FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - ASTRA, JOI, 20:30, DIGI1, DOLCE1, LOOK, GSP.RO

Ultimul fotbalist ochit de Becali nu va fi eligibil pentru regula U21 » Cum l-a caracterizat Gigi

Horj a jucat 21 de meciuri în tricoul CFR-ului, în 15 dintre ele fiind titular
Horj a jucat 21 de meciuri în tricoul CFR-ului, în 15 dintre ele fiind titular

Articol de - Publicat miercuri, 05 aprilie 2017 00:00

Becali anunţă că a ochit un fundaş central din Liga 1 şi dezvăluie cum s-a decis că Horj, de la CFR, e ceea ce îi trebuie: "Nu e tehnic, dar un fundaş trebuie să fie puternic şi înalt, dacă nu dă cu capul, degeaba!"

FCSB pregăteşte terenul pentru campania de achiziţii din vară, iar omul care decide cine pleacă şi cine vine a pus ochii pe un fotbalist de la o rivală din play-off. Gigi Becali a anunţat că va încerca să-l cumpere pe Răzvan Horj, 21 de ani, fundaş central la CFR, fotbalist foarte tânăr şi care a debutat în Liga 1 în iulie anul trecut.

Cum l-a analizat Becali

Într-o intervenţie la sport.ro, patronul roş-albaştrilor a explicat modul în care a decurs "scouting-ul" pe care l-a realizat până a decis că Horj e exact ce îi trebuie echipei în defensivă: "Am descoperit zilele trecute un fundaş. Nu e de la Viitorul, e de la CFR. Mi-a plăcut, nu e foarte tehnic, dar e puternic, e înalt, iar la mine, dacă un fundaş central nu dă cu capul, degeaba, ăla nu e fundaş pentru mine!".

Becali a intrat chiar în detalii atunci când l-a analizat tactic pe Horj: "Am urmărit meciul cu Craiova şi mi-a plăcut că nu s-a eliminat la nicio fază, nu a făcut niciun atac întârziat, stă bine pe picioare, nu a fost păcălit deloc", a mai spus Gigi.

2 centimetri peste Tamaş

Horj are o înălţime de 1,90 metri şi dintre actualii fotbalişti defensivi ai FCSB-ului, nimeni nu atinge acest nivel, cel mai înalt fiind Tamaş, 1,88 metri.

Singurul din lotul lui Reghecampf care are o talie peste Horj e Alexandru Tudorie, 1,92 metri, fotbalist care chiar a fost încercat pentru postul de fundaş central în perioada dintre tur şi retur. 

Nu va fi eligibil pentru regula U21

Dacă va ajunge la FCSB, Horj nu va ajuta trupa lui Reghecampf să bifeze regula FRF cu privire la jucători cu vârstă de U21. Din vară, vor fi eligibili fotbaliştii născuţi după 1 ianuarie 1996, iar actualul stoper al CFR-ului are ca dată de naştere 17 decembrie 1995.

Nici Ovidiu Popescu şi Florin Tănase, ambii născuţi 1994, nu vor mai respecta regula. Din actualul lot, doar Tudorie, născut 1996, dar şi Man şi Mihalcea, ambii 1998, ar fi disponibili pentru a se încadra.

Şi Moruţan e ţintă

Un fotbalist foarte tânăr care deja a debutat în Liga 1 şi care se află în vizorul FCSB-ului pentru a fi cumpărat la vară e Vasile Moruţan. Mijlocaşul celor de la Botoşani va împlini abia peste două săptămâni 18 ani şi va fi eligibil pentru regula FRF U21 până în iunie 2019.

"A fost discuţie despre Moruţan, dar nu a fost o negociere cu Steaua. Ne-au întrebat de el. Moruţan are un potenţial extraordinar, dacă dă câteva goluri şi va fi numărul 10 pe care îl căutăm noi, în vară poate fi o negociere. Dacă ar fi să plece afară este un preţ, iar în ţară doar Steaua poate să dea bani, în rest, nimeni. Cine în afară de Steaua poate plăti un milion de euro pe un fotbalist de 18 ani?", a declarat Valeriu Iftimie pentru site-ul btonline.ro.

Moruţan are 11 meciuri şi niciun gol în Liga 1.

4jucători a adus FCSB de la CFR în ultimele două sezoane: Tade, Muniru, Jakolis şi Deac

350.000 €valorează în momentul de faţă Răzvan Horj, conform transfermarkt.de

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează