FOTBAL  »  Superliga  »  COPIEM MODELUL GERMANIEI?

Sfatul lui Moldovan: "Să-l naturalizăm pe Moraes!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 iunie 2010 00:00

Fost internaţional, Viorel Moldovan le recomandă şefilor FRF să ia în calcul naturalizarea atacantului brazilian al Gloriei Bistriţa, Ribeiro Moraes (23 de ani).

Uitaţi- vă la Italia! Campioana mondială a eşuat la Campionatul Mondial şi din cauza selecţiei. Inter Milano, echipa care a câştigat Serie A, a cucerit Liga Campionilor fără nici un italian pe teren! Acest aspect ne dă şi nouă bătăi de cap, pentru că nu mai promovăm fotbalişti români care să ajungă, în timp, la naţională.

Dacă tot transferăm jucători străini, poate că ar trebui să încercăm să-i naturalizăm pe cei mai buni, adică să copiem modelul Germaniei, care are în lot fotbalişti cu origini diverse. În funcţie de vârsta respectivilor jucători şi de cele demonstrate în Liga I, cred că această soluţie ne-ar putea ajuta pe termen mediu şi lung să formăm din nou o naţională puternică.

La cât de bine a jucat sezonul trecut, ai putea spune că Moraes poate fi o soluţie pentru naţionala României. Totuşi, nu trebuie să ne grăbim. El a fost la o echipă fără pretenţii şi trebuie urmărit cum se va descurca la o formaţie mai puternică”, a declarat Viorel Moldovan în Libertatea.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Superliga
Reacția fotbalistului luat de guler de Dorinel Munteanu: „Suntem obișnuiți!”
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (5)
werder_fan
werder_fan  •  30 Iunie 2010, 12:53

majoritatea strainilor din nationala Germaniei sunt nascuti in Germania sau mutat in Germania de cand erau mici. La noi nu joaca decat un an si deja ne gandim sa-i naturalizam. Si de Culio se zicea la fel dupa meciul de la Roma, apoi s-a stins incet-incet si i-au aparut fitele si la zidar in cap. Mai bine ne axam pe jucatori tineri, gen Olanda.

thespamer
thespamer  •  30 Iunie 2010, 12:45

ar trebui sa mai si naturalizam ca fotbalistii romani sunt pe cale de disparitie si au numai fite in cap

fanreal.madrid
fanreal.madrid  •  30 Iunie 2010, 12:14

Daca e tot ca marea vedeta Max Nicu e clar

Vezi toate comentariile (5)
Comentează