FOTBAL  »  Superliga  »  

„Sîntem de mijlocul clasamentului”

Articol de - Publicat vineri, 16 mai 2008 00:00

Este considerat stîlpul defensivei gorjene. A fost adus de la Gloria Bistriţa în urmă cu două sezoane şi de atunci cu greu a mai ieşit din teren. Doar accidentările sau suspendările l-au ţinut pe Alin Chibulcutean departe de gazon, însă cu aceste belele l-au ocolit în mod evident jucătorul a prins echipa în majoritatea timpului. Sezonul recent încheiat a fost unul trăit la intensitate maximă de Chibulcutean. Fiind o fire mai retrasă, fundaşul a ocolit în mod diplomat de fiecare dată presa promiţînd că va vorbi doar la final. Aşa că timpul a sosit.

- Alin, cum e să fii cel mai utilizat jucător de la Pandurii?

- Nu am făcut o statistică, dar cred că Stîngă a jucat cele mai multe meciuri din acest an. Eu am jucat cele mai multe minute la Pandurii. Nu am făcut o statistică, dar în doar trei meciuri nu au jucat deloc. Cu Urziceniul şi Universitatea Cluj am fost accidentat, iar la Craiova eram suspendat. În rest doar într-un joc, cu Galaţiul am ieşit prin minutul 60, iar în celelalte partide am fost integralist.

- Cum a fost acest campionat pentru tine?

- A fost un sezon greu. Începutul a fost bunicel, dar din etapa a VII-a încolo situaţia s-a schimbat în rău. Nimeni nu ştie ce s-a întîmplat cu noi atunci. Au fost multe meciuri pe care le-am pierdut fără să merităm, am avut ghinion cu carul şi nimic nu ne-a ieşit. Dar, din iarnă situaţia s-a schimbat. Echipa a continuat să joace bine, iar norocul ş-ia întors faţa şi spre noi. Cu Farul, la Buzău dar mai ales la Dinamo cînd am marcat două goluri într-un singur minut norocul şi-a arătat faţa. A fost cel mai mare noroc.

- La ce te aştepţi de la viitorul sezon?

- Dacă vom juca şi în partea a doua sigur nu vom avea emoţii la anul. Chiar dacă anul acesta am avut două feţe, ultima parte foarte frumoasă, însă sezonul a fost foarte greu. Dar, sunt sigur că şi în viitorul campionat lupta va fi mai dură pentru că majoritatea echipelor se vor întări. Important va fi debutul de campionat pentru că atunci capeţi încredere pentru ce urmează.

- Ce notă dai echipei tale pentru evoluţia în campionatul recent încheiat?

- Am jucat bine, cred că la impresie artistică am stat foarte bine. Dar, ghinionul ne-a secerat. Nu sunt eu cel în măsură să dau note, însă dacă judecăm după rezultate turul l-am avut de patru iar returul de şapte spre opt.

- Care este adevărata valoare a echipei Pandurii?

- Ei bine, e greu de spus. Eu sînt realist şi spun că suntem o echipă de jumătatea clasamentului cu condiţia să jucăm la fel de bine ca în retur. Acela este jocul nostru şi adevărata noastră faţă.

- Cum comentezi momentul Portugalia? Cum ai lucrat cu Teixeira?

- Mi-a plăcut mult ca om antrenorul Teixeira. Şi preparatorul, şi antrenorul cu portarii au fost nişte oameni OK. Nu ştiu dacă a ost o greşeală sau nu, dar faptul că au încercat să joace cu jucătorii lor nu a ieşit aşa cum şi-ar fi dorit. Era şi greu. Păi ca să ne bage pe noi romînii trebuia să ne cunoască bine, iar în trei săptămîni nu se putea face prea mult. S-a vrut şi schimbarea sistemului de joc, iar din mers nu se pot face multe. Oricum, m-am înţeles super bine cu antrenorii portughezi.

- Crezi că echipa ar avea nevoie de transferuri în această pauză?

- Ne trebuie întăriri. Unul, doi sau chiar trei jucători, dar să fie valoroşi. Un fundaş central, un mijlocaş şi un atacant. Vin unele meciuri în care valoarea celor care intră în teren din statutul de rezervă trebuie să răstoarne jocul.

E numărul unu

Alin Chibulcutean are cele mai multe minute jucate la Pandurii în sezonul recent încheiat. 2761 minute a evoluat în total „Chibu” pentru Pandurii în 31 de meciuri din postura de titular şi integralist în 30 de jocuri. În tot acest interval fundaşul pandurilor a strîns cinci cartonaşe galbene. Pînă acum, în total, Chibulcutean a strîns 93 meciuri în Liga I, dar fără a marca vreun gol. Debutul pe prima scenă fotbalistică a fost făcut pe data de 30.03.1996 la un meci Gloria Bistriţa-Steaua 0-2. în acest moment, Chibulcutean este unul din veteranii Ligii I deşi nu are decît 30 de ani.

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează