FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Un meci: 400.000 euro. 0 goluri: 700.000 euro! FCSB se comportă ciudat pe piața transferurilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 iulie 2017 00:43

Pe o piață săracă, FCSB se comportă ciudat: a cumpărat la suprapreț un portar care a bifat doar 90 de minute în Liga 1 și a oferit enorm pentru un mijlocaș ofensiv care încă nu a marcat niciun gol.

Olimpiu Moruțan costă cât Budescu! Asta e concluzia negocierilor pe care le-a purtat Becali în ultima lună. Vedeta fostei campioane Astra, liderul echipei pe care Șumudică a urcat-o până în primăvara Europa League, a venit de la Giurgiu contra a 700.000 de euro.

Gigi a propus aceeași sumă pentru Moruțan, un mijlocaș de 18 ani de la Botoșani, un jucător al cărui talent e mai mult bănuit decât demonstrat până în acest moment.

O avere nu e de ajuns

Olimpiu are un singur sezon în prima ligă. A ajuns în trupa lui Leo Grozavu de la U Cluj, în urma falimentului "șepcilor roșii". A prins 19 meciuri, dintre care doar 8 ca titular, fără să înscrie vreun gol.

Grozavu nu l-a considerat suficient de bun ca să-i ofere un loc în formula Botoșaniului, Moruțan a bifat numai două partide întregi în tot sezonul: 1-3 la Viitorul și 2-0 cu ASA Târgu Mureș.

Suma uriașă oferită pentru el, 700.000 de euro, încă nu garantează perfectarea afacerii! "Iftime îmi cere și 25 la sută dintr-un transfer viitor. Aici nu ne-am înțeles, eu îi ofer doar 20 la sută", a relatat Becali stadiul tratativelor. Pe lângă detaliile financiare, moldovenii ar mai căpăta și avantajul de a-și păstra fotbalistul pentru încă un sezon, sub formă de împrumut.

Messi de 90 de minute

Până va rezolva toate detaliile afacerii Moruțan, Becali l-a adus pe Andrei Vlad de la Craiova. Portarul de 18 ani are un meci! A apărut în poarta Universității în partida cu Viitorul, 0-1 la Pitești, din finalul stagiunii trecute, un joc în care Mulțescu a folosit, la solicitarea patronului Rotaru, o formulă alcătuită în mare parte din rezerve și din juniori.

Atunci a atras atenția cu o prestație foarte bună, cu care a limitat diferența de scor. Vlad a refuzat să semneze prelungirea cu Craiova fiindcă patronul nu i-a acordat un avans din salariu, necesar pentru plata unei case. Becali a rezolvat conflictul din Bănie cu 400.000 de euro, prețul achitat pentru goalkeeperul junior.

Și încă 10.000 de euro lunar salariul fotbalistului! Chiar dacă Andrei a apărut în Liga 1 doar în 90 de minute, Gigi crede că merită banii: "E un extraterestru, e Messi al portarilor! MM mi-a adus argumentul decisiv, mi-a spus că tremură adversarii când îl văd pe Vlad în poartă!". Până acum, a fost văzut într-un singur meci, pierdut de echipa lui cu 0-1.

Man era la fel

FCSB mai are un jucător de 18 ani cumpărat cu bani mulți. Pe Dennis Man s-au dat 350.000 de euro când a venit de la UTA. El începuse sezonul trecut în "B" cu 5 goluri în 5 meciuri, un randament care l-a convins pe Gigi să plătească pentru transfer.

Man nici nu a fost un titular de bază în perioada pe care o petrecuse la Arad. Avea 32 de meciuri, dintre care 20 ca titular și 12 din postura de rezervă. Marcase 14 goluri în "B" pentru "Bătrâna Doamnă". Noul golgeter produs de UTA, Adrian Petre, a înscris 28 de goluri în 29 de partide din sezonul trecut! El a fost vândut la Esbjerg, în liga a doua din Danemarca, cu 550.000 de euro, cel mai scump fotbalist cedat de vreun club de "B" în istorie!

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (13)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  12 Iulie 2017, 18:44
Postat de Alexandru Chis pe 12 Iulie 2017, 11:17

Afacerile incumba in ele atat castigul, cat si paguba. Se spune ca, de regula, "Cine nu risca, nu castiga!". Observ ca in ultimul timp se titreaza fel de fel de "Breaking News" cu "Becali a dat inca o lovitura!", in care patronul FCSB a mai castigat o suma importanta in urma unei vanzari de jucator. Ca Becali isi asuma riscul, nu este nici un secret, dar asta nu inseamna ca "arunca cu banii pe fereastra"! Daca din 4-5 astfel de "transferuri incerte", cu unul da lovitura, Becali isi scoate cu varf si indesat investitia pe toti cei 4-5 jucatori de perspectiva. Si, in plus, de ce se "plange la mormant strain"? Chiar ca nu intelg de ce ii "poarta grija" pe altii?!

Din cauza ca suntem romani, iti raspund eu! la noi ,cainele bun a murit mereu de drum lung si prostul de grija altuia! ca becali se are cu ingineriile financiare, nu e nici un dubiu! o sa prosteasca pe careva cu vreunu din astia sa ia o caruta de bani pe el, chiar daca nu face! vad ca numai postarile astea subiective cu Becali a zis, Becali a facut, Becali a dat lovitura si I-a crescut cota lu` Vlad de la 400 de mii la vreun milion! ca realitatea zice altceva, nu conteaza! Vlad a jucat 1 meci si ala pierdut!

valentinn10
valentinn10  •  12 Iulie 2017, 15:15

Mergi inainte GIGI, lasa cainii sa latre...

699945123535744
Gabriel Tudor Macarie  •  12 Iulie 2017, 13:43

Cum se cheama cand cumperi un produs ieftin la un pret mult mai mare? MITA mascata? Spalare de bani? Inginerie financiara?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează