FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

OFICIAL Silviu Lung a revenit în Superligă! A fost prezentat azi: „E o nouă provocare!”

Articol de , - Publicat duminica, 06 august 2023 14:22 / Actualizat joi, 10 august 2023 20:36

Portarul Silviu Lung jr a revenit în Liga 1 după 6 ani. A semnat cu Poli Iași, mutare anunțată de Gazeta Sporturilor.

Liber de contract după despărțirea de saudiții de la Al Raed, din această vară, Silviu Lung a ajuns la un acord cu formația lui Leo Grozavu.

SOLD-OUT! Casele de bilete s-au închis în Ghencea! Câte bilete s-au dat la FCSB - CFR Cluj + bișnițarii și-au intrat în rol
FCSB - CFR CLUJ
SOLD-OUT! Casele de bilete s-au închis în Ghencea! Câte bilete s-au dat la FCSB - CFR Cluj + bișnițarii și-au intrat în rol

Silviu Lung jr a revenit în Liga 1! A fost prezentat la Poli Iași

Nou promovată în Liga 1, Poli Iași l-a prezentat azi pe Lung jr.

Silviu Lung Jr. a semnat cu Politehnica Iaşi. 

Portarul, născut la Craiova pe data de 4 iunie 1989, a evoluat ultima oară în Arabia Saudită, la Al-Raed. Acesta a început fotbalul la Universitatea Craiova, echipă pentru care a evoluat şi la nivel de seniori, până în anul 2011. 

Silviu Lung Junior a mai evoluat la Astra Giurgiu, de unde a plecat în Turcia, la Kayserispor, unde a jucat până în vara anului 2022, când a plecat în Arabia Saudită. Silviu Lung Junior a reuşit să se impună ca titular la toate echipele la care a evoluat în carieră, bifând 218 prezenţe în Liga 1, 125 de prezenţe în primul eşalon fotbalistic al Turciei şi 27 în cel al Arabiei Saudite. 

Totodată, Silviu Lung Junior are experienţă importantă şi în cupele europene, unde a evoluat în 36 de partide. Portarul care de astăzi va îmbrăca tricoul Iaşului a bifat şi trei prezenţe în echipa naţională a României dar şi 19 la selecţionata U21.

- comunicat Poli Iași

Portarul a oferit și primele declarații în calitate de jucător al Politehnicii Iași. 

„Mă simt foarte bine. Este o nouă provocare pentru mine. Sunt nerăbdător să încep noua aventură. A contat foarte mult că aici lucrează domnul Șfaițer. Ne cunoaștem pe 14-15 ani și am simțit că dorește foarte mult să fiu aici.

Poli e o echipă nou-promovată, care încearcă să se regăsească, Probabil că vor mai veni jucători. Avem potențial și putem avea rezultatele dorite. Să sperăm că suporterii vor veni alături de noi. Va mai trece timp până când echipa va fi la potențialul maxim, așa că ei trebuie să aibă răbdare și să ne susțină ”, a spus Lung jr.

De-a lungul carierei, Lung Jr, care este liber de contract, după despărțirea de saudiții de la Al Raed, a mai jucat la Universitatea Craiova, Astra Giurgiu și Kayserispor.

Toate mutările făcute de Poli Iași în această vară:

  • Antrenor: Leo Grozavu (confirmat)
  • Veniri: Șerban (FCSB), Celeadnic (Șerif Tiraspol), Militaru (CFR Cluj), Luis Phelipe (Atletico Goianiense, Brazilia 2), Jatoba (Londrina, Brazilia 2), Ilie (U Cluj), Gheorghiță (FC Bihor), Samayoa (Comunicaciones, Guatemala 1), Belu-Iordache (Rapid), Ciobanu (Rapid), Bordeianu (U Cluj), Silviu Lung junior (Al-Raed), Ispas (Sepsi), Buș (CFR Cluj)
  • Plecări: Plămadă (Chindia), Lică (Corvinul Hunedoara), Fr. Cristea (CSM Reșița), Musi (revenit la FCSB după împrumut, dat la Petrolul), Finica (revenit la Rapid după împrumut, dat la Alexandria), Brînză (CSM Alexandria), Telcean, Militaru (împrumut Chindia), Ciaun (împrumutat la Ceahlăul)

Mie mi-ar fi plăcut să mai rămân un an în Arabia Saudită. Viața îmi plăcuse foarte mult, era liniștită, absolut niciun stres, totul pus la punct, nimic care să te perturbe. Din păcate au plecat antrenorul și președintele care m-au adus. Știți cum e, când pleacă și antrenorul și președintele, începe o nouă eră la clubul respectiv. Acum sunt alegeri, încă n-au președinte, cred că e singura echipă din Arabia care n-a făcut niciun transfer. Au doar jucători locali, au ceva probleme, dar mi-ar fi plăcut să rămân.

- Silviu Lung Jr, pe 26 iulie

Citește și: 

Tudorel Stoica se revoltă: „Ce dacă FCSB are mulți suporteri? Dacă Steaua era lăsată în Liga 1, stadionul era plin în fiecare seară”

Rapid, gata să bifeze un nou transfer » Jucătorul vine azi pentru a semna

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
lucian_iasi85
lucian_iasi85  •  06 August 2023, 17:55
Postat de emilian_din_iasi pe 06 August 2023, 15:38

In sfarsit avem portar !! Bravo, hai POLI hai Iasu !!

Cred că până la meciul cu Sepsi nu va fi apt de joc.... Părerea mea e că altele sunt posturile urgent de acoperit....Ailenei nu a făcut greșeli grave.....ce e drept nici nu da siguranță dar nu gafează.... Achahbar fost la Sepsi, casap fost la farul, lorand fulop care a fost la Cluj sau Sepsi cred că ar fi soluții pentru mijloc.....sau poate un Marco dulca.....florin Stefan de la rapid luat împrumut la rapid nu joaca ....boldor fost la Arges că fundaș central..... Dar la noi se transfera un post care nu era cel mai urgent.....

alexiosas
alexiosas  •  06 August 2023, 15:42
Postat de muzzi1 pe 06 August 2023, 14:54

vezi bre, nea Hagi, puteai sa aduci un portat adevarat, tot ne spui ca vrei in grupe europene, dar tu continui sa joci cu gafeurul Aioanii si Amarii, cred singurul portar din liga mai slab decat rezerva sa! cand o sa ti se puna pata si pe asta ca pe Cojocaru sau Cambuz si sa il trimiti la plimbare?

lasa-l pe kosovarul ala ca se supara gigisepistii care si-au vandut sufletului mafiei kosovare din fotbal,viitura a castigat din executiile personale cu armenii si atat,tactic au fost la fel cu ce lasa furtuniile prin tara,dar adevarul e ca la noi in mamaliga nu are nevoie nici de tactica si nici de portar,doar de arbitrii,var si *** de la frf

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

emilian_din_iasi
emilian_din_iasi  •  06 August 2023, 15:38

In sfarsit avem portar !! Bravo, hai POLI hai Iasu !!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează