FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

Tunurile pe Grozavu după bătaia administrată lui Golofca: ”Să plece!” » Ce spune regulamentul și cum a reacționat LPF

Leo Grozavu a antrenat în Liga 1 doar pe FC Botoșani // FOTO Alex Nicodim
Leo Grozavu a antrenat în Liga 1 doar pe FC Botoșani // FOTO Alex Nicodim

Articol de , - Publicat miercuri, 08 martie 2017 00:00

Cătălin Golofca vrea ca antrenorul său să plătească pentru palmele pe care i le-a dat în timpul meciului cu Astra, iar Regulamentul disciplinar îi dă dreptate mijlocașului.

Protagonistul meciului dintre Astra și Botoșani, de luni seară, nu a fost rezultatul, ci antrenorul moldovenilor, Leo Grozavu, care l-a agresat fizic pe mijlocașul său, Cătălin Golofca.

Mijlocașul a fost introdus pe teren în minutul 31 și scos în minutul 83, pe motiv că evoluția sa a fost una slabă. Momentul în care jucătorul și-a dat tricoul jos și l-a lăsat în fața băncii de rezerve l-a enervat pe tehnicianul în vârstă de 49 de ani, care i-a două palme fără să stea pe gânduri.

Mijlocașul în vârstă de 26 de ani se apără și a explicat cum a ajuns Grozavu să îl lovească. "M-a lovit pentru că mi-am dat jos tricoul de pe mine. După ce m-a făcut varză tot meciul, m-a înjurat, am dat tricoul jos de supărare" a fost reacția lui Golofca.

Totodată, el vrea ca tehnicianul să plătească pentru gestul său: "Eu am dat cu cotul la Iași și am plătit, am stat pe bară 4 etape. Acum să plătească și el! Cu el nu mai vreau să lucrez. Cum pot să-l mai respect vreodată după ce a dat în mine? Ori plec eu, ori pleacă el!".

Azi, Leo Grozavu are programată o conferință de presă pentru a oferi lămuriri pe acest subiect.

AFAN s-a sesizat după partida de luni seară și îl condamnă pe Grozavu și cere pedepsirea antrenorului de către FRF.

"Nicio explicaţie nu poate să justifice gestul reprobabil al antrenorului Leontin Grozavu şi, de aceea, credem că astfel de atitudini neconforme trebuie cenzurate şi pedepsite în conformitate cu prevederile Regulamentului disciplinar al FRF", apare în comunicatul emis de AFAN.

LPF trage de timp?!

Ieri, secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a declarat că Liga așteaptă abia astăzi rapoartele observatorilor și ale arbitrilor: "Nu putem avea întâietate în a ne pronunța pe un astfel de caz până ce rapoartele observatorilor și al arbitrului nu ne sunt cunoscute".

Conform regulamentelor, rapoartele oficiale trebuie să ajungă în 24 de ore de la disputarea meciului. Partida Astra - FC Botoșani s-a încheiat luni, în jurul orei 22:30.

Surse de la LPF susţin însă că "respectivele rapoarte au ajuns încă de marţi la Ligă. Dar, în raportul său, arbitrul Marcel Bârsan nu a scris nimic în legătură cu agresiunea lui Leo Grozavu asupra jucătorului său, Cătălin Golofca".

Observator LPF a fost Bogdan Buhuș, fostul jucător al celor de la FC Vaslui.

"Am avut o ieșire mai puțin controlată, dar ăsta e cel mai important lucru de discutat după acest meci?"
Leo Grozavu, după terminarea meciului cu Astra

"Nu e momentul să ne despărţim acum de antrenor, avem meci duminică, dar e clar că vom lua măsuri. Grozavu nu ţine de scaun. Vedem cum va reacţiona el, e posibil să nu mai vrea el să continue"
Cornel Şfaiţer, preşedinte FC Botoşani

Ce se spune Regulamentul disciplinar

  • Art. 57.1: "Fapta unui oficial aflat în incinta stadionului de a lovi sau a comite alte violențe asupra altei persoane se sancționează de la 1 la 12 luni"
  • Art. 107.1a): "Abaterile disciplinare se urmăresc din oficiu. Secretarul general LPF/FRF face demersurile atașării la dosar a rapoartelor oficialilor de meci, articolelor din mass-media, înregistrărilor audio-video aflate în posesia LPF/FRF"
  • Art. 107. 1b): "Sesizarea poate fi făcută de următoarele comisii FRF: CCA, Comisia Tehnică sau Direcția Competiții"

Alți antrenori care și-au agresat jucătorii

  • Mircea Lucescu i-a dat o palmă lui Florin Răducioiu după ce în minutul 85 al meciului dintre Dinamo și Anderlecht, Răducioiu a fost eliminat de arbitrul întâlnirii, după ce a sărit la bătaie cu un adversar, protestând dur la adresa "centralului".
  • Florin Halagian l-a bătut pe Marin Barbu pe vremea când erau la Steaua nu doar o dată, conform spuselor fotbalistului, ci chiar de mai multe ori. Ulterior, Barbu, când a ajuns antrenor, și-a bătut doi jucători, pe Semeghin și pe Bălan, și i-a sechestrat apoi în unitatea în care își făceau stagiul militar.
  • Ion Marin l-a agresat pe Cristi Crăciun în timpul meciului Steaua - Astra, pe motiv că fotbalistul se amuza de la marginea terenului după ce a fost schimbat spunând "I-am făcut şi p-ăştia"!
  • Gabi Stan s-a supărat pe Mihai Dăscălescu că a ratat prea mult și l-a bătut cu un patent.
  • Liviu Petrache de la CSMS Iași l-a bătut cu piciorul pe banca de rezerve pe jucătorul său, juniorul Codrin Tirișcă, nemulțumit de prestația acestuia. Comisia Tehnică l-a reclamat la Comisia de Disciplină, iar tehnicianul a fost suspendat 12 luni, el fiind și demis ulterior.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează