FOTBAL  »  Superliga  »  SĂRBĂTORI

Un președinte de club din Liga 1 ține vii tradițiile populare » A fost îmbrăcat în suman și căciulă de miel de sărbători!

Foto: Ionuț Tabultoc +13   FOTO
Foto: Ionuț Tabultoc

Articol de - Publicat joi, 31 decembrie 2015 14:57

Datinile și obiceiurile de iarnă sînt respectate cu sfințenie în comuna unui președinte de club din Liga 1, acolo unde, înaintea Anului Nou, mii de oameni merg pentru a asista la parada cu mascați, urși sau capre.

Sătenii din comuna Vorona, județul Botoșani, și-au făcut un obicei în ultimii ani, ca prima persoană care este urată să fie omul de afaceri Cornel Șfaițer, președintele echipei FC Botoșani și unul dintre cetățenii de onoare ai comunei. Acesta este un iubitor al tradiției și al portului popular românesc, în special al obiceiurilor de iarnă.

"Sînt puține locuri în Moldova și în genera în Botoșani unde mai avem tradiții, dar în Vorona an de an am avut obiceiuri foarte frumoase și vrem ca tradiția să continue și în viitor. Eu sînt un om care de mic copil, de prin ani '70 - '75, împreună cu domnul primar, am preferat să stau în sînul familiei și să particip la evenimentul din 31 decembrie, ultima zi din an, pe care eu o consider foarte importantă. Îmi plac meleagurile, zona, județul nostru, pentru că avem o tradiție frumoasă", a declarat Cornel Șfaițer.

Cetele de urători, în frunte cu primarul comunei Vorona, Aurel Ștefan, au mers acasă la Cornel Șfaițer, care în acest an i-a întîmpinat îmbrăcat într-un suman moldovenesc, purtînd pe cap și o caciulă de miel. Alături de el s-a aflat și un Moș Crăciun dinamovist.

"Am văzut că vremea e destul de rece și mi-am luat un suman, îmi place că e frumos și călduros, dar și o caciulă pe măsură. De la an la an de schimbăm costumația", a adaugat Șfaițer.

Imediat după urătură, Cornel Șfaițer și soția sa au urcat într-o trăsură trasă de doi cai, și au străbătut întreg satul, însoțiți de mascați, caiuți, capre, urși și urători. 

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
instigatorul
instigatorul  •  31 Decembrie 2015, 19:36

Astea sunt ziaristi din Botosani . Slugarnicci , cu capul plecat , sa nu l supere pe seful cel mare . Bravo lui Sfaiter ca primeste uratori , dar eu as vrea o stire de genul " Presedintele .... a adus de la firma lui care vinde alcool in toata tara , 1 milion de euro pentru echipa de fotbal , la care este presedinte " . el ne ameninta ca daca retrogradam , echipa se desfiinteaza .

ortega
ortega  •  31 Decembrie 2015, 18:05

Sătenii din comuna Vorona, județul Botoșani, și-au făcut un obicei în ultimii ani ...Sătenii din comuna Pipera, S.A.I., și-au făcut un obicei în ultimii ani de a merge cu mâna întinsă pe la știm noi cine ... Bv fcsp !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează