FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

"Suntem pe o bază solidă financiar, am gestionat bine insolvența" » Cum a evoluat discursul lui Negoiță, de la intrarea și până la ieșirea lui Dinamo din insolvență

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 09 februarie 2017 11:41

Polițiștii din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice au efectuat în această dimineață percheziții la societatea de avocatură care s-a ocupat de insolvența lui Dinamo.

Societatea este bănuită că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 18.000.000 lei, în cazul derulării procedurii de insolvență a lui Dinamo.

Finanțatorul actual al "câinilor", Ionuț Negoiță, este cel care a demarat procedura de insolvență a lui Dinamo, în 2014, la mai puțin de un an după ce a preluat frâiele clubului de la tridentul Badea - Borcea - Săvulescu.

De la momentul când Dinamo a intrat în insolvență și până la sfârșitul lui 2015, când a scăpat de această proces, patronul de la RIN a oferit mai multe declarații contradictorii în ceea o privește pe Dinamo. 

GSP.RO a extras 3 declarații ale lui Ionuț Negoiță din trei momente diferite: intrarea în insolvență, perioada în care Dinamo încerca să iasă din insolvență și data când alb-roșii au scăpat de această procedură. 

  • "Mai bine de șase luni am căutat parteneri sau oameni dispuși să preia Dinamo. Cei cu care m-am întâlnit, nejudecând cu sufletul, ca mine, mi-au transmis foarte clar: acest club trebuie întâi vindecat de cancer, pentru a putea purta discuții serioase.
    E momentul zero, trebuie să o luăm de la capăt", declara Negoiță în mai 2014, la momentul demarării procedurii de insolvență.

  • "În principiu ştim ce avem de îmbunătăţit. E vorba de o reconstrucţie, care durează, care necesită încercări. Sperăm să facem lucrurile din ce în ce mai bine. Vor fi schimbări majore, din toate punctele de vedere. Va exista un buget de transferuri şi pentru acum, dar şi pentru la vară. Noi ne dorim să ieşim din insolvenţă în 2015, sperăm să se şi întâmple. Vrem ca la anul să ne luptăm la titlu, cu şanse mari", afirma Negoiță la sfârșitul lui 2014.

  • "S-au făcut eforturi foarte mari pentru a ţine clubul pe linia de plutire, pentru a ieşi din insolvenţă. Dinamo este primul club ieşit din insolvenţă şi, din păcate, cred că va fi şi singurul. E păcat pentru fotbalul românesc să fie atâtea cluburi cu probleme.  Decizia de a intra în insolvenţă a fost luată pentru că nu am avut încotro, am vrut să evit această chestiune, dar mi-am dat seama că nu am nicio şansă şi atunci am găsit această variantă pe care cred eu că am gestionat-o foarte bine. Pentru Dinamo e un nou început nu numai ieşirea din insolvenţă, ci şi preluarea acestui club de către mine, pentru că sunt convins că acesta e doar un capitol fericit, punerea clubului pe o fundaţie solidă din punct de vedere financiar", a declarat finanțatorul dinamovist în septembrie 2015, când Dinamo a ieșit oficial din insolvență. 

Ionuț Negoiță a devenit unicul investitor al lui Dinamo în 2013. Până în prezent, echipa din "Ștefan cel Mare" nu  a reușit să câștige niciun trofeu cu el la cârmă. 

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează