FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Tare în aer

Articol de , - Publicat miercuri, 18 iunie 2008 00:00

Noul rapidist, Lucio Filomeno, l-a impresionat în Grecia pe Cosmin Bărcăuan prin jocul său de cap şi prin faptul că ajunge foarte des la finalizare.

Giuleştenii întăresc ofensiva cu un atacant de la Asteras Tripolis, formaţie care a încheiat sezonul trecut pe locul 7, în Grecia. Lucio Filomeno (28 de ani) a semnat cu Rapid un contract valabil pe 4 ani de zile. În schimbul său, alb-vişiniii au plătit clubului elen 1,5 milioane de euro.

Fot­balistul a semnat deja con­tra­ctul prin fax şi urmează ca zilele viitoare să vină în România pentru a se alătura lotului. Peseiro îl cunoaşte pe atacant din sezonul trecut, cînd a pregătit-o pe Panathinaikos.

LĂUDAT DE BĂRCĂUAN

Cosmin Bărcăuan, jucător care a evoluat în Grecia la OFI Creta şi PAOK Salonic, îl cunoaşte pe argen­tinian şi consideră că giuleştenii au făcut o alegere bună. “Îl ştiu pe Filomeno, este un jucător care marchează des şi asta este tot ceea ce contează la un atacant. Nu are un fizic impre­sio­nant, însă datorită detentei sale înscrie des cu capul”, a declarat Bărcăuan.

Iorgos Mazias, ziarist la coti­dia­nul grec Sportday, i-a făcut o scurtă caracterizare lui Filomeno: “Este un vîrf de careu care nu prea ratează, fiind un adevărat opor­tunist în faţa porţii. Îşi creează multe şanse de a marca şi foarte rar îi iartă pe portarii adverşi. Asteras era o echi­pă modestă, însă tot jocul se baza pe Lucio. Sînt sigur că acum, după plecarea argenti­nianului, vor avea probleme în atac”.

Al treilea transfer

Lucio Filomeno este al treilea jucător pe care rapidiştii l-au transferat, după ce săptămîna trecută au obţinut semnătura brazilianului Luciano Spadacio (foto, 27 de ani) şi a portughezului Ricardo Fernandes (30 de ani), ambii de la Nacional Madeira. Primul evoluează pe postul de mijlocaş stînga, iar Fernandes este fundaş central. Pentru transferul celor doi giuleştenii au plătit 2,2 milioane de euro.

3,7 milioane de euro au cheltuit pînă acum giuleştenii pentru trei jucători: Spadacio, Fernandes şi Filomeno.

9 goluri a marcat Filomeno sezonul trecut în 27 de partide ju­cate pentru Asteras Tripolis.

Carte de vizită

Lucio Alejo Filomeno

Data naşterii: 8 mai 1980

Înălţime: 1,81 m

Greutate: 78 kg

A mai jucat la: Inter Milano (1998-1999), San Lorenzo (1999-2002), Chiapas (2002-2003), Busan Icons (2005), D.C. United (2005-2006), Nueva Chicago (2006-2007), Asteras Tripolis (2007-2008)

Şi-a început cariera la Inter Milano, însă nu a jucat deloc pentru clubul italian.

La D.C. United a jucat alături de Freddy Adu, acum la Benfica. Americanul de origine ghaneză este considerat una dintre cele mai mari speranţe ale fotbalului mondial.

În 2006 a fost coleg cu actualul galactic, Federico Higuain, la Nueva Chicago, în Argentina.

6 atacanţi are Rapidul acum în lot. Contracandidaţii lui Filomeno sînt Joao Paulo, Boya, Despotovici, Buga, Burdujan.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
 •  18 Iunie 2008, 13:51

La Inter a evoulat 0 partide iar In Grecia nu sctiu cat de mult a imresionat din moment de nu l-au vrut nici echipele de top nici celelate cu un oarecare nume, gen PAOK, Larissa sau Panionios. N-a evoluat niciodata in cupele Europene si se cam adapteaza greu in alte campionate.

 •  18 Iunie 2008, 13:49

Asta-i atacantul oportunist care inscrie asa de des: 9 goluri in 27 de meciuri ? Si au dat o caruta de bani din moment ce jucatorul asta nu valoreaza mai mult de 400-500.000. si apropos, a fost coleg cu fratele lui Gonzalo Higuain de la Real, si e un ratat de jucator, apartinand acum de Besiktas dar frecand banca pe undeva prin Mexic unde a fost imprumutat.

 •  18 Iunie 2008, 12:19

==================Coman================= Sapunaru==Fernanedes==Constantin==Bozo =================Lazar=================== Cesinha==========Pancu===========Spadacio ==========Filomeno======Boya============= Sau cel putin in acest sistem cred ca se va juca, atacantii probabil vor juca prin rotatie.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează