FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua s-a rupt în două, suporterii în trei! Postura controversată în care se regăseşte deocamdată Steaua produce confuzie maximă în rândul suporterilor acestui club

Articol de - Publicat joi, 19 ianuarie 2017 00:00

Peluza Sud e cu CSA şi va încuraja echipa în Liga a 4-a, cei de la Nord aşteaptă finalul proceselor pentru a afla exact care e Steaua adevărată, în timp ce nou-formata Peluza Roş-Albastră va continua să susţină clubul patronat de Becali

Din momentul în care gruparea lui Gigi Becali a pierdut marca, în decembrie 2014, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, tribunele au început să se depopuleze, iar media de fani la meciurile de acasă a scăzut dramatic.

Acum, după ce echipa actuală din Liga 1 a pierdut şi numele de Steaua, tot în urma unei decizii executorii a unei instanţe, Curtea de Apel, suporterii sunt şi mai derutaţi. Momentul e chiar delicat, iar fanii sunt într-o degringoladă mai mare ca niciodată. Practic, suporterii cei mai devotaţi Stelei, cei care alcătuiesc cele mai importante facţiuni din galerii, sunt împărţiţi în 3 direcţii.

PELUZA SUD, care în ultimii ani a avut atitudinea cea mai critică şi vehementă la adresa derapajelor lui Gigi Becali, e declarată pro- CSA Steaua. Cei care luau loc la peluza de sub tabela stadionului din Ghencea au mers la aproape toate meciurile echipelor Clubului Sportiv, la celelalte discipline sportive. În plus, atunci când formaţia de fotbal se va înscrie în Liga a 4-a, Peluza Sud va merge la meciuri să o încurajeze.

PELUZA NORD e deocamdată într-un embargo total. Şi faţă de echipa patronată de Gigi Becali, dar şi faţă de CSA şi al său proiect cu secţia de fotbal. De fapt, cei din "Nord" n-au mai mers pe stadion de mai bine de un an, iar poziţia lor va continua. "Până când nu se vor termina toate procesele şi nu vom şti exact care e adevărata Steaua, nu vom intra în niciun joc şi nici nu vom susţine pe nimeni" e mărturisirea unui membru al Peluzei Nord.

În schimb, PELUZA ROŞ-ALBASTRĂ, galerie care a luat naştere în toamna anului trecut, e în continuare alături de echipa pe care a susţinut-o în ultimele luni. "Vom merge pe stadion, la fel ca şi în turul campionatului, şi vom susţine echipa actuală. Aşa cum am mai spus, noi considerăm că această formaţie e continuatoarea echipei care a câştigat Cupa Campionilor" e argumentul celor din Peluza Roş-Albastră.

Cum s-au depopulat tribunele după ce s-a pierdut marca

Sezonul - Media de fani acasă (Liga 1)

  • 2011-2012 - 15.400
  • 2012-2013 - 20.300
  • 2013-2014 - 10.500
  • 2014-2015 - 7.800
  • 2015-2016 - 9.000
  • 2016-2017 - 5.900

49%dintre români simpatizează cu Steaua, conform ultimului sonadaj, realizat de CSCI, următoarele în top fiind Dinamo, 11%, CFR şi CSU Craiova, cu câte 6%

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
700965866674997
Lucian Dumitrescu  •  19 Ianuarie 2017, 16:33

Noi Steliști am fost dezamăgiți de faptul că George Becali a băgat bani dar nu a căutat să și aducă un antrenor foarte priceput nu a adus un om care sa se ocupe de căutare de jucători valoroși nu suntem mulțumiți de jucători care nu înțeleg că primesc foarte multi bani dar dau foarte puțin VREM SA JOACE CA IN MECIUL CU AJAX ADICA SA VEDEM CA VOR SI CA MERITA SA PLATIM BANI PE BILETE

liviuemil
liviuemil  •  19 Ianuarie 2017, 13:56
Postat de vasy86le pe 19 Ianuarie 2017, 12:23

49% tin cu steaua? Ba ce multi tin cu steaua, de aia e plin stadionul la fiecare meci =)) Las sa tina multi cu steaua, ca tot Dinamo are cea mai frumoasa galerie, mai bine 11% de calitate decat 50% de boschetari,***,manelisti etc.Oricum, sondajul e facut de becali cred, pe mine nu m-a intrebat nimeni cu cine tine, deci cum e facut sondajul? s-au dus aia in ghencea si au intrebat, cu cine tineti? :))

Ba, tu nu intelegi limba Romana!!! Intre a tine cu o echipa si a fi prezent pe stadion e cale lunga.Suporterii sint in toata tara , sint din toate categoriile sociale( poate unii nu au bani de piine), sint de ambele sexe, sint si tineri dar si virstnici. Asa ca nu lua in calcul doar o anumita categorie pe care de regula o gasesti pe stadion. Iar unii suporteri mai sint si plecati din tara de zeci de ani (cazul meu) Asa ca daca am noroc vad 1-3 meciuri live in timpul concediului.

vasy86le
vasy86le  •  19 Ianuarie 2017, 12:23

49% tin cu steaua? Ba ce multi tin cu steaua, de aia e plin stadionul la fiecare meci =)) Las sa tina multi cu steaua, ca tot Dinamo are cea mai frumoasa galerie, mai bine 11% de calitate decat 50% de boschetari,***,manelisti etc.Oricum, sondajul e facut de becali cred, pe mine nu m-a intrebat nimeni cu cine tine, deci cum e facut sondajul? s-au dus aia in ghencea si au intrebat, cu cine tineti? :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează