FOTBAL  »  Superliga  »  DETENTĂ ŞI MOBILITATE

Stăpînii aerului

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 februarie 2008 00:00

Miranda şi Pekarici reprezintă un plus evident pentru atac şi apărare, cei doi impresionînd prin detenta deosebită şi mobilitate. Doi uriaşi de 1,90 metri au întregit lotul dinamovist. Atacantul argentinian Osvaldo Miranda şi stoperul sîrb Nino Pekarici au îmbrăcat tricoul alb-roşu, iar ieri s-au antrenat alături de restul echipei în cantonamentul din Antalya. Cei doi au intrat încrezători pe terenul de joc, la final fiind apreciaţi de staff-ul tehnic.
Probleme de adaptare
După cîteva reprize de alergări uşoare, Miranda şi Pekarici s-au despărţit. Argentinianul a efectuat exerciţiile de mobilitate alături de restul lotului, iar sîrbul a fost preluat de preparatorul fizic Constantin Niculae. Sîrbul a fost testat fizic de "Sensei" cu ajutorul unor pulstestere. După aproape o jumătate de oră de exerciţii, a primit OK-ul staff-ului tehnic. "Totul e în regulă, am ieşit bine!", a zis, mîndru, fostul căpitan al Vojvodinei Novi Sad.
Pe partea cealaltă a terenului, Miranda executa, cu greu, exerciţiile impuse de Ţălnar, din cauza problemelor de comunicare. Argentinianul nu prea înţelege comenzile, întrucît nu cunoaşte decît limba spaniolă, cel care îl ajută fiind Cătălin Munteanu. Şi Pekarici este în aceeaşi situaţie. El a fost preluat de Vranjkovici, mijlocaşul bosniac făcînd pe traducătorul atît pentru sîrb, cît şi pentru macedoneanul Todorovski.
"Mamma mia, goleador!"
Cînd dinamoviştii au trecut la jocul cu mingea, lui Miranda i-a apărut zîmbetul pe buze. Argentinianul de 23 de ani a reuşit să marcheze de două ori, din cinci şuturi expediate. Apoi, roş-albii au exersat dezvoltarea jocului pe faza de atac, în care jucătorii trebuiau să scoată mingea în bandă, apoi baloanele să fie aruncate în careu pentru atacanţi.
Miranda a izbutit de data aceasta să marcheze numai o dată, iar restul baloanelor au ocolit cu puţin cadrul porţii. Una dintre execuţiile acestuia l-a făcut pe Lobonţ să exclame: "Mamma mia, goleador!". Prima impresie lăsată de sud-american este că are o detentă deosebită, însă un alt avantaj este şi lovirea mingii cu ambele picioare, acest lucru mulţumindu-l şi pe Ţălnar. "Bravo, Osvaldo, bravo!", l-a încurajat tehnicianul după fiecare balon jucat.
Pekarici-Moţi în defensivă
La exerciţiile de ieşire din apărare a luat parte şi Pekarici. Sîrbul de 26 de ani a făcut cuplu în centrul defensivei cu Moţi, cei doi sincronizîndu-se foarte bine. Ambii sînt favoriţii cerţi pe posturile lor, mai ales că pot lovi mingea cu ambele picioare. Cu ce a impresionat noua achiziţie? Deşi e foarte înalt, este extrem de mobil, se impune cu uşurinţă la duelurile aeriene şi joacă simplu, fără să-şi pună în pericol poarta. "A fost bine după primul antrenament, d-abia aştept să intru şi la joc", a zis Pekarici în momentul în care a părăsit terenul de joc, cu 10 minute înaintea celorlalţi coechipieri.

"Prin aducerea lui Pekarici şi a lui Miranda, pentru care am înţeles că s-au făcut mari eforturi, ne-am completat lotul. Acum aşteptăm încrezători startul campionatului"
Cornel Ţălnar

"Miranda şi Pekarici mi se par doi jucători buni, cu calităţi. Acum trebuie să se integreze, este nevoie mereu de jucători de calitate la Dinamo"

Florin Bratu


Dinamo 2008
Lobonţ - Todorovski, Moţi, Pekarici, Pulhac - Torje, Mărgăritescu (Ropotan), Ad. Cristea, Zicu (Boştină) - Fl. Bratu, Miranda (Dănciulescu)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
 •  10 Februarie 2008, 15:08

S a gasit suca personaj de bancuri sa faca comentarii Hai suca du te la culcare ca e pranz si e ora somnului..te mai irita si astfel de copii de 12 13 ani

 •  10 Februarie 2008, 13:09

Ca de obicei suporterii dinamovisti sunt niste nesimtiti fara pic de obiectivitate...

 •  10 Februarie 2008, 11:10

Am redevenit optimist ! Desfasurarea ultimelor evenimente au fost in favoarea lui Dinamo , se vede ca ne-a venit mintea cea de pe urma . Vorbe putzine dar munca multa ! Dinamo e mult mai puternica decat inainte de sarbatori , intrebarea e , daca e la fel de buna ca Dinamo din turul sezonului trecut !?!!?!! Un tur de senzatzie . SOPRA TUTTI SIAMO NOI ! .

Vezi toate comentariile (14)
Comentează