Articol de - Publicat marti, 07 noiembrie 2023 13:44 / Actualizat marti, 07 noiembrie 2023 14:00

Mihai Rotaru, finanțatorul de la Universitatea Craiova, a afirmat în cadrul conferinței de prezentare a lui Ivaylo Petev că a „început negocierile” cu antrenorul bulgar în vară, atunci când echipa era pe mâinile lui Eugen Neagoe.

CSU Craiova a desfășurat cantonamentul de pregătire din vară la Bansko, Bulgaria, sub comanda lui Eugen Neagoe, cel care avea să fie demis după numai două etape din actualul sezon.

Juan Bauza se iubește cu una dintre cele mai sexy jurnaliste din România » A lăsat Bucureștiul și s-a mutat pentru el la Craiova
MONDEN
Juan Bauza se iubește cu una dintre cele mai sexy jurnaliste din România » A lăsat Bucureștiul și s-a mutat pentru el la Craiova

La Bansko, alb-albaștrii au împărțit baza de antrenament cu Ludogorets, campioana Bulgariei, antrenată la acea vreme de Ivaylo Petev, noul „principal” din Bănie. Cele două formații s-au și înfruntat într-un meci amical, cu „vulturii” învingători, 2-0.

Astăzi, în cadrul conferinței de presă în care Universitatea l-a anunțat pe Ivaylo Petev ca nou antrenor al echipei, finanțatorul Mihai Rotaru a afirmat că negocierile cu tehnicianul bulgar au început încă de la Bansko. De atunci, pe banca Universității s-au aflat 3 nume: Eugen Neagoe, Laurențiu Reghecampf, Corneliu Papură.

VIDEO. Mihai Rotaru, în ziua prezentării lui Ivaylo Petev: „Negocierile au început astă-vară, la Bansko”

„L-ați întrebat cât au durat negocierile. Din punctul meu de vedere, negocierile au început astă-vară, în Bulgaria, la Bansko, când noi am stat în aceeași bază de pregătire. Atunci ne-am cunoscut, am discutat câteva zile.

M-a atras în primul rând motivația lui. Este extrem de motivat și de încrezător în forțele proprii. Când a terminat cu Ludogorets a zis că are nevoie de două săptămâni să se limpezească, nu e ușor să te desparți de ceva ce practic ai construit de la zero.

Am zis: «OK, două săptămâni, dar s-ar putea ca după 3 zile să nu mai poți sta în casă, să te ia dorul să revii». Așa a fost, nu au trecut două săptămâni, am reluat foarte repede discuția și nu au fost probleme.

Am discutat foarte mult ca să descoperim că avem aceeași abordare și înțelegere vizavi de ceea ce înseamnă un club de fotbal. Eu sper și cred că nu suntem o echipă de fotbal, ci un club, care reprezintă valori, istorie, tradiție, suporteri”, a afirmat Rotaru în cadrul conferinței de presă.

Și Neagoe? Rotaru a făcut o afirmație-șoc în conferință: „Am negociat cu Petev din vară, de la Bansko”
Ivaylo Petev noul antrenor al Universității Craiova. Foto: Imago

Înainte să o preia pe Universitatea Craiova, Petev a antrenat-o pe Ludogorets în perioada martie - octombrie 2023. A cucerit titlul alături de „vulturi”, dar începutul sezonului curent nu i-a mulțumit pe șefii clubului, care l-au demis.

Eu am nevoie de un manager care să coordoneze ceea ce presupune un club de fotbal, nu doar echipa, care să aibă atribuții inclusiv în dezvoltarea academiei, politica de scouting. 

- Mihai Rotaru

Mai multe știri de actualitate:

7 concluzii după tur » Cum s-a schimbat „masa bogaților” în Superligă față de anul trecut

Controversă în direct după declarația lui Florinel Coman: „Băi, Comane, joacă tu singur, mă. Ia-o tu și driblează”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”