi”
ZIUA NAȚIONALĂ
„Noi suntem mai naționaliști!” » Oltean fierbinte, „părintele” CSU Craiova are un mesaj pentru românii din Diaspora: „Întoarceți-vă acasă! Țara are nevoie de voi”

Laszlo Dioszegi: „Dacă aș fi președintele României, i-aș strânge pe toți lângă mine și le-aș spune: «Domnilor, haideți să dăm uitării trecutul!»”

Într-un interviu acordat Gazetei în septembrie, Laszlo Dioszegi a fost întrebat ce ar schimba dacă ar fi președintele României. Cum a răspuns omul de afaceri?

„Aș strânge lângă mine toți parlamentarii și le-aș spune: «Să începem totul de la zero! Să dăm uitării tot ce s-a făcut în ultimii 30 de ani. Să începem de la zero și să începem să fabricăm niște legi pentru 50 de ani sau 100 de ani. Să nu se schimbe aceste legi lunar, săptămânal sau când vine un alt guvern».  

De exemplu, într-o țară cum e Anglia, sunt legi din 1800 și ceva. La noi sunt legi făcute acum o lună sau acum 3 luni. Asta e! Nu mă bag în politică, n-am fost niciodată și nici n-o să fiu acolo. 

Totuși, dacă aș fi, ipotetic, o zi președintele României, i-aș strânge pe toți lângă mine și le-aș spune: «Domnilor, haideți să dăm uitării trecutul! Să ne uităm la viitor. Să tragem trecutului o linie și de acolo să lucrăm pentru binele țării și nu pentru altceva». 

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV „Noi suntem mai naționaliști!” » Oltean fierbinte, „părintele” CSU Craiova are un mesaj pentru românii din Diaspora: „Întoarceți-vă acasă! Țara are nevoie de voi”

EXCLUSIV 18 ani de când Dinamo a pus la respect deținătoarea Cupei UEFA în mocirla de la București » Dezvăluirile omului-decisiv: „Am fugit la margine și i-am dedicat lui golul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (54)
botond
botond  •  04 Decembrie 2023, 10:58

Cand e vorba de penibilism sunteti cei mai tari! Rareori vezi prostia ridicat la rang de valoare nationala cum e la romani.

HoraDobra905
HoraDobra905  •  04 Decembrie 2023, 04:10

Unii dintre maghiarii din Romania sunt incurabili. Nici dupa 105 de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 nu se pot obisnui cu ideea ca Ardealul si Banatul romanesc nu mai apartin Ungariei. Mai ales in situatia politica contemporana + dpdv demografic nu se poate face o asa zisa anexare a Ardealului si a Banatului la Ungaria. Vor sa traiasca unii dintre maghiarii din Romania in Ungaria : nu ii opreste nimeni sa plece in Ungaria si sa traiasca acolo. Romanii din Ungaria nu a drepturile pe care maghiarii din Romania le au in tara noastra. Am spus unii dintre maghiarii din Romania pt ca nu vreau sa generalizez. Oricum gestul este necivilizat si sincer pe cei care l-au facut ii dezonoreaza!

istet10
istet10  •  03 Decembrie 2023, 23:08
Postat de andi1 pe 02 Decembrie 2023, 07:58

***e urati ceva maghiarilor de ziua Ungariei? Nu. Ii pasa cuiva? Nu! ***!!!!

Sa dispara!

Vezi toate comentariile (54)
Comentează