FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Jucătorul dat ca și plecat ar putea fi surpriza de la Rapid în următoarea perioadă

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 07 ianuarie 2024 14:38 / Actualizat duminica, 07 ianuarie 2024 17:29

Mijlocașul Cătălin Cîrjan, 21 de ani, a arătat foarte motivat în primul meci al Rapidului din 2024, a fost în vervă în jumătatea de oră bifată ca titular cu Sakaryaspor (3-3), noua poziție ar putea să-i ofere șanse mai mari de afirmare

Rapid a remizat, scor 3-3, în primul amical din 2024, cu Sakaryaspor (locul 4 în eșalonul secund din Turcia). Giuleștenii au egalat în două situații, au avut și un gol avans, dar au fost egalați după o fază fixă.

Echipa lui Cristiano Bergodi a avut două reprize total diferite. În prima, când au evoluat și cei trei nou-veniți, Krasniqi, Hasani și Burmaz, jocul ofensiv a suferit. Ulterior, apariția pe gazon a lui Rrahmani a adus un apetit în atac și mult mai multe situații de a marca. Apărarea a avut sincope în ambele reprize, în special la faze considerate simple, din faze statice.

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA » Albion Rrahmani s-a întors și mai motivat și vrea să aducă titlul la Rapid: „N-ați văzut?! Am dat deja gol”
RAPID
CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA » Albion Rrahmani s-a întors și mai motivat și vrea să aducă titlul la Rapid: „N-ați văzut?! Am dat deja gol”

Cătălin Cîrjan a refuzat Dinamo. Discuția decisivă cu Cristiano Bergodi

Dacă atacantul Albion Rrahmani a fost MVP-ul Rapidului în primul meci din 2024, surpriza plăcută a fost Cătălin Cîrjan. Un fotbalist care a încheiat 2023 supărat, fiindcă a avut puține șanse de a se afirma și nici nu a reușit să se impună. S-a vorbit chiar de plecarea tânărului de 21 de ani, jucătorul împrumutat în Grant de Arsenal Londra.

Dinamo București a încercat să profite, la un moment dat, și să-l aducă pe fotbalist în alb și roșu. Doar că mijlocașul a refuzat să meargă să lupte pentru evitarea retrogradării. Mai refuzase „haita” și înainte. 

S-a gândit la două soluții: ori continuă în Giulești, ori pleacă din nou în străinătate. A ales varianta de a continua în alb și vișiniu, a mers pe continuitate.

Aceasta și după o discuție cu Cristiano Bergodi, care i-a promis că va avea parte de încrederea lui. Iar primul feed-back oferit de Cătălin s-a resimțit în meciul cu turcii de la Sakaryaspor.

400de mii de euro este cota lui Cîrjan conform transfermarkt

Cătălin Cîrjan a avut o bară, a vrut totul prea repede, a încercat să se impună

Chiar dacă a jucat doar 32 de minute, conform planului tactic al lui Bergodi pentru acest meci. Cîrjan a jucat în spatele vârfului, poziție centrală, îi convine mai mult decât în părțile laterale. A părut mai inventiv. Sau cel puțin a încercat să-și asume rolul la construcție, fiindcă această localizare pe teren îi aduce și responsabilități multiple.

A încercat să aibă un-doi-uri cu lateralii Krasniqi și Hasani, doar că aici coeziunea a avut de suferit. Tânărul jucător are o viteză în plus, dar se și enervează repede atunci când pasa nu ajunge la destinatar sau nu reușește totul din prima. Totuși, chiar înainte de a fi înlocuit, Cătălin a avut o ocazie uriașă, a trimis mingea în bară.

Mă gândesc la Rapid şi vreau să prindem play-off-ul. Ne gândim la titlu, dar vrem să luăm meci cu meci. Nu s-a pus problema să plec, nu m-am gândit la altă echipă, ştiam că voi rămâne. Sper să îmi fac treaba până în vară.

- Cătălin Cîrjan, mijlocaș Rapid

17meciuri a strâns Cîrjan pentru Rapid, având un assist

2meciuri a bifat Cătălin ca integralist dintre cele 17 în tricoul alb-vișiniu

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // FOTO + VIDEO CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA » Iată schemele Rapidului, cum se apără, cum atacă, cine are responsabilitatea fazelor fixe! GSP are întregul „tablou”

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA „Grădina Toleranței” într-o lume nebună, nebună, nebună! O biserică, o moschee și o sinagogă în aceeași curte: cine a făcut nunta aici

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cosmavirgil
cosmavirgil  •  07 Ianuarie 2024, 23:54

Ce meci o fi văzut reporterul vostru? Papeau a mișcat echipa de cum a intrat și a fost co-autor la două goluri. Rahmani? Aproape bine - o ratare cu jumătate de poartă goală și un gol din 11 m, departe MVP.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează