FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Turcu: “Mi-ai mîncat banii” - Borcea: “Aşa ai ajuns celebru”

Articol de - Publicat luni, 05 mai 2008 00:00

Acţionarii lui Dinamo s-au contrat dur exact în zilele dinaintea marelui derby. Gazeta Sporturilor vă prezintă subteranele acestui conflict.

Războiul intern din Ştefan cel Mare are la bază ruptura dintre cele două tabere ale şefilor în preajma derby-ului. Cristi Borcea şi Nicolae Badea au luptat pentru ca Dinamo să nu se predea în faţa Stelei, să-i bată pe roş-al­baştri şi s-o ajute astfel pe CFR Cluj în cursa pentru titlu, în timp ce Vasile Turcu, naţionalist convins şi un apropiat al familiei Becali, a militat pentru ca roş-albii să nu-i favorizeze pe ardelenii lui Arpad Paszkany şi s-o ajute pe Steaua.

Totuşi, conflictul public dintre Borcea şi Turcu are la bază tensiuni acumulate între cei doi pe parcursul ultimilor ani, care au explodat în urmă cu cîteva zile în timpul unui dialog faţă în faţă. Gazeta a aflat detaliile acestei în­tre­vederi dintre Borcea şi Turcu, care ani de-a rîndul au pozat în prieteni, în parteneri de afaceri, dar care în ultimul an au avut conflicte mul­tiple:

» Borcea: “Vasile, nu mai e loc de tine la televizor! Apari peste tot, vorbeşti şi vrute, şi nevrute, că să ne pupe ăia de la CFR mîna ca să batem Steaua şi mai ştiu eu ce. Ţi-am zis să nu mai ieşim în public cu d-astea, mai ales că sîntem pe locul 4. Să vorbească doar antrenorul şi cu Mister!”.

» Turcu: “Auzi, dar de ce să nu vorbesc? Eu nu bag bani? Am dat 8, 9, 10 milioane de dolari pînă acum. Adică sînt băiat bun cînd plătesc, dar nu am voie să vorbesc! Am fost bun cînd din banii mei au fost luaţi Lobonţ sau Torje, nu?”.

» Borcea: “Dar ce? N-ai avut imagine, afacerile nu ţi-au mers bine? Prin Dinamo te ştie toată România”.

» Turcu: “Şi unde s-au dus banii mei? Pe transferurile tale de Champions League! Ce, n-ai făcut tu transferurile, n-ai adus doar ce-ai vrut tu? Am adus eu antrenori? I-am dat eu afară? Tu eşti şeful, nu? Şi pe Rednic acum tot tu l-ai vrut, deşi nu eram toţi de acord”

» Borcea: “Vorbeşti de parcă eşti Gigi Becali! Apropo, cînd nu eşti la televizor, eşti la cafea, cu Gigi. De unde şi pînă unde prietenia voastră? Şi aşa am auzit că ai declarat că ai da meciul Stelei, dacă ai fi singur la Dinamo. Nu vezi că face ăla ce vrea din tine?”

» Turcu: “Dar tu ce tot le iei apărarea ălora de la Cluj? M-am luat de ei, şi? Mureşan ăla m-a făcut cu ou şi cu oţet. Ce, te-ai dat cu ei?”

Dialogul s-a aprins şi a de­ge­ne­rat în înjurături, cei doi acuzîndu-se că vor să decidă soarta cam­pi­o­na­tu­lui în favoarea echipei favorite a fie­căruia! Din acel moment, con­su­mat în urmă cu trei zile, Borcea şi Turcu nu şi-au mai vorbit faţă în faţă, ci doar prin intermediul presei. Mai mult, Turcu şi-a manifestat in­ten­ţia de a părăsi Dinamo dacă i se vor înapoia cele 10 milioane de do­lari investite în Ştefan cel Mare.

Turcu nu exclude Steaua!
După cîteva zile în care Turcu şi Bor­cea s-au jignit continuu, părţile s-au mai calmat ieri. “Nu-i suport pe cei de la CFR, m-au jignit. De aceea, dac-o batem pe Steaua, cu un ochi o să rîd, iar cu altul o să plîng, fiindcă i-am ajutat pe clujeni. Dacă aş pleca la Steaua? Dacă la Dinamo nu se mai vrea performanţă, dacă nu mai sînt dorit şi am o ofertă concretă din altă parte, plec oriunde! În afară de dragostea pentru Dinamo, fotbalul e un business”, a spus ieri Turcu.

Jucătorii: “Scapă cine poate!”
Fotbaliştii dinamovişti erau dezamăgiţi de acest nou scandal în interiorul clubului, ei aflînd încă de sîmbătă seară de afirmaţiile şefilor. “Nu e normal, asta nu mai e familie la Dinamo! Oricum, majo­ri­tatea dintre noi am pleca şi mîine dacă s-ar putea, fiindcă scandalurile au rupt toate prieteniile care erau. Sînt numai «bisericuţe» acum la Dinamo, iar ideea generală e: «Scapă cine poate!»”, au mărturisit mai mulţi dinamovişti.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
 •  06 Mai 2008, 00:04

5.05.2008 : Dinamo 2 - 1 Steaua

 •  05 Mai 2008, 19:29

no ce bine ma simt ca va vinde borcea groapa ha ha ha

 •  05 Mai 2008, 18:32

sunt un dinamovist adevarat si sufar cand vad ce se intampla la dinamo;pt faptul ca dinamo nu e pe locul 1 nu sunt vinovati decat handicapatii aia de actionari care au creat o atmosfera deloc propice performantei.Adevarata problema ei o constituie pt ca nu se pricep la fotbal, doar la afaceri.ce trebuia sa-l mai aduca pe Multescu in situatia in care il avem pe talnar?vedeti cum a mers echipa anul trecut cand a fost liniste!!!sper ca idiotii de actionari sa inteleaga ca treb liniste.FELIC PT VICT

Vezi toate comentariile (15)
Comentează