FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB

EXCLUSIV // VIDEO A făcut istorie cu Craiova Maxima și cu „viteziștii”, face avancronica derby-ului de diseară: „La noi, doar Mitriță. La ei, mai mulți”

Articol de - Publicat duminica, 28 ianuarie 2024 16:17 / Actualizat duminica, 28 ianuarie 2024 16:18

Silviu Lung senior, portar legendar pentru olteni care a evoluat și în Ghencea, a conceput avancronica partidei de diseară din Bănie, pentru Gazeta Sporturilor. Fostul fotbalist a oferit și un pronostic, la final.

Silviu Lung senior, 67 de ani, este unul dintre oamenii care au scris istorie și cu Universitatea Craiova, și cu Steaua. Unul dintre cei mai mari portari din istoria României, a câștigat trofeele supreme în România cu ambele grupări, a ajuns în semifinalele Cupei UEFA cu Craiova Maxima, a bifat finala CCE cu "viteziștii" în acea finală cu AC Milan.

Sorin Cârțu despre Dinamo - Rapid: „Să nu uitați de arbitraj!” » Ce a simțit când a fost ofertat de șefii „câinilor” să vină în iarnă la rivala de-o viață
dinamo - rapid
Sorin Cârțu despre Dinamo - Rapid: „Să nu uitați de arbitraj!” » Ce a simțit când a fost ofertat de șefii „câinilor” să vină în iarnă la rivala de-o viață

Silviu Lung se așteaptă la un meci deschis între Universitatea Craiova și FCSB: „Pe contre, fiecare va dori victoria”

Una dintre gloriile Craiovei prezente mereu în loja de pe "Ion Oblemenco" la meciurile alb-albaștrilor, Lung întrevede un meci echilibrat diseară între cele două formații de top din Liga 1. Ca o mențiune pentru cititori, seniorul familiei Lung se referă la FCSB cu titulatura "Steaua".

"Va fi un joc deschis, pe contre, fiecare echipă va juca doar la victorie. Va fi un meci pe genul celui dintre Universitatea și Farul, de etapa trecută (n.r. - 2-1 pentru echipa lui Gică Hagi).

Steaua va încerca să se detașeze și mai mult în clasament, iar Craiova are mare nevoie de victorie. Oaspeții au un ușor avantaj, diferența considerabilă de puncte din clasament.

La Craiova, din păcate, doar Mitriță poate face diferența. Doar el. Bancu mai poate ajuta la faza de atac. Crețu un pic, în rest... Ivan nu mi se pare în formă deosebită. Poate Baiaram, dacă va juca, să producă altceva.

Steaua are mai mulți jucători ce pot face diferența. Da, această echipă are multe puncte avans, dar titlul nu e decis, ar fi prematur să vorbim că este deja campioană. Să vedem când va intra în play-off, cu ce avantaj de puncte", a declarat Lung într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

14ani a petrecut Lung la Știința, alți doi ani la Steaua

Olaru îmi place, m-a încântat. Este un fotbalist polivalent, de travaliu, cred că poate juca oricând la nivel de top în Europa. Florinel Coman este iar foarte bun.

Silviu Lung senior

Silviu Lung: „În meciurile importante se rupe ceva”

Și în stagiul din Antalya, Universitatea Craiova a avut condiții premium, un cantonament ce-a costat clubul aproximativ 180.000 de euro, cel mai scump dintre formațiile primei divizii.

Totuși, exceptând vara 2020, în plină pandemie, când a jucat cu titlul pe masă pe "Ion Oblemenco", juveții lui Mihai Rotaru nu s-au apropiat în ultimul deceniu de lupta reală pentru locul 1, la finalul unui sezon.

"Da, echipa beneficiază de condiții foarte bune, toate sunt la zi. (Craiovenii) Meritau un titlu de campioană, dar e ceva la mijloc, în meciurile importante se rupe ceva. E vorba de competivitate. În momentele decisive nu reușim să facem diferența", a mai declarat fostul mare goal-keeper.

Pronostic? (râde) Va fi un joc foarte frumos, cu goluri multe, cel mai bun să câștige. Țin cu Universitatea Craiova, logic, fără nicio îndoială. Să fie meci frumos și să câștige Craiova!

Silviu Lung senior

VIDEO Elvir Koljic despre șansele Bosniei de a juca la Euro 2024 contra României, în primul meci: „Primul gând e la Craiova, să câștige campionatul, apoi la țara mea”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO Ce a făcut Adrian Șut când s-a întâlnit prima oară față în față cu Gigi Becali: „Nici nu puteam să vorbesc. Era ciudat, mi-era rușine, tot nu-mi venea să cred”

EXCLUSIV // VIDEO Bosniacul care vorbește perfect românește: „M-am îndrăgostit de această țară din prima zi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  28 Ianuarie 2024, 17:39

...normal ca o sa i batem ...ca asa vine randul ...

luciann
luciann  •  28 Ianuarie 2024, 16:57

"Steaua va încerca să se detașeze și mai mult în clasament, iar Craiova are mare nevoie de victorie." Respect, Silviu Lung!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează