FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VIITORUL, AZI, 20:00, DIGI1, DOLCE1, LOOK, GSP.RO

Steaua l-a caracterizat pe Bumba: "Fetiţa de ţară în haine de lux"

Bumba are o singură selecţie la
Bumba are o singură selecţie la "naţională", acum 5 ani, dar vrea să intre în cărţi pentru preliminariile Mondialului

Articol de , - Publicat sambata, 04 februarie 2017 00:00

Astfel a fost caracterizat noul dinamovist Claudiu Bumba, când a dat probe la Steaua în 2009. Gigi Becali l-a mai vrut acum 5 ani, dar afacerea nu s-a făcut. Acum, mijlocaşul îşi poate continua duelul cu roş-albaştrii.

Dinamo a reuşit să transfere un fost puşti-minune, care vrea să-i facă uitaţi pe Vali Lazăr şi pe Dorin Rotariu, pentru a ajunge din nou în atenţia marilor grupări ale Europei.

La 13 ani a fost în probe la Bayern Munchen, la 18 ani a stat un sezon la AS Roma, mai exact la echipa Primavera.

A ajuns printr-un concurs de împrejurări în Ştefan cel Mare, pentru care a semnat pe doi ani şi jumătate. Câteva detalii despre viaţa şi cariera ultimului sosit în "haită".

A fost "pila" lui Gigi

Aripă stânga şi dreapta, băimăreanul născut exact în aceeași zi cu Denis Alibec, dar cu 3 ani mai tânăr, a fost şi pe lista Stelei, şi pe-a Rapidului, şi pe-a Astrei şi pe-a celor de la CFR Cluj. Gigi Becali a recunoscut că a fost aproape să-l transfere pe Bumba în 2009.

"Mi-l propusese un unchi al lui, membru PNG. Am dat ordin să fie testat, da, pe pile!, dar antrenorii au zis că nu e bun. Na, m-am luat după ei şi acum mă rog să-l iau înapoi", povestea Becali în 2012, când voia să-l transfere.

Tatăl fotbalistului avea să declare în GSP: "Cei de la Steaua ne-au zis că e o fetiţă de ţară îmbrăcată în haine de lux". Apoi, Ioan Ovidiu Sabău a vrut să-l aducă de la Târgu Mureş la Rapid. Şi Astra l-a avut toată iarna lui 2015 în cantonament în Antalya, dar s-a zgârcit la 200.000 de euro.

Bumba a rămas la ASA, a avut o primăvară fantastică şi mureşenii au fost la un pas să-i sufle titlul Stelei! Vasile Miriuţă l-a vrut pe Claudiu în această iarnă la CFR, doar că administratorul judiciar al clubului clujean n-a dat undă verde transferului, temându-se de complicaţiile procesului dintre mijlocaş şi Hapoel Tel Aviv.

De la Hagi la Totti

Claudiu şi-a dorit dintotdeauna să joace cu numărul 10. Doar că la Dinamo nu l-a cerut pentru a nu-şi pune presiune pe el însuşi, acum având cea mai mare expunere din cariera sa. A preferat 15, iar decar va fi Dan Nistor, după plecarea lui Harlem Gnohere.

Pe 27 iulie 2009, într-un interviu acordat Young GSP, puştiul de 15 ani şi jumătate dezvăluia: "Cel mai îndrăzneţ obiectiv al meu? Să ajung mai bun ca Hagi!".

Ulterior, la Roma Primavera, unde a fost unul dintre golgeteri, a avut posibilitatea să se antreneze cu prima echipă a giallorossilor, fiind impresionat de Francesco Totti: "Am învăţat multe de la el, în special să fii modest indiferent la ce nivel ajungi şi să vrei în fiecare zi să fii mai bun".

A avut coroniţa pe cap

Lui Claudiu i-a plăcut cartea şi s-a şi ţinut de ea. Dezvăluia în Young GSP că a luat premiul I din clasa a VI-a până într-a IX-a, iar la şcoală îi plăceau matematica şi româna. "Tata a fost mereu sever cu mine, de aceea am reuşit cât de cât. În rest, mulţi sunt talentaţi, fie la carte, fie la sport, dar se pierd pe drum dacă n-are cine să mai strige la ei", a mărturisit ardeleanul.

Taekwondo şi ping-pong

În copilărie a practicat taekwondo. Doar două luni. "I-am bătut pe toţi până într-o zi, când mi-am luat-o eu. Mi-am dat seama că nu-i de mine", a povestit el în GSP. A mai cochetat cu tenisul de masă şi cu cel de câmp: "Timp de doi ani am ocupat locul 3 în oraşul meu natal la ping-pong".

Cum a evoluat salariul lunar al lui Bumba

  • FCM Baia Mare - 400 de euro*
  • FCM Târgu Mureş - 1.000 de euro
  • Roma Primavera - 5.000 de euro
  • ASA Târgu Mureş - 3.000 de euro
  • Hapoel Tel Aviv - 25.000 de euro
  • Dinamo - 6.000 de euro

*Notă: Este vorba de salariul lunar

18ani şi 22 de zile avea Claudiu când a debutat la echipa naţională, într-un amical cu Turkmenistan (4-0), cu Victor Piţurcă selecţioner, pe 27.01.2012

3goluri a marcat mijlocaşul în 14 selecţii la selecţionatele Under 17 şi 19 ale României

Cum se caracterizează Claudiu în 3 fraze:

  • ”Sunt genul de om care se gândeşte de 2-3 ori înainte de a face ceva, am învăţat chestia asta de mic, să chibzuieşti bine când te apuci de un lucru"
  • "Fără muncă şi seriozitate nu faci nimic în viaţă. Nu mă interesează nici bârfele, nici "bisericuţele", nici să intru în scandaluri. Sunt un om potolit, cuminte, care-şi vede de ale lui"
  • "N-am prea avut copilărie, dar am învăţat de la tata să fiu ordonat şi să-mi organizez timpul. Sunt chestii care dacă îţi intră în sânge, nu le mai pierzi"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
fangigi
fangigi  •  04 Februarie 2017, 18:48

Vai cat de spirituali astia de la defuncta fcsb!:)))

tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  04 Februarie 2017, 15:10
Postat de ungurul_vesel pe 04 Februarie 2017, 14:27

Rau de tot, a fugit dupa fabuloasa suma de 6k de de la 25k.

:))))) VREI SA FII SPIRITUAL DAR NU TI IESE..NA POFTIM..CLAUZA.. VA AVEA PROCENT DIN PROPRIUL LUI VIITOR TRANSFER.. DACA TU CREZI CA AIA AU VENIT LA DINAMO..EL SI TAC SU.. PT PERFORMANTA..ESTI IN EROARE TOTALA..UITA TE LA CE DECLARA SI JUDECA I DUPA CE AU FACUT PANA ACUM.. YO DE OBISHEI ASA FAC.. SI RAR MA INSEL ASUPRA CARACTERULUI UNORA.. CA NU S MAFALDA

nebraska
nebraska  •  04 Februarie 2017, 14:42

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează