FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

“Sînt pregătit să fiu titular!”

Articol de GSP - Publicat joi, 26 iunie 2008 00:00

Alberto Thiago spune că a venit în România pentru a fi om de bază în echipa lui Rednic.

Cu ghete portocalii, marca Nike, precum cele purtate de Cristiano Ronaldo, şi cu zîm­be­tul pe buze.Aşa a apărut bra­­zi­­lia­nul Alberto Thiago ieri, la primul antrenament în tricoul lui Dinamo. Mijlocaşul stînga de 23 de ani s-a împrietenit repede cu Osval­do Mi­randa, argentinianul fiind pe post de translator. După 60 de mi­nute de pregătire, Thiago a vorbit despre planurile sale în Ştefan cel Mare.

“Am muncit mereu pentru a mă impune!”

— Alberto, ce înseamnă pen­tru tine transferul de la Sheriff Tiraspol la Dinamo?
– Sînt foarte bucuroscă s-a re­alizat această mutare. Dina­mo e o echi­pă mare, care an de an îşi pro­pune să cîştige campionatul, Cupa şi să aibă succes în cupele europene.

— La Dinamo este concu­ren­ţă foarte mare pe toate posturile, crezi că îţi va fi greu să te impui?
— Peste tot unde am jucat, şi în Bra­zilia, şi în Moldova, am fost obiş­nuit să muncesc pentru a-mi cîştiga locul în echipă. Sînt pregătit să evo­luez din primul minut, dar pentru asta trebuie să demonstrez că me­rit. Nu mă sperie concuren­ţa, acest lucru te face mai puternic.

— Mai e un Tiago şi la Stea­ua, cum crezi că va fi duelul dintre voi?
— Da? Nu ştiam! Nu e nici o pro­blemă, fiecare este cu echipa lui, iar eu vreau să îmi fac cît mai bine treaba şi să ies campion cu Dinamo.

— Cum te-au primit noii tăi colegi, ştiai pe cineva de aici?
— Foarte bine, sînt nişte băieţi extraordinari. Îi respect pe toţi şi, încet-încet, voi cunoaşte pe toată lumea. Am văzut-o pe Dinamo la televizor, de unde îi cunosc pe Lobonţ şi pe Dănciulescu.

— Te cunoşti cu vreun brazi­lian care joacă în România?
— Da, îi ştiu pe Cesinha şi pe Andrade de la Rapid. Cu Cesinha chiar am vorbit, iar el mi-a spus că în România este un campionat puternic şi mi-a recomandat să vin aici. A contat şi părerea lui.

“Îmi place să driblez!”

— Care sînt principalele tale calităţi şi pe ce post te simţi cel mai bine pe teren?
— Sînt rapid, driblez bine şi pot să joc atît ca mijlocaş stînga sau dreap­ta, cît şi ca atacant. Îmi place foarte mult să evoluez vîrf stînga pentru că ador să dau goluri, dar pot juca şi în bandă foarte bine. Însă antrenorul ştie cel mai bine unde are nevoie de mine.

— Ai învăţat româneşte?
- (rîde cu poftă) Da! Sînt «cîine roşu» şi batem Steaua!Gata, acum îmi văd de treaba mea. Vă mul­ţu­mesc, mă duc să mă antre­nez pen­tru că vreau să vorbesc mai mult pe teren de acum încolo!

“Sper ca Thiago al nostru să fie mult mai bun decît cel de la Steaua. Are viteză, tehnică, mi l-am dorit foarte mult”
Mircea Rednic antrenor Dinamo

Învaţă româneşte de la Nataşa

În perioada în care a activat la Sheriff, octombrie 2006 - iunie 2008, Thiago şi-a făcut o prietenă din Tiraspol. “O cheamă Nataşa şi de la ea mai învăţ un pic limba română. O s-o aduc şi pe ea la Bucureşti”, a declarat primul brazilian din istoria lui Dinamo.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close