FOTBAL  »  Superliga  »  DRAMĂ

Spânzurat în sala de forță » Gazeta a pus cap la cap informațiile: 3 motive care ar putea explica tentativa de sinucidere a lui Vasile Turcu

Surse apropiate anchetei au spus că Turcu ar fi lăsat și un bilet de adio pentru a-și explica motivele, dar care nu ar avea legătură cu niciun dosar penal în care era implicat
Surse apropiate anchetei au spus că Turcu ar fi lăsat și un bilet de adio pentru a-și explica motivele, dar care nu ar avea legătură cu niciun dosar penal în care era implicat

Articol de , - Publicat joi, 02 martie 2017 00:00

Vasile Turcu (62 de ani) a vrut să-și pună capăt zilelor ieri dimineață, fiind în comă profundă la Spitalul de Urgență.

El a vrut să-și pună capăt zilelor și s-a spânzurat în propria vilă! Mai exact în sala de forță a casei, de un spalier. Surse GSP afirmă că Turcu ar fi agățat un cordon la înălțime și ar fi stat atârnat fără oxigen peste un sfert de oră.

Milionarul de 62 de ani este internat de ieri dimineață în stare critică la Spitalul de Urgență Florească, la câteva sute de metri de stadionul Dinamo, acolo unde a fost acționar.

Turcu, supranumit cândva "regele construcțiilor", a fost găsit de soția sa, Elena, care a chemat-o pe menajeră în ajutor, după care a fost dus la spital în stop cardio-respirator, fiind resuscitat de medici.

Starea sa este critică, cadrele medicale sunt rezervate vizavi de recuperarea lui, mai ales că e în comă profundă.

Poliția Capitalei a deschis un dosar, dar până la aflarea unor date certe.

Gazeta Sporturilor a pus cap la cap informațiile pentru a afla motivele ce l-au determinat pe Turcu să ajungă la acest gest extrem:

1. Fostul dinamovist - care afirmase că ar lua în calcul o nouă revenire la club doar dacă vine cu Nicolae Badea în conducere - era afectat din cauza unor probleme financiare. Surse din lumea fotbalului afirmă că Turcu avea uriașe probleme și ajunsese să-și ipotecheze o bună parte din proprietăți pentru a-și finanța în continuare afacerile. Turcu deține grupul de firme Romconstruct, în jurul căruia sunt grupate 9 companii.

2. Numele lui Turcu era implicat în mai multe dosare care sunt pe rol, el prezentându-se chiar ieri dimineaţă la DNA.

Ieri, Dolce Sport a scris că Vasile Turcu ar fi fost audiat de DNA în dimineața zilei în care a încercat să se sinucidă. Informația a fost infirmată de Direcția Națională Anticorupție pentru GSP.RO: "Nu a fost audiat, nu are nicio calitate în niciun dosar".

Ex-dinamovistul a plecat de la a face bișniță cu blugi imediat după 1990 și a ajuns un personaj extravagant, "școlit" lângă Cristi Borcea și Ioan Becali, adunând costume de zeci de mii de euro, mașini de lux și colecții de ceasuri scumpe, acestea pe lângă afacerile sale impresionante.

3. Chestiuni de ordin politic. Turcu n-a fost membru în vreun partid, însă a fost obligat să susțină financiar mai multe formațiuni de-a lungul anilor. A reușit să atragă mai multe contracte cu statul pentru firmele sale, printre care restaurarea Operei Române, a Arcului de Triumf și diverse sedii de primării.

Și tatăl e în comă?

Marți, cu o zi înainte de tentativa de suicid a lui Vasile Turcu, tatăl omului de afaceri a fost internat în comă, iar cei de la stiripesurse.ro susțin că acesta ar fi tot la Spitalul de Urgență! Apropiații familiei n-au putut preciza cu exactitate dacă există vreo legătură între gestul milionarului și situația medicală a părintelui său.

"Era un om puternic și dacă avea probleme financiare era prea orgolios ca să se vaite. Chiar nu știu ce a putut să se întâmple. Eu îl știu ca un om glumeț"
Gigi Becali, patron Steaua

"Nu cred că omul acesta voia să se sinucidă, nu era genul. Eu cred că e vorba de altceva. O fi fost vreun conflict ceva. Chiar dacă avea probleme, cred că era destul de tare să treacă peste ele. Familia ar trebui să ştie mai multe. Păcat de el, asta e"
Vladimir Cohn, fost acţionar Dinamo

"Când sunt afectați centrii nervoși, șansele sunt mici de tot să-și revină, chiar dacă se află la terapie intensivă. Poate a fost vorba de un moment de instabilitate psihică, cu toate că știam că este cumpătat"
Pompiliu Popescu, doctor

135 de milioane €era averea lui Vasile Turcu în 2010, apogeul omului de afaceri, când se situa pe poziția 57 în topul celor mai bogați oameni din România, conform top Capital

30 de milioane €era averea lui Turcu în 2013, conform aceluiași top

2 milioane €a plătit Turcu în 2008 pentru aducerea lui Gabi Torje la Dinamo. Tot businessman-ul a mai achitat din propriul buzunar primele de instalare pentru Bogdan Lobonț, Julio Cesar Correa și Gabriel Tamaș (în 2008), aproximativ un milion de euro

7ani a investit Turcu la Dinamo, timp în care a fost și acționar între 2005 și 2011

Alte cazuri disperate în lumea fotbalului:

Cocktail de medicamente

Pe 12 noiembrie 2015, Lucian Bălan s-a sinucis la 56 de ani, după ce a luat o supradoză de medicamente. A lăsat un bilet de adio: "Vă iubesc pe toți și vă îmbrățișez, dar aceasta e dorința mea".

Fostul câștigător al CCE cu Steaua la Sevilla '86 a mai avut o tentativă de sinucidere, în septembrie 2010, tot printr-un cocktail de medicamente în combinație cu alcool, doar că atunci a fost găsit la timp. "A fost o cădere psihică ca urmare a comportamentului mai mult decât inuman al celor de la Steaua", acuza Bălan în 2010.

S-a aruncat de la etajul 5

Fosta mare glorie a Craiovei și a "naționalei" României, Costică Ștefănescu, s-a sinucis la 62 de ani, în 2013, aruncându-se de la balconul camerei de la etajul 5 al Spitalului Militar, unde urma un tratament pentru cancerul pulmonar de care suferea. Fostul căpitan al "tricolorilor" și-a petrecut luni bune în spital înainte de gestul său.

A vrut sau nu?

În 2008, lumea fotbalului a fost șocată de imaginile apărute cu Sebastian Colțescu, arbitrul craiovean, aflat pe pervazul casei sale.

Vecinii au spus că ar fi vrut să se sinucidă din cauza unor divergențe cu propria iubită de atunci, chiar și fostul șef al CCA, Ion Crăciunescu, a indicat un caz de suicid.

"Nu am vrut să mă sinucid. Aveam o stare mai proastă, toți avem, și nu voiam pe nimeni acolo. Aveam nevoie de liniște", a comentat ulterior arbitrul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
1425838917717550
John Milne  •  02 Martie 2017, 18:57

Sinucidere my ass .

balauru48
balauru48  •  02 Martie 2017, 18:09

O intrebare pentru gsp: ce legatura are tentativa de suicid a lui Turcu cu sportul? De ce scrieti despre asa ceva intr-un ziar de sport? RUSINE GSP!

lapusneanul
lapusneanul  •  02 Martie 2017, 16:59
Postat de Vladimir Bogdan pe 02 Martie 2017, 13:36

e riscant să fii acționar la Dinamo! prin 1997-98, Nicolae Badea a fost bătut de către prieteni, în văzut lumii... apoi i s-a furat Mercedesul pe care-l conducea, dar omul nu a făcut nici o plângere la poliție. de ce oare?... pritenii știu de ce Miahi Erbașu, sponsor greu, se revoltase și a zis, când i s-a cerut prea mult, că va da totul în vileag. n-a mai apucat. i-a venit să sară de la etaj în propria piscină, uitând că aceasta nu avea apă! Turcu are și el, pe corp, câteva coaste rupte. cine l-a aranjat, știe de ce. .. în nici un caz pentru că a luat peste un sfert de miliard ca să curețe Arcul de Triumf... și l-a lăsat tot așa, după 3 ani de orbecăială ciudată. apropos, și Costel Comana tot spânzurat a fost găsit în WC-ul avionului. iar pretinii săi Dragnea și Mazăre fac naveta, discret, taman acolo, în Brazilia!

ai vazut prea multe filme cu mafioti :) cred ca in unul a jucat si khal_37 ...hahahahaha...era ...*** actorului principal..hahahaha

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează