FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Un campion al României îi pune la zid pe fotbaliștii din ziua de azi: „Nici nu se cunosc în vestiar între ei!” + condiții spartane de pregătire

Adrian Pitu
Adrian Pitu

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2024 18:28 / Actualizat marti, 12 martie 2024 19:30

Adrian Pitu (48 de ani) a jucat la FCSB încă din primul mandat al patronului Gigi Becali, unde a fost campion al României, dar și vicecampion. Invitat la „Prietenii lui Ovidiu” își amintește de cantonamentele spartane de care avea parte echipa la Forban, lângă Predeal.

„Prima oară când am ajuns eu la Forban, nu știam. Era zăpadă! Ne-a luat cu 6x6. Cu tanchete, taburi. Erau toate condițiile! Aveai saună, bazin, sală de sport, teren de fotbal, mâncare, tot, tot. Dar, vă spun sincer, dormeam îmbrăcat! Nici nu trebuia să te controleze, stinge televizorul... Dormeai, cum prindeai ceva dormeai”, povestește Pitu.

Adrian Pitu: „Făceam caterincă, somn și iar antrenament”

Programul spartan cu Victor Pițurcă era unul extrem de greu: „Trei antrenamente pe zi, aerul ăla tare. Ne trezea la 6 și băgam 15 kilometri dus-întors (n.r. de alergare), somn, masă, antrenament de bază, seara cu abdomene, bazin. La rummy dormeai în picioare!”.

„Acolo îți încărcai bateriile. Mai stăteam seara la caterincă. Nu era net, nu era nimic, nimic. Stăteam cu Aliuță, cu Mirel. Făceam caterincă, somn și iar antrenament. Pentru mine, Forbanul a fost ceva extraordinar.

Cu ăștia în ziua de azi nu merge. Nouă ne stătea mintea doar la fotbal. Poate mai vedeam câte un film, în rest n-aveam ce să facem”, și-a mai amintit fostul jucător.

„Ăștia nici nu se cunosc între ei în vestiar!”

Și e nostalgic după vremurile în care juca la Steaua, Sportul sau Bacău.

„Pe vremuri era viață frumoasă! Azi, poze, Tik-Tok, Internet. Înainte dacă apăreai în Gazeta Sporturilor... Citeai toată ziua, de o sută de ori, de dimineață până seară și dacă scriau și de bine și de rău. Ca să apari astăzi în Gazetă sau în ProSport e ceva normal”, spune Pitu, în prezent observator în Superligă.

„Eu n-am Tik Tok, dar apar personaje care n-au nicio treabă. D-aia era fotbalul de-atunci. Era de zece ori mai bun ăla! Lumea era altfel.. Noi jucătorii ne știam, ieșeam în oraș cu familiile, chiar eram o familie. Astăzi, ăștia nici nu se cunosc între ei în vestiar. Nici nu se salută...”, a mai declarat acesta în cadrul emisiunii.

De ce-au venit jucători străini? Pentru că n-ai de unde să scoți români! Străinii pe vremea mea erau rari. Ce vin acum de-afară? Nu vin top... N-avem bani! Fără bani nu poți să faci performanță

Adrian Pitu, fost mijlocaş

Citește și:

Jocuri de culise în Superligă și dezvăluiri în direct: „Nu te băga nimeni în seamă, lucrurile erau aranjate! Totul era jucat pe sub masă”
PRIETENII LUI OVIDIU
Jocuri de culise în Superligă și dezvăluiri în direct: „Nu te băga nimeni în seamă, lucrurile erau aranjate! Totul era jucat pe sub masă”
Dezvăluiri geniale din vestiarul unei foste echipe din România: „Ne duceam la biserică și ne rugam să plouă, să crească ciupercile!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Dezvăluiri geniale din vestiarul unei foste echipe din România: „Ne duceam la biserică și ne rugam să plouă, să crească ciupercile!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează