FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua respinge suspiciunile că venirea lui Reghecampf a atras controlul antidoping: "E doar coincidenţă!"

Articol de - Publicat marti, 22 decembrie 2015 00:00

Campioana a dezvăluit ieri numele celor 4 jucători testaţi şi, în plus, anunţă că Papp şi Chipciu au fost înscrişi în programul de testare ADAMS, care aparţine Agenţiei Mondiale Anti-Doping.

Steaua a fost testată antidoping la doar cîteva zile după ce cuplul Reghecampf - Neubert a preluat echipa. Acest lucru a atras multe semne de întrebare, inclusiv oameni implicaţi în fotbalul românesc au privit cu suspiciune acest lucru.

"Metodele de pregătire ale noului preparator fizic al Stelei trebuie să fie cu adevărat miraculoase din moment ce a resuscitat echipa atît de repede", a declarat Florin Marin.

Lista testaţilor: Popa, Papp, Chipciu, Rîpă

În faţa acestui val de controverse, conducerea campioanei a decis ieri să ofere amănunte despte testarea de acum 10 zile. A dezvăluit inclusiv numele celor 4 fotbalişti aleşi de Agenţia Naţională Anti-Doping: Adi Popa, Paul Papp, Cornel Rîpă şi Alexandru Chipciu.

"Le-au fost luate teste de urină, dar şi de sînge", a adăugat Steaua pe site-ul său oficial, dar a făcut şi un  comentariu: "Faptul că jucătorii noştri au fost solicitaţi pentru a da probe după instalarea pe banca tehnică a lui Laurenţiu Reghecampf este o simplă coincidenţă".

Monitorizaţi 24 de ore din 24

Mai mult, Steaua anunţă că doi fotbalişti de bază, Chipciu şi Papp, au fost introduşi într-un program special de monitorizare, denumit ADAMS şi care aparţine şi e controlat de Agenţia Mondială Anti-Doping ( WADA).

Cei doi stelişti sînt obligaţi, conform acestui program, să informeze WADA, prin internet sau prin intermediul unei aplicaţii dispobile pentru smartphone-uri, ce program au în fiecare zi, tocmai pentru a putea fi solicitaţi în orice moment dacă se ia decizia ca ei să fie testaţi inopinat.

"Clubul nostru a respectat întotdeauna reglementările codului mondial antidoping"
Comunicat FCSB

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează