FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 1-0

Ultimul derby pentru Mutu? Motivele "Briliantului" pentru a pleca de la Dinamo: niciun transfer, Negoiță s-a impus în fața lui și o expunere internațională

Articol de GSP - Publicat luni, 25 septembrie 2017 11:37

Adrian Mutu, directorul general al lui Dinamo, este tot mai tentat să accepte funcția de director în cadrul FRF.

 Cosmin Contra a plecat la FRF, ca antrenor principal al primei reprezentative, sunt șanse mari ca și Adrian Mutu să-l urmeze pe "Guriță" într-o funcție în staff-ul administrativ. Gazeta Sporturilor a informat încă de acum două săptămâni de oferta pe care Federația i-a făcut-o "Briliantului", chiar cu ocazia debutului negocierilor directe dintre președintele Răzvan Burleanu și Contra.

Actualul director general al dinamoviștilor este tot mai mult tentat să accepte funcția propusă de FRF, a rămas ca oficialii de acolo să stabilească exact ceea ce ar urma să facă Mutu la noul serviciu.

În ultimele zile dinaintea Derby-ului, care ar putea fi ultimul pentru el la Dinamo, "Briliantul" a fost evaziv sau a solicitat să nu discute cu presa despre subiect. Dar și roș-albii se gândesc la plecarea lui Mutu. De ce ar lua în calcul o plecare de la gruparea din Ștefan cel Mare?

  • Cu toate că este director general, n-a făcut niciun transfer în mercato de vară. În afara lui Luca Ceccarelli, adus sezonul trecut, o prezență fugară la Dinamo, nu s-au perfectat alte mutări propuse de el. Săptămânile trecute, l-a adus pe Ismail Aissati, ex-Terek Groznâi, doar că mijlocașul a stat 48 de ore la București, după care a ales să plece în liga a doua turcă, considerându-se păcălit de propriul impresar. Transferurile verii au fost jucători solicitați în mod special de către Contra, plus împrumutul lui Constantin Nica, propus de Ionel Dănciulescu.
  • În privința lui Vasile Miriuță, Adrian Mutu a fost doar anunțat de numirea lui, întrucât Ionuț Negoiță și-a impus punctul de vedere. "Briliantul" l-ar fi dorit pe Claudiu Niculescu, cu care a vorbit de mai multe ori, însă Miriuță a fost alegerea patronului.
  • "Briliantul" este tentat să lucreze la echipa națională, acolo unde ar avea o altă expunere internațională și unde dorește să-și construiască o carieră. În plus, fiind apreciat la Dinamo și de către fanii care-l văd drept principalul artizan al susținerii noului stadion, Mutu se gândește că și dacă nu se adaptează la FRF, oricum s-ar putea întoarce oricând la gruparea roș-albă. 

5.000 €ar fi salariul lunar al lui Mutu la FRF

"Am văzut și știu că domnul Burleanu încearcă să atragă marii fotbaliști lângă echipa națională. Mă bucur că mă include și pe mine printre marii fotbaliști. Da, am fost zilele trecute la FRF, l-am felicitat și pe Cosmin Contra, am avut și cu președintele Federației o întrevedere. Ce-am vorbit? Vă rog, e confidențial ce am vorbit. Eu sunt la Dinamo și cât timp voi fi aici vreau să ajut clubul, noul antrenor, pe jucători"Adrian Mutu

"Echipa națională are nevoie de orice valoare adăugată. Ca Federație ne gândim mereu cum să integrăm foștii mari fotbaliști. Atât pe partea administrativă, cât și pe cea tehnică. Adi Mutu este un fost mare fotbalist și se înscrie în ceea ce am spus mai devreme"Răzvan Burleanu

Danciu-gol a spus "nu"

Ionel Dănciulescu a fost și el ofertat pentru a sosi în staff-ul administrativ de la FRF, dar directorul sportiv al "câinilor" a declinat propunerea. Danciu-gol nu este interesat să meargă la Federație, preferând să continue la clubul din Ștefan cel Mare. Fostul mare atacant dinamovist chiar a declarat că "viitorul meu se leagă de această grupare care a fost și va rămâne mereu în inima mea". 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
ando89
ando89  •  25 Septembrie 2017, 18:50
Postat de steaua1986forever pe 25 Septembrie 2017, 15:15

e greu fara bani, dar lasa, ca sa citez din prietenul tau ando89, voi bagati bani in coregrafii....e mai ieftin

Sunteți prea mercantilisti, nu le aveți cu cele șapte arte. Pentru voi Traviata si Aida sunt același lucru:))

iosif_vs
iosif_vs  •  25 Septembrie 2017, 17:34

Adi Mutu este unul dintre noi HAHAHAHAHAHHAHAHAHAAAA

demolarii
demolarii  •  25 Septembrie 2017, 16:44

Sa plece odată. A venit pozând pe cai mari, și pleacă pe ponei. El sau Helmuth... nicio diferenta

Vezi toate comentariile (16)
Comentează