FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CFR CLUJ 1-2

Steaua, schimbă aici! 5 concluzii după istorica înfrângere cu CFR » Enache, folosit unde nu trebuie. De Amorim, dezamăgitor!

Articol de GSP - Publicat joi, 22 septembrie 2016 23:07

1948 era anul ultimei victorii repurtate de CFR în fața Stelei în București. Istoria s-a schimbat în această seară.

Înfrângerea cu CFR Cluj, scor 1-2, nu e deloc îmbucurătoare înaintea întâlnirii cu Villarreal, mai ales că spaniolii cu un moral foarte bun în urma egalului din ultima etapă de pe terenul lui Real Madrid, în La Liga, scor 1-1.

GSP.ro vă prezintă 5 concluzii după partida cu CFR Cluj.

1. Apărarea dă rateuri

CFR Cluj a deschis scorul rapid pe Arena Națională, în minutul 12, când Nouvier a centrat de pe partea stângă, mingea a trecut pe lângă Enache și pe sub piciorul lui Tamaș și a ajuns la Bud, care a înscris din fața porții. Enache și Tamaș sunt aceiași care au greșit la meciul cu Osmanlispor, scor 0-2. Primul a luat un cartonaș roșu în minutul 44, iar cel de-al doilea a comis penaltyul la Ndiaye din care turcii au marcat. Momcilovici a greșit și el în această seară, la cel de-al doilea gol al ardelenilor, după ce nu l-a ținut în marcaj pe Șorșa, care a trimis decisiv pentru ”dubla” lui Bud.

2. Enache slab în apărare, bun în atac

Gabriel Enache nu are ce căuta în apărare, așa cum îl forțează Reghe. Jucătorul de 26 de ani a comis-o din nou la golul CFR-ului, însă a fost foarte prezent în ofensivă, la fel ca pe vremea când juca la Astra, în rol de mijlocaș. Dovada e că a reușit să trimită centrarea defensivă la golul egalizator de azi al lui Florin Tănase.

3. Aripile-s rupte

William de Amorim și Adi Popa au fost invizibili. Dacă "Motoreta" a mai încercat câteva acțiuni fără finalitate, brazilianul luat de la Astra n-a punctat la nicaiun cpitol. Reghecampf a sesizat rapid jocul slab al lui De Amorim și l-a înlocuit la pauză cu Bourceanu.

4. NIȚĂ CONFIRMĂ IAR

Portarul Florin Niță a avut din nou o prestație satisfăcătoare în ciuda celor două goluri primite de la Bud. Goalkeeper-ul de 29 de ani, care a fost selecționat de Daum în lotul lărgit pentru ”dubla” cu Armenia și Kazahstan, dar care a fost anunțat că nu va fi păstrat, a avut mai multe intervenții decisive. De altfel, Niță a avut mai multe meciuri în ultima perioadă în care a salvat-o pe Steaua din situații extrem de dificile.

5. SUPORTERII AU LIPSIT ȘI AZI

Vestitul cântec al galeriei steliste "Trup și suflet pentru culori" nu mai e valabil de mult în formația roș-albastră. Nici în această seară nu au fost mai mult de 2000 de suporteri pe Arena Națională, iar galeria stelistă s-a format ad-hoc.

 Citește și: Placaj de roșu?! Steaua a cerut eliminare la o intrare a lui Tiago Lopes

Citește și: A căzut ultima redută » Steaua, învinsă de clujeni! CFR este la prima victorie în fața Stelei la București

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
145748569108877
Irimia Paul  •  23 Septembrie 2016, 15:23

Botosanul are o echipa mult mai bine organizata in teren Cand o echipa este bine organizata lipsa de form a doi trei jucatori nu iese in evidenta La steaua nu se vede contributia antrenorului decat prin infatuarea ede prost gust de la conferinttele de presa / de la toate /

tihi
tihi  •  23 Septembrie 2016, 09:54

CFR este o echipa mai buna ca Steaua !!!Steaua cu norocul,vorbe si cu aranjamentele in stil Becali,CFR cu fotbalul adevarat si cinsttit.

stelbz
stelbz  •  23 Septembrie 2016, 09:23

Antrenamente NULE ! Apararea a primit 2 goluri. Dar atacul de ce nu a inscris 3 ? Jucatori platiti cel mai bine in Liga 1 dar care se antreneaza superficial, ceea ce se reflecta in partidele jucate. In timp ce jucatorii clujeni pasau precis, stelistii pierdeau minge dupa minge sau pasau la jucatorii adversi. Golubovici marca goluri la Iasi(la fel si Tade la Cluj) dar nu inscrie la Steaua. Pai acolo aveau relatii de joc si primeau mingea unde trebuia, cum am vazut aseara la Bud. Eu sunt convins ca nici Bud n-ar inscrie la Steaua; de ce ? Pai NU ar primi mingi in gura portii de la Popa, Amorim etc, relatiile de joc dintre mijlocasi si atacanti fiind NULE (!) Asadar, antrenamentele facute de Reghe sunt......NULE !

Vezi toate comentariile (28)
Comentează