FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE GSP

Singurul care s-a bătut cu cel mai mare club-trust din România! 6 motive pentru care Șumudică e antrenor cu A mare

Articol de - Publicat vineri, 21 octombrie 2016 14:02

Cu îngerii şi cu demonii săi, Marius Şumudică a devenit unul dintre personajele principale ale fotbalului românesc.

Victoria cu Viktoria Plzen, 2-1 în Cehia, este doar una dintre confirmări. Poate că nu are eticheta vreunui succes de care să ne aducem aminte peste ani, dar e prima din acest sezon a unei formaţii româneşti în grupele Europa League.

În timp ce dincolo se vorbeşte deja de primăvara europeană, deşi echipa are o evoluţie polară, cu multă gheaţă la mal, Şumudică a mai scos din joben un rezultat demn de aplauze.

De ce este el candidat cert la titlul de antrenorul anului 2016, poate chiar în luptă directă pentru trofeul acordat şi de Gazeta Sporturilor prin intermediul clasicei sale anchete?

  1. A câştigat campionatul intern cu o echipă vitaminizată cu Anticârcel, mai degrabă o figură de stil la ce arsenal au avut alţii în lupta pentru supremaţie
  2. A şters praful de pe un giuvaier al fotbalului românesc actual, Denis Alibec, fie că place, fie că nu, i-a oferit strălucire, iar dovada e că rivalii n-au ştiut cum şi ce să facă mai repede pentru a arunca aproape două milioane de euro pe el;
  3. A ajuns principalul furnizor de fotbalişti decisivi pentru o rivală şi dorinţa suporterilor o alteia aflată în criză;
  4. A reaprins din câteva scântei o formaţie campioană văzută drept carne de tun în Europa. Pe şmecheria şi ştiinţa lui şi a jucătorilor aduşi de el a întors soarta acasă cu West Ham şi-a învins la Londra, "doar" a doua oară consecutiv în cupele europene cu o formaţie respectată în Premier League. Iar în Cehia, când se preconiza o tentativă de fugă a fiecăruia care încotro, a revitalizat un pacient schilodit de atâtea lovituri, în special interne;
  5. A pus cărămidă peste cărămidă, a fi citat el însuşi, adică milion peste milion de euro în contul clubului în ultimul an şi ceva. Prezenţe şi bonusuri europene, plus transferuri de peste 6 milioane de euro, fiindcă el le-a învârtit cheia lui Alibec, Budescu, Boldrin, De Amorim, Takayuki ori Enache;
  6. A fost singurul care s-a bătut pe termen lung cu cel mai avut club-trust din România la ora actuală. Şi l-a învins.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (83)
bogdany8
bogdany8  •  22 Octombrie 2016, 03:07
Postat de grandetorito pe 21 Octombrie 2016, 18:39

Ma repet... Eu nu discut despre Reghe sau Rednic (desi in articol se mizeaza exagerat de mult pe comparatia dintre Astra si Steaua). Ma rezum strict la priceperea si rezultatele lui Sumudicka. Daca a batut pe Steaua de doua ori anul trecut (ei stiu cum) inseamna ca este MARE ANTENOR?! Asta nu inteleg eu! De ce este promovat Sumudica si este ridicat la nivel de "antrenor cu A mare" ?! Eu am adresat doua intrebari simple si nimeni nu mi-a raspuns pana acum...10 ani de cariera, 15 echipe antrenate... Cate trofee a obtinut si cati fotbalisti a promovat Sumudicka?! Si apropo, faptul ca Steaua i-a luat pe Enache, Boldrin si pe De Amorim nu inseamna ca au fost promovati in fotbalul mare.

Ti-am raspuns eu mai jos la 2 comentarii. Citeste-le pe fotoliu in papuci de casa si cu ceasca de ceai in mana. Bafta.

bogdany8
bogdany8  •  22 Octombrie 2016, 03:05
Postat de grandetorito pe 21 Octombrie 2016, 18:19

Si tot nu mi-ai raspuns la intrebari... De ce este cel mai bun din Romania !? Ca e pe locul 12 cu o echipa de "campioni"? De ce nu eset Multescu? Sau Miriuta? Aia mai sunt si domni pe langa faptul ca sunt antrenori adevarati. Asta e o lichea care sfideaza pe toata lumea si mai este si promovat de prostime pentru prostime. Ce alt om de fotbal din Liga 1 a fost suspendat pt pariuri sportive si apoi premiat?! Asta este antrenorul model pe care il vrem promovat?! Mi-e scarba!!!

Hai nu te mai fa ca ploua. De ce oare este pe locu 12 ?? Pai v-a vandut voua jumate din echipa. Cu patron in puscarie, cu banii intarziati si cu toate astea tot nu se fac de ras in Europa ca voi. Ieri Astra a castigat cu vice-campioana Cehiei, voi ?? egal cu o echipa oarecare din liga 2. Asa ca nu mai fa pe inteligentul.

bogdany8
bogdany8  •  22 Octombrie 2016, 03:03
Postat de grandetorito pe 21 Octombrie 2016, 18:04

Pai daca nu a avut niciun rezultat notbail in 10 ani de cariera, inseamna ca CV-ul lui nu il recomanda ca fiind mare antrenor sau antrenor "cu A mare", asa cum incearca presa asta proasta sa il prezinte. E mai bun decat cativa din Romania si e mai slab decat mult mai multi din lume... Asta inseamna ca este ANTRENOR de clasa!??! Hai sa fim seriosi!

Ca vorbeai mai jos de performante. Pai hai sa-ti spun cateva: A luat titlu cu Astra impotriva mafiei fcsbiste. A jucat prin Europa League cu echipe ca Rapid,Vaslui, i-a salvat pe Brasoveni de la retrogradare. Nu sunt performante astea ?? Sau performante inseamna sa faci egal cu o echipa din liga 2 si dupaia sa te lauzi ca esti miezu din fundu vacii ??

Vezi toate comentariile (83)
Comentează