FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Testați la sînge pe teren » Metodele de pregătire ale Stelei evoluează de la an la an

Articol de - Publicat vineri, 26 iunie 2015 00:00

Acum, roș-albaștrii își măsoară acidul lactic din organism pentru ca staff-ul tehnic să vadă capacitatea de efort a fiecărui jucător

O dată cu venirea lui Rădoi, roș-albaștrii schimbă metodele de pregătire. Începînd din această vară, steliștii folosesc o metodă inedită de a măsura efortul fiecărui jucător pentru a ști capacitatea fizică a fiecăruia.

La meciul de miercuri, roș-albaștrii au surprins cînd, în pauza meciului, medicul Flavian Arămitu și asistentul său, Constantin Moroiu, au luat probe de sînge fiecărui titular. Jucătorii au trecut, pe rînd, pentru a fi înțepați în deget cu un aparat ce le măsura acidul lactic din sînge. Astfel, staff-ul medical poate determina efortul anaerob al fiecărui fotbalist. Cei al căror efort anaerob este scăzut capătă senzația de sufocare, iar atunci cînd acidul lactic ajunge în musculatură apar crampele.

Rezultatele au fost analizate după meci, la hotel, împreună cu Mirel Rădoi și cu preparatorii fizici: Ciprian Prună și grecul Nikolaos Karidas.

30 de secundedurează analiza sîngelui fiecărui jucător pentru a determina nivelul acidului lactic

Au păstrat și Viper

În iarnă, roș-albaștrii au venit cu altă noutate, sistemul de monitorizare Viper. La ședințele de pregătire, dar și la amicale, jucătorii poartă o bustieră care înregistrează date și le transmite în timp real către un laptop cu ajutorul unei antene de recepție. Sistemul e dotat cu GPS, giroscop, pulsometru și compas digital, se pot măsura distanța parcursă, viteza, numărul de sprinturi, activitatea cardiacă, forța de impact la duelurile fizice, calculată după decelerarea produsă. Viper este folosit de toate cluburile mari, printre care Barcelona, Manchester United, Juventus, Liverpool, Arsenal, Manchester City, dar și echipa națională a Angliei. În Premier League, sezonul trecut, a fost utilizat de 17 cluburi!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
decuadi
decuadi  •  26 Iunie 2015, 13:21
Postat de tzusti_reloaded pe 26 Iunie 2015, 11:24

HA HA AI DREPTATE IN CEEA CE PRIVESTE PLURALUL INSA.... TIPIC... YO NU M AM LUAT DE STELISTI... ASA CA.. MERGI PE DRUMUL TAU

tu nu te-ai luat de stelisti ci doar i-ai luat in gura...

stelistulbrasov
stelistulbrasov  •  26 Iunie 2015, 13:12

La insolventzi cu ce masoara Negoita chestiile astea?Cu abacul si compasul?

b_o_g_d_a_n
b_o_g_d_a_n  •  26 Iunie 2015, 11:41

Testul acesta nu determina efortul anaerob ci estimeaza rezistenta la efortul anaerob. E o mica mare diferenta. De exemplu, daca eu alerg cinci minute aceeasi distanta, cot la cot (in acelasi ritm) cu un jucator de la Steaua, la sfarsit amandoi am facut acelasi efort anaerob luat ca volum si intensitate. Diferenta e ca nivelul meu de lactat din sange la sfarsit va fi mult mai mare pentru ca rezistenta mea anaeroba e mult mai mica decat a jucatorului de la Steaua.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează