FOTBAL  »  Superliga  »  PREGĂTIRI

Tată a 30 de copii

Articol de - Publicat marti, 22 ianuarie 2008 00:00

 Dorinel Munteanu arată o vivacitate de echipa naţională la cei 39 de ani şi 7 luni ai săi. "Succesul unui antrenor depinde în mare măsură de cum ştie să comunice cu fotbaliştii. Trebuie să fie tată, frate mai mare, psiholog, pedagog", susţine Mircea Lucescu, unul dintre cei mai reputaţi tehnicieni ai României. Şi nu-ţi trebuie mai mult de cinci minute să vezi că succesul Vasluiului din toamnă, cînd a terminat sezonul pe locul 7 şi a învins de două ori campioana en-titre, Dinamo, se datorează şi relaţiei pe care Dorinel Munteanu o are cu colegii-elevii săi. E de ajuns să-i auzi pe jucători cum îşi şuşotesc la finalul unui antrenament: "Aş vrea să fiu şi eu ca Dorinel, de unde o avea atîta vlagă?!".

Primul la antrenamente
Moldovenii au ajuns luni noapte la Larnaca, sînt cazaţi la două hoteluri distanţă de "cîini", dar atmosfera este mult mai relaxată la formaţia galben-verde. Ieri dimineaţă, deşi vremea s-a mai stricat, Ljubinkovici şi compania au avut parte de un antrenament pe plajă. Primul la alergări: Dorinel Munteanu! Determinarea, voinţa şi faţa senină afişată la pregătiri nu-l plasează pe antrenorul-jucător printre "bătrîni" la cei 39 de ani şi jumătate ai săi. Chiar şi cînd îi mai corijează pe elevii săi - unora le poate fi tată! -, mijlocaşul o face pe un ton părintesc: "Am zis să daţi cu capul şi cu piciorul, nu cu tibia, cum dai tu!". După care îşi arată zîmbetul său, inimitabil, de om trecut prin multe, iar copiii rîd la cel care le este şi tată, şi frate mai mare, şi psiholog, şi pedagog.  

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează