FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - FC ZURICH 1-3

CORESPONDENȚĂ DIN TURCIA Înfrângere pentru Sabău în primul amical la U Cluj: 1-3 cu Zurich, campioana Elveției. Cum s-au descurcat Miron și Ianis Stoica

Miron și Ianis Stoica, pe teren în eșecul lui U Cluj cu Zurich, campioana Elveției +18   FOTO
Miron și Ianis Stoica, pe teren în eșecul lui U Cluj cu Zurich, campioana Elveției

Articol de , - Publicat sambata, 07 ianuarie 2023 14:39 / Actualizat sambata, 07 ianuarie 2023 15:03

Universitatea Cluj a pierdut primul amical din 2023, scor 1-3, cu Zurich, campioana Elveției și totodată "lanterna" din acest sezon din "Țara Cantoanelor". 

A fost primul meci de la revenire pentru Neluțu Sabău pe banca "șepcilor roșii" și debutul pentru Andrei Miron și Ianis Stoica, foști jucători ai FCSB-ului.

„Poate peste 10 ani nu se mai uită nimeni la tine!” » Cu ce se ocupă în prezent Mihăiță Pleșan și ce îl nemulțumește: „E o mare anomalie!”
INTERVIU
„Poate peste 10 ani nu se mai uită nimeni la tine!” » Cu ce se ocupă în prezent Mihăiță Pleșan și ce îl nemulțumește: „E o mare anomalie!”

Ioan Ovidiu Sabău: „Mă descurc cu ce am”

Ambii au început din primul minut, Sabău testând în acest meci două echipe diferite, câte una în fiecare repriză. Calm, atent la detalii, noul tehnician al ardelenilor a stat tot meciul în picioare, a dat indicații colective, dar și individuale, căutând varianta potrivită pentru echipa sa: "N-avem mult timp, nici timp pentru schimbări, trebuie să mă descurc cu ce avem", a explicat tehnicianul Universității pentru Gazetă.

U Cluj, mai bună după pauză

Prima repriză a fost controlată în mare de elvețieni, mereu primii la minge. Mai tehnici, dar și cu o viteză în plus. Surprinzător, în a doua parte, când pe teren și-au făcut apariția mai mulți jucători mai rar folosiți în prima parte a sezonului, U a devenit mai periculoasă. Dar și mai fragilă în defensivă. 

+14 FOTO

La scorul de 0-2, după reușitele lui Santini și Vyunnyk, clujenii au reușit să înscrie. Adrian Bălan, din apropiere, a profitat de o bâlbâială a defensivei lui Zurich. Pe final, Zurich a mai marcat o dată, după ce avusese alte 3 ocazii bune parate de Gorcea. Următorul amical al Universității e marți, cu Debrecen.

Cum s-au descurcat Ianis Stoica și Andrei Miron:

Andrei Miron 

  • a fost folosit 45 de minute în centrul liniei de 3 a lui Ioan Ovidiu Sabău 
  • sigur în cele mai multe momente, cu o vină însă la golul marcat pe final de repriză de Santini 
  • activ și în jocul de construcție, s-a impus deja printre liderii din teren alături de Chipciu și Romario

Ianis Stoica 

  • cel mai activ om din ofensiva clujenilor 
  • a primit totuși puține mingi, însă cele pe care le-a avut, nu le-a pierdut 
  • a și avut o ocazie, șutând dintr-o poziție grea, pe lângă poartă, plus o centrare în fața porții, neajunsă de niciunul dintre coechipieri

Jucătorii folosiți de Ioan Ovidiu Sabău

  • U Cluj în prima repriză: Iliev - Vlădoiu, Miron, Ispas, Ilie, Briceag - Chipciu, Pires, Simion, Thiam - I. Stoica
  • U Cluj în repriza a doua: Gorcea - Oancea, Pițian, Ilie, Nowak - Bic, Remacle, Horșia - Haită, Bălan, Fulop

Ioan Ovidiu Sabău, mulțumit după primul amical din 2023: „Am jucat chiar foarte bine”

Toni Petrea și Claudiu Tudor, cu ochii pe Cluj

La meciul Universității cu Zurich, campioana Elveției, au asistat și doi dintre adversarii ardelenilor din Superligă. Claudiu Tudor, directorul sportiv al Petrolului, dar și Toni Petrea, au venit s-o vadă pe U la primul meci cu Ioan Ovidiu Sabău pe bancă. Chindia dă peste U Cluj în etapa cu numărul 26, în timp ce ploieștenii îi mai pot întâlni pe ardeleni doar în play-out.

+14 FOTO

Stafful naționalelor a venit în Antalya

Daniel Pancu, selecționerul naționalei U20, Vali Năstase, secundul lui Emil Săndoi la U21, dar și Jerry Gane și Alexandru Radu, cei doi secunzi ai lui Edi Iordănescu la prima reprezentativă, au ajuns și ei în Antalya, unde vor petrece o perioadă pentru a urmări la lucru cele 11 formații din România.

„Moțul” Sabău, direct pe podium după revenirea în Liga 1! Doar foștii coechipieri din „Generația de Aur” îl depășesc
U CLUJ
„Moțul” Sabău, direct pe podium după revenirea în Liga 1! Doar foștii coechipieri din „Generația de Aur” îl depășesc
O altfel de Antalya » Peisajul din jurul hotelurilor de lux unde se pregătesc echipele din Liga 1 este dezolant: stâne de oi, sărăcie maximă și multe sere jerpelite
ANTALYA
O altfel de Antalya » Peisajul din jurul hotelurilor de lux unde se pregătesc echipele din Liga 1 este dezolant: stâne de oi, sărăcie maximă și multe sere jerpelite

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
007claudiu
007claudiu  •  09 Ianuarie 2023, 17:11

Sa felicitam U Cluj pentru primul meci international.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează